Lássuk, mit ígérnek a csillagok a 2022-es őszi tanévkezdésre!

A csillagok állása szerint ezekre érdemes jobban figyelnünk szeptembertől. 

Az elmúlt évek az oktatás területén is kihívások elé állítottak bennünket. A világban zajló események mindannyiunk idegrendszerét megtépázták, és ha mindez még nem lenne elég, nyakunkon az iskolakezdés is, ami – kiindulva az elmúlt időszak tapasztalataiból – a csemetéiket iskolába indító szülők szorongását is felerősítette (erről itt írtunk nemrég). A családoknak idén újabb kihívásokkal kell majd szembenézniük, melyeket könnyebben átvészelhetünk, ha tudjuk, mire érdemes jobban figyelnünk iskolakezdéskor. Az asztrológia ebben is a segítségünkre lehet – lássuk, mit jósolnak a csillagok az őszi tanévkezdésre!

Vízöntő, január 21.–február 19.

A Vízöntő szülők időgazdálkodási problémákkal, míg a gyerekek a határidők betartásával küszködhetnek. Az öntörvényű Vízöntő ebben az időszakban tanulja meg igazán a rend és a szabályok értékét, így fontos, hogy szülőként türelemre, valamint némi fegyelemre bíztassuk a jegy izgága szülötteit. A megfontolandó tanulságok némileg stresszessé tehetik őket, de az ősz végeztével helyreállhat a rend – családban, munkában és iskolában egyaránt.

Halak, február 20.–március 20.

Rendkívül szerencsés hónapok várnak a Halak szülötteire, kreatívabbnak, vidámabbnak és élénkebben fogják érezni magukat. A szülők sikereket érhetnek el a munkában, a gyerekek pedig nyitottabbak lehetnek az őket körülvevő világra – ezzel együtt pedig erős késztetést érezhetnek egyediségük és különlegességük bebizonyítására is. Érzelmeik kifejezését szülőként is bátorítsuk, és hagyjuk, hogy kedvükre alkothassanak, legyen szó kézműves- vagy színjátszó tanfolyamokról.

Kos, március 21.–április 20.

A tűzjegyű Kos szülők a szó legszorosabb értelmében nevezhetők tűzről pattant személyiségeknek. Noha az év nagy részében derűsnek mutatkoznak, legbelül azonban gyakran őrlődnek, hiszen fontos számukra, hogy megértsék helyüket a világban, és hogy képesek legyenek alkalmazkodni a lehetséges változásokhoz. Az idei tanévkezdés körüli stressz a szokásosnál is türelmetlenebbé teheti a Kos jegyű szülőket, ami nemcsak az egyénre, de a családi környezetre is negatívan hatást gyakorolhat. Érdemes tehát visszavenni a gyeplőből, és ha kell, többször is elszámolni magukban, mielőtt szabadjára engednék a bennük fortyogó dühöt. A Kos jegyű gyerekek versenyszellemben nem szenvednek hiányt, tanévkezdésük idén különösen intuitívnak ígérkezik – fokozott szülői segítségre lehet szükségük a konfliktusok megoldásában. A 2022-es iskolakezdés segíthet megértetni velük, hogy aki felülkerekedik a veszteségen, sokszor sokkal többet nyer, mint maga a nyertes.      

Bika, április 21.–május 21.

A Bika szülő változékony hónapokra számíthat szeptembertől. A túl sok elintéznivaló miatt előfordulhat, hogy összecsapnak feje fölött a hullámok, de ha kellő kitartással és türelemmel veszi az akadályokat, és természetesen az időt sem sajnálja a pihenésre, egészségügyileg is a javára fordíthatja az elkövetkező időszakot. Munka szempontjából az október kissé stresszesebben indulhat. Elérkezik az önfejlesztés, valamint az új dolgok megismerésének ideje, és aki másik munka után nézne, legyen türelmes önmagához, ne adja fel a próbálkozást. A Bika gyerkőc idén különösen nagy társasági életnek örvend, az idei tanév első felében a régi-új ismeretségeken, a kapcsolatépítésen és a közös játékokon lesz a hangsúly. Ha épp nem a barátokkal szeretne lenni, új ismeretek és hobbik után kutatna. Fontos, hogy a szülő engedje kiteljesedni csemetéjét – és az sem kizárt, hogy mi magunk is új felfedezésekre tehetünk szert Bika gyermekeink által.

Ikrek, május 22.–június 21.

Az Ikrek a tudás megszállottja, így talán kijelenthető, hogy a tanévkezdést a jegy szülöttei vészelik át idén a legrugalmasabban. Az Ikrek szülő nagy előrelépést tapasztalhat a munkájában, ami kellő önbizalommal ruházza fel ahhoz, hogy hatékonyan segíthesse iskolába készülő gyermekét. A tanévkezdés az Ikrek gyermek számára is hasznosnak ígérkezik. Türelemmel és kitartással minden a tervei szerint alakulhat, és ha eddig koncentrációzavarral küzdött, az ősz második felében ez is rendeződhet. A bolygók helyzete arra utal, hogy a jegy szülöttjének az új tanévben sem esik majd nehezére a tanárok (titkos) kedvencévé válnia.

Rák, június 22.–július 22.

Az állatövi jegyek legérzékenyebbike kifejezetten nehezen viseli, ha kimozdítják a komfortzónájából. A vízjegyű Rák nyáron érzi magát igazán elemében, és nem elég, hogy a nyaralások utáni lehangoltsággal is meg kell küzdenie, még az ősz kezdete is búskomorsággal tölti el. Míg mások talán fellélegeznek, és örülnek a házra telepedő csendnek, addig a Rák szülőt megviseli, hogy szeptembertől nem lehet majd minden percben a csemetéje mellett – nem véletlen talán, hogy az otthoni távoktatás iránt átlagon felüli türelemmel viseltettek. Idén sajnos a munkahelyen is várhatók nehézségek, érdemes tehát nagyobb figyelmet szentelni a relaxációra, valamint a családtagokkal történő nyílt kommunikációra. A Rák jegyű gyerekek számára sem lesz zökkenőmentes a tanévkezdés, de ősz közepétől – miután újra visszarázódtak a normál kerékvágásba – jó eredmények és izgalmas ismeretségek válhatják fel a szorongást.

Oroszlán, július 23.–augusztus 23.

A szeptember kedvezőtlenül hathat az Oroszlán hétköznapjaira, de jó hír, hogy az akadályok olyan fénysebesen mennek, ahogyan jöttek. A 2022-es tanévkezdés kedvezőnek ígérkezik az oktatásban, és a szülő-gyerek kapcsolatokban fennálló konfliktusok is rendeződhetnek. Mindez nem zárja ki a nézeteltéréseket, de a társas kapcsolatokban életbe lépő pozitív változások segítenek átlendülni a nehézségeken, biztosítva ezzel a kiegyensúlyozott iskolakezdést. Az Oroszlán gyerekek életében előtérbe kerülhet a bizalom iránti vágy, az érzékenység és a sebezhetőség. Időnként kissé zaklatottak lehetnek a rájuk zúduló elvárásoktól, de ha szülőként kiemelt figyelmet szentelünk az életkoruknak megfelelően végzett szabadidős- és családi tevékenységeknek, újra kiegyensúlyozottakká válhatnak.

Szűz, augusztus 24.–szeptember 22.

A jegy szülöttjének fokozott koncentrációra lesz szüksége ahhoz, hogy könnyedén átvészelje a tanévkezdés kihívásait. Szülőként a megosztott figyelem nehézségeket fog szülni munka és magánélet között, érdemes lenne tehát lassítani egy kicsit, esetleg listát vezetni az elvégzendő feladatokról. Ha eleged van a megszokásokból, és karrierváltásban gondolkodsz, szeptember végén lesz érdemes szerencsét próbálnod – a bolygóállás szerint kedvező időszaknak ígérkezik, kiváltképp a kreativitás és a művészetek területén. A Szűz diák ügyeljen arra, hogy ne maradjanak elvarratlan szálai: eleinte problémák adódhatnak a határidőre végzett feladatok megoldásával, de ha (egy kis szülő segítséggel) megtanulja, hogyan képes kezébe venni az irányítást, október végére megoldódhatnak az ezzel kapcsolatos problémák. 

Mérleg, szeptember 23.–október 23.

A Mérleg számára a 2022-es tanévkezdés a változások időszakát jelenti – ám ez nem feltétlenül baj. A tavalyi évhez képest jóval keményebben kell dolgoznia, a kitűzött cél érdekében pedig meg kell tanulnia lemondani bizonyos szabadidős tevékenységekről. Szülőként fókuszba kerül a karrier, gyermekként pedig az oktatásra történő összpontosítás. Ne lepődjünk meg, ha a Mérleg csemete egyik pillanatról a másikra laboratóriummá változtatja a konyhát, érdeklődési körükben ugyanis előtérbe kerülhetnek a tudományok. A Mérlegnek most lesz igazán lényeges felállítania a saját fontossági sorrendjét, érdemes lesz ügyelnie arra, hogy a karrier és tanulmányok mellett a családra és barátokra is maradjon ideje – hiszen az örökké áhított egyensúlyt csak így érheti el.

Skorpió, október 24.–november 22.

A kihívások iránti kezdeti lelkesedést szeptember közepétől a lustaság válthatja fel. A Skorpió szülőt a munkája, a diákot pedig a tanulmányai untathatják. Amikor ezt vesszük észre magunkon, avagy Skorpió jegyű gyerekeinken, mindenképp érdemes lesz megnyílnunk egymás előtt, a probléma gyökerét ugyanis csak akkor találhatjuk meg, ha nem zárkózunk el a beszélgetések elől. Ha külföldön tervezünk tanulmányokat folytatni, esetleg családostól új életet kezdeni, a döntésben az októberi hónap ígérkezik a legszerencsésebbnek.

Nyilas, november 23.–december 21.

A Nyilas jegy szülöttei újult erővel vágnak a tanévkezdésbe, szinte éhezik a tudást és a kihívást. Szülőként ne felejtsük el szem előtt tartani a saját egészségünket sem, máskülönben október közepétől a mostaninál is stresszesebb időszakra számíthatunk, ami lustává és szétszórtabbá tehet. A Nyilas gyerekekben lobog a versenyszellem, a tanulmányi sikereik pedig kiegyensúlyozottá tehetik őket. A társas kapcsolatokat illetően is pozitív időszakra számíthatunk, a gyerekek erősebben kötődhetnek az otthonukhoz, és a családi konfliktusaink is elsimulhatnak.

Bak, december 22.–január 20.

A munkában sikerülhet learatni a babérokat, és bekövetkezhet az az áhított megbecsülés, amiért a Bak jegy szülötte éjt nappallá téve dolgozott. Munkahelyi sikerei a családi életére is jótékony hatással lehetnek, és sziklaszilárd támasza lehet az iskolai kihívásokkal szembenéző gyerekeinek. A Bak gyermek kivirágzik az új tanévben, új barátságok köttethetnek, és a kommunikációs akadályokat – a tavalyi évhez képest – is sokkal könnyedebben kezelheti.

Kiemelt kép: Getty Images