horoszkop-gyerek-tehetseg

Ebben tehetséges a gyereked a csillagjegye alapján

Ha tisztában vagy tehetségprofiljával, sokat segíthetsz neki.
  • Az asztrológia szerint csillagjegyünk alapvetően határozza meg személyiségünket.
  • Gyerekeink képességprofilja, tehetsége is nagyban függhet csillagjegyüktől.
  • Ha ismerjük az egyes csillagjegyek képességeit, jobban megismerhetjük gyerekünkét is.

Minden egyes gyereknek megvannak a maga erősségei, tehetsége: azok a képességei, amiknek a kibontakoztatásával felnőttként sikeres és teljes életet élhet. Sajnos azonban sokszor előfordul, hogy ezeket nem tudja megfelelően kamatoztatni. Például azért, mert tehetségét a környezetében élő felnőttek nem jól mérik fel, nem biztosítanak kellő teret neki, esetleg olyan tevékenységek felé terelik, amik nem neki valók. Ennek megállapításában a csillagjegy is segíthet.

Minden szülő szeretné segíteni gyerekét tehetsége kibontakoztatásában, ehhez pedig elsősorban arra van szükség, hogy felismerjék, mik azok a területek, ahol nagyobb eséllyel történik ez meg. Ha te is szeretnél fogódzót kapni ahhoz, hogy megismerd/kiismerd gyereked tehetségprofilját, az asztrológia segítségedre lehet. Ez, ha kézikönyvet nem is ad gyerekedhez, segít orientálni azzal kapcsolatban, mik lehetnek az igazi erősségei.

A dolgot persze érdemes a helyén kezelni: míg az asztrológia jó támpontot adhat, gyerek és felnőtt személyiségét és tehetségét számos egyéb tényező is formálja, amiket szintén érdemes figyelembe venni. De most lássuk, mik az egyes csillagjegyek szülötteinek legjellemzőbb tehetségei!

Kos csillagjegy (március 21.– április 20.)

Mivel e csillagjegy éltető eleme a tűz, a Kos gyerekek karaktere is igen tüzes, energikus és temperamentumos. Jellemzően nagyon kompetitívek, mindig az elsők akarnak lenni, emellett jellemzi őket az is, hogy merészek, ambiciózusok, sokszor kifejezetten önfejű személyiségek.

A Kosok felnőttként jó vezetők lehetnek, és mivel általában nagy fizikai erővel, jó állóképességgel is rendelkeznek, kiemelkedően tehetségesek lehetnek a sportban is. Érdemes kiskorában minél többféle sport kipróbálásában támogatni a Kos gyereket, hogy megtalálja a neki tetszőt. Vezetői képességei kamatoztatásában pedig úgy segíthetjük, ha támogatjuk iskolai közösségi aktivitását.

Bika csillagjegy (április 21.– május 20.)

A Bika csillagjegyű gyerekek arról ismertek, hogy megbízhatóak és rendkívül elkötelezettek: a kitűzött cél elérése érdekében nem restek rengeteg munkát befektetni egy feladatba, kiemelkedően szorgalmasak a tanulásban is, jók a tervezésben. A Bika gyerekek szeretik a hasukat, így gyakori az is, hogy ha elég teret kapnak hozzá, hamar megtanulnak sütni és főzni.

Engedjük, hogy a Bika gyerek kibontakoztathassa szépérzékét és ízek iránti fogékonyságát! Már egészen kiskorában vonjuk be a konyhai feladatokba, az étel előkészítésébe, a terítésbe! Bízzuk meg olyan feladatokkal is, amik tervezést, előre gondolkodást igényelnek: bízzuk rá bátran a szobanövény vagy kisállat gondozását!

Ikrek csillagjegy (május 21.– június 21.) 

Az Ikrek az egyik legpraktikusabb és egyben legintellektuálisabb csillagjegy. Szülöttei nemcsak rendkívül szorgalmasak, de nagyon fontos a számukra a folyamatos tanulás, a személyes – és később az anyagi – fejlődés is. Az Ikrek ezért felnőttként rendkívül jó lehet a pénzügyek kezelésében, a tanácsadásban, a tanításban, és a projektvezetésben is. Ami azt illeti, bármiben, ami tervezést igényel, és amiben folyamatosan lehetőség van az önfejlesztésre.

horoszkop-gyerek-tehetseg

Ha minden jól megy, felnőttként nem lesznek anyagi gondjai (Fotó: Getty Images)

Támogassuk őt már kiskorától abban, hogy pénzügyi tehetségét kibontakoztassa, hiszen a pénzügyi kulturáltság, akármilyen életpályát is választ, nagy előny lesz a számára! Életkorának megfelelően kapjon zsebpénzt, és bátorítsuk arra, hogy tervezze is meg alaposan a költéseit!

Rák csillagjegy (június 22.– július 22.)

A Rák az egyik legintuitívabb csillagjegy, akiben ugyanakkor megvan a racionalitás is. Ezért minden olyan pálya ideális lehet a számára, ahol ezt a kettőt egyensúlyba hozhatja. A Rák híresen családcentrikus jegy, aki nagyra értékeli az emberi kapcsolatokat, és akinek nagyon fejlett a szépérzéke is, főleg, ha otthona dekorálásáról van szó.

Felnőttként a Rák kiváló pszichológus, pszichiáter lehet, de teremhet neki babér a lakberendezés területén is. Biztassuk Rák jegyű gyerekünket, hogy amennyit csak szeretne, rajzoljon! Ezzel érzelmeit is feldolgozhatja, és kézügyességét is tovább tudja fejleszteni. Nem véletlen, hogy sok Rák csillagjegyű gyereknek éppen ez az egyik kedvenc elfoglaltsága.

Oroszlán csillagjegy (július 23.– augusztus 23.)

Az Oroszlánok szabad szelleműek, többségük magabiztos, tetterős és rendkívül kreatív. Az Oroszlán csillagjegyű gyerek már kiskorában is kifejezetten élvezi a rivaldafényt, szeret szerepelni, ezért jó, ha ebben mi is támogatjuk. Ha van kedve, irány a szavalóverseny és a színjátszókör!

Felnőttként az Oroszlán remek motivációs előadó, esetleg politikus lehetnek, mert nagyon jó a meggyőzőképessége, emellett megjelenése és beszédmódja is magával ragadó. Bátorítsuk Oroszlán gyerekünket az önérvényesítésben, támogassuk részvételét a különféle diákközösségekben, hogy minél hamarabb ráérezzen a képességeiben rejlő erőre!

Szűz csillagjegy (augusztus 24.– szeptember 23.) 

A Szűz egy igen gyakorlatias csillagjegy, aki mindig éles szemmel figyel a részletekre, és akinek nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy a dolgait rendezetten tartsa. Egy Szűz sokszor már gyerekkorában is remekül tud tervezni és ütemezni. Ez a csillagjegy igaz maximalista, rendkívül szorgalmas és aprólékos, tele feladattudattal.

Támogassuk ezt az oldalát azzal, hogy felelősségteljes feladatokkal bízzuk meg! Virágozni fog tőle! A Szűz csillagjegy elmélyült akkor is, amikor alkotásról van szó. A Szűz csillagjegyű gyereket ezért bátorítsuk a rajzolásra, festésre, kalligráfiára, és engedjünk teret szervezési készségének is! Biztassuk, hogy már iskolás korában ő alakítsa ki saját napirendjét!

Mérleg csillagjegy (szeptember 24.–október 23.)

A Mérleg az egyensúly, a kapcsolat és a partnerség csillagjegye. A jegy egyik legnagyobb erőssége, hogy képes megtalálni azokat az embereket, akik jól működnek együtt, ezért sokszor ők a nagyobb baráti társaságok motorjai, a konfliktusok elsimítói. A Mérlegek az élet minden területén egyensúlyra törekszenek, különösen, ha a kapcsolatokról van szó. Emellett jó érzékük van a divathoz és a szépséghez is.

Mivel ilyen remek divat- és szépérzékkel rendelkeznek, felnőttként remek enteriőr-, divat-, bútortervezők lehetnek, de megállhatják a helyüket tanácsadóként, mediátorként, esetleg párkapcsolati terapeutaként is. Fejlesszük az ehhez szükséges készségeiket azzal, hogy minél több témában kérjük ki a véleményüket! Olvassunk velük olyan meséket, amikben döntési helyzeteket, különböző nézőpontokat mutatnak be. 

Skorpió csillagjegy (október 24.– november 22.)

Ezen rendkívül intuitív csillagjegy szülöttei általában éles szemű megfigyelők, akik magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, ezért kiválóan le tudják követni környezetük hangulatváltozásait, érzelmeit és jól olvassák a testbeszédet is. A Skorpiók nagyon jó stratégák, és élnek-halnak azért, hogy egy-egy helyzetet a lehető legkomplexebben megértsenek, átlássanak.

E tulajdonságaik miatt nagyszerű nyomozók, kutatók, politikusok lehetnek, de megállják a helyüket pszichiáterként is, mivel képesek különbséget tenni a lényeges és a lényegtelen dolgok között. Skorpió gyerekünknek fejlesszük már korán érzelmi intelligenciáját tematikus játékokkal, olvasmányokkal, mert ezek kapcsán hamar sikerélménye lehet, és elkezdheti képességét tudatosan is használni.

Nyilas csillagjegy (november 23.– december 21.)

A Nyilas csillagjegy képviselője szereti a kalandokat, emellett ragyogóan szellemes, magabiztos, életvidám és merész karakter, akinek lételeme a függetlenség. Igazi kockázatvállaló, aki soha nem fél megtenni az első lépést. Túlcsorduló energiájukat a Nyilasok remekül kamatoztathatják a sportban, de sikereket érhetnek el vállalkozóként, és minden olyan területen, ahol valamit létrehozni, barkácsolni, valaminek a működését megérteni kell.

horoszkop-gyerek-tehetseg

Folyton tele vannak ötletekkel! (Fotó: Getty Images)

Ne fogjuk vissza Nyilas gyerekünk ambícióit, engedjük, hogy minél több dolgot kipróbáljon, hogy megtalálhassa, mi az, amit igazán szeret! Támogassuk világraszóló terveit, barkácsprojektjeit!

Bak csillagjegy (december 22.– január 20.) 

A Bak csillagjegy szülöttei türelmes, higgadt, ugyanakkor céltudatos emberek, hihetetlenül szorgalmas, elkötelezett és strapabíró személyiségek, olyanok, akikre mindig lehet számítani, amikor baj van. A Bak jegy szülötteinek sokszor van nagyon jó nyelvérzéke, és sokan közülük nagyon élvezik is a nyelvtanulást, megbízhatóságuk és nyelvek iránti rajongásuk remek tolmáccsá vagy nyelvtanárrá teheti őket.

Mivel a Bak szeret egy-egy ügyön a végső megoldásig dolgozni, remek jogász vagy oknyomozó újságíró válhat belőle. Nagyon ügyes lehet a sakkban, ahol szintén az utolsó pillanatig küzd. Óvodás korban már beírathatjuk ilyen foglalkozásra, könnyen lehet, hogy imádni fogja.

Vízöntő csillagjegy (január 21.– február 19.)

A Vízöntők igazi lázadók, sőt forradalmárok, akik mindig újszerűen gondolkodnak és a jövőbe tekintenek – sokszor a hagyományok elvetése árán is. Ezen csillagjegynek rengeteg energiája van, de ezt sokszor elfecsérli, mert egyszerre annyi világmegváltó tervet forgat a fejében, hogy végül egyik megvalósításáig se jut el.

Vízöntő jegyű gyerekünket bátorítsuk abban, hogy ötleteit vigye tovább, egészen a megvalósításig! A Vízöntő gyerekek egyik rejtett tehetsége lehet a fotózás, érdemes e képesség tekintetében is bátorítani őt – eleinte természetesen a legegyszerűbb eszközökkel.

Halak csillagjegy (február 20. – március 20.)

A Halak az egész állatöv legintuitívabb, legérzékenyebb és legempatikusabb csillagjegye, és az övé a legnagyobb képzelőerő is. Mindez kiváló művésszé teheti őt. A Halak csillagjegy emellett nagyon empatikus is, emiatt is válhat belőle remek színész például. Halak csillagjegyű gyerekünk képzelőerejét tápláljuk olvasmány-, film- és színházélményekkel. Bátorítsuk, hogy ha van kedve, próbálja ki magát egy színjátszókörben vagy versfaragásban!

A gyereknevelés mindig nehéz feladat, és szülőként az egyik legnagyobb fejtörést az okozza, hogy hogyan tudjuk gyerekünket a saját igényei, és nem a mi be nem teljesült vágyaink felé terelgetni. Ha azt szeretnénk, hogy gyerekünk felnőttként önazonos, teljes életet élhessen, elsősorban az érdeklődését és tehetségét figyeljük, és ne azt latolgassuk, miből él majd meg jól. Jó egzisztenciája nagy valószínűséggel abból lesz, amit szívvel-lélekkel tud csinálni!

Szeretnél tippet kapni arra nézvést is, hogy milyen nevelési elv passzol a gyerekedhez csillagjegye alapján? Korábbi cikkünkben erről írtunk!

Kiemelt kép: Getty Images