Hogyan hatnak a személyiségünkre a szüleink csillagjegyei?

Életünk több fontos területén is éreztetik a hatásukat.

A bolygók állása talán sokkal inkább befolyásolja a mindennapjainkat, hangulatunkat, a körülöttünk tomboló indulatokat, mint ahogyan azt gondolnánk, vagy mint ahogyan annak tudatában lennénk. Ugye, neked is vannak olyan napjaid, amikor az az érzésed, csupa őrülttel vagy körülvéve? Vagy épp ellenkezőleg – olyanok, amikor valahogy minden mintha magától rendeződne, és semmi nem tud kihozni a sodrodból? Ha figyelemmel kíséred Zelizi Stefi előrejelzéseit a heti csillagenergiákról, már valószínűleg te is megfigyelhettél összefüggéseket a bolygóállás és a közhangulat között. Ebben a cikkben azonban nem annyira a bolygókon lesz a hangsúly, mint inkább a személyiségfejlődésünket leginkább befolyásoló felnőttek – azaz a szüleink – csillagjegyéből eredeztethető karakterjegyek ránk való hatásáról.

Minden csillagjegy rendelkezik bizonyos jellemvonásokkal, amelyek mára nagyjából köztudottak. A tűzjegyekről például azt tartják, hogy szeretnek irányítani, a középpontban lenni, hogy csak egy példát említsünk. Ám ha valakire nem igazán jellemzők csillagjegyének általános tulajdonságai, még nem biztos, hogy azonnal leírhatja a horoszkópot csalás és ámításként. Hisz a környezet, amiben felnőttünk, nagyon nagy mértékben befolyásolja, milyen emberekké is válunk – mi az, amit a velünk született képességekből, tulajdonságokból hagyunk kibontakozni, és mi az, amit elnyomunk. Szüleink csillagjegyei három fő területen is erősen befolyásolhatják az egyéniségünket. Ezeket vesszük most sorba.

Befolyásolják, hogy milyen szülők leszünk mi magunk

A szüleink csillagjegyei hatással vannak a nevelési stílusukra, ez pedig végső soron a viselkedésünkre is hatással lesz. Tegyük fel, hogy a szüleink mindketten meglehetősen nyugodt csillagjegyűek, például Bika és Vízöntő, akkor valószínű, hogy ők is ilyen nyugodt és laza módon fogják nevelni a gyerekeiket. Ha azonban a szülők szervezettek és aprólékosak, például Szűz jegyűek, akkor a gyerekeket valószínűleg sokkal strukturáltabban és szabályosabban fogják nevelni. Ha tehát gyakran kaptunk szobafogságot, vagy erőnkön felül hajtottunk a maximális teljesítményért az iskolában,  akkor valószínűleg ez nem annyira rólunk, mint szüleinkről – és a csillagjegyekről szól.

Na és persze mindannyiunknak van véleménye arról, milyen szülők szeretnénk lenni a szüleinkhez képest.

Vagy minden energiánkkal azon leszünk, hogy teljesen másképp csináljuk, mint ők, vagy maggyőződésesen másoljuk őket, vagy próbálunk óvatosan egyensúlyozva kialakítani egy saját, a mi világképünknek megfelelő nevelési stílust. Bárhogy is legyen, szüleink – olykor bolygók által is befolyásolt – viselkedésétől nem tudunk teljesen elvonatkoztatni.

Befolyásolják, hogyan kommunikálunk családon belül és a külvilággal

A kommunikáció alapjait a szüleinktől sajátítjuk el, és ez nem csupán a beszédet jelenti, hanem olyan finomságokat is, mint a tapintat, az elhallgatás, a humor, és még sorolhatnánk hosszasan. A szüleink jegye azt is befolyásolja, hogyan kommunikálnak egymással és a családon kívüli emberekkel, ami viszont hatással van arra, hogyan kommunikálunk mi. Bár a Merkúr bolygó uralja a kommunikációt, az egyes csillagjegyek módosíthatják azt, hogy az emberek hogyan viszonyulnak az őket körülvevő világhoz. És bár gyakran nem akarjuk beismerni, a saját és a szüleink kommunikációs stílusa közötti kapcsolat tagadhatatlan. Ha tehát nagyon közvetlenek és szókimondók vagyunk, ezt valószínűleg a Kos, Oroszlán vagy esetleg Ikrek csillagjegyű szüleinktől tanultuk. Ha sokat vitatkoztak, lehet, hogy mi is hozunk valamit a forrófejűségükből vagy türelmetlenségükből.

Szüleink csillagjegye árulkodhat az eszményképeikről, céljaikról

Szüleink csillagjegye nemcsak ahhoz ad támpontot, hogy milyenek mint emberek, hanem a céljaikról, álmaikról és prioritásaikról is tájékoztatást nyújt. Mivel a csillagjegy, amelyben születtünk, az ember lényének lényegéről adhat támpontokat, nagyon valószínű, hogy a szüleink világképét, álmait, számukra fontos dolgokról vallott elképzeléseit is erősen befolyásolja. Aki a családot helyezi előtérbe, az olyan csillagjegyű lehet, mint a Rák vagy a Halak, míg a karriert előtérbe helyező szülőkre olyan csillagjegyek lehetnek hatással, mint a Kos vagy a Bak.

Amikor tehát legközelebb megnézzük a horoszkópunkat, érdemes közelebbről megnéznünk a szüleink csillagjegyeit is. Talán megkapjuk a választ bizonyos, mind ez idáig megfejthetetlennek bizonyuló belső ellentmondásokra, feszültségekre.

Kiemelt kép: Getty Images / Canva