Vállaljuk a fényünket, de maradjunk óvatosak! – Heti csillagenergiák (2022. 07. 25 – 2022. 07. 31.)

Az oroszlánnak köszönhetően akár saját korlátainkat is megugorhatjuk a héten. Dr. Zelizi Stefánia asztrológus, life coach előrejelzései a hétre.

Elérkeztünk az idei év egyik legszélsőségesebb energetikai pontjához. Az egész 2022-es év a Bika-Skorpió sorstengely (asztrológia iránt mélyebben érdeklődőkhöz szólva: Felszálló és Leszálló Holdcsomópontok tengelye) hatásköre alá tartozik. Azon túl, hogy különösen a Bika, Skorpió, Vízöntő és Oroszlán jegyűek életében hoz komolyabb sorsfordító helyzeteket, kihívásokat és változásokat ez az időszak, társadalmi (kollektív) szinten is megjelennek e két csillagjegyhez tartozó analógiák, melyet ezen a héten kifejezetten élesen fogunk tapasztalni.
A Bika és a Skorpió mind a ketten fix jegyek, vagyis erőteljesen tudnak ragaszkodni szilárd elképzeléseikhez és a biztonságukhoz. A Bikához kapcsolódnak a jól bejáratott, eddig megszokott rendszerek, a kényelmes élet, az „állóvíz” jellegű dolgok. A 2020-tól kezdődő folyamatok már kondicionáltak minket arra, hogy semmin ne lepődjünk meg. Azt is tudjuk, hogy az a természetet kizsákmányoló, kizsigerelő életmód, amihez az ember eljutott az elmúlt pár évszázadban, nem tartható tovább. Itt van az orrunk elő minden, és mégsem akarjuk észrevenni a bajt, és feladni a halmozást a hosszú távon fenntartható, egyszerűbb életért.

A Bika analógiája a bemerevedett álláspont, a csőlátás, amikor ragaszkodunk a megszerzett javainkhoz, fenntartjuk a látszatbiztonságot, és a „járt utat a járatlanért” nem hagyjuk el.

Ebben jócskán benne van a gazdasági szereplők felelőssége is, akiknek nagy része szintén nem a közös jóért, hanem a profitért hajt. A Bikához tartoznak a föld kincsei, a természeti erőforrásaink, a mezőgazdaság, élelmiszer, a Skorpióhoz pedig a bankrendszer, a tőzsde, a világhatalmi elit és a háttérben zajló folyamatok.
A héten a Bikában lévő Felszálló Holdcsomópont (sorstengely egyik végpontja), a mindent felrázó Uránusz, és az erőt képviselő Mars együttállásba kerülnek. Ők hárman hatalmas horderejű energiákat mozgósítanak, melyet személyes szinten megélhetünk váratlan krízisként, ugyanakkor arra is lehetőséget kapunk, hogy erőnket magunkhoz véve megugorjuk saját korlátainkat. A Nap már az Oroszlán jegyében jár, ami jó alapot nyújt ennek a belső erőnek, magabiztosságnak. Az Oroszlán uralja az életét és a környezetét, nem adja ki az irányítást a kezéből. Tudja mennyit ér, és nem rest felszólalni, ha érdeke azt kívánja.

Fotó: Alexas_Fotos / Unsplash

Vegyük végig a hét napjait ennek függvényében:
Hétfőn az Ikrekben járó Hold és a Halakban lévő Neptunusz kerül feszült fényszögbe, ami szétszórhatja a figyelmünket és érzelmileg is labilisabbak lehetünk. Ne kapkodjunk, s főleg ne essünk pánikba, áldozati szerepbe. Lehetséges, hogy ezen a napon nehezebben fogjuk tolerálni mások panaszkodásait, lelki fröccseit.
Kedden a Rák jegyébe lép át a Hold és együttállásba kerül a Vénusszal. Családi ügyeink, hozott mintáink újra felbukkanhatnak, és érzelmileg rendezhetjük azokat. Termékeny napnak nézünk elébe, mivel minkét bolygó a női minőséget jelképezi, s különösen jól érzik magukat a befogadó és tápláló Rák jegyében. Mivel az egész hét szélsőséges energiákkal telített, ezen a napon sérülékenyebbek lehetünk.
Szerdán válik pontossá az Oroszlán Merkúr és Bika Mars fényszöge, ami már múlt hét óta érezteti hatását. Ahogy azt többször hangsúlyoztam már, egy-egy bolygóállás energiája több napig, hétig vagy akár hónapokig eltarthat. Mivel a Bika és az Oroszlán is szilárd minőségű jegyek, ezért húzd meg-ereszd meg játszmákba futhatnak bele azok, akik nem hajlandóak rugalmasan viszonyulni a változásokhoz és az eltérő véleményekhez.
Csütörtökön újholdat ünneplünk az Oroszlán jegyében. A megújhodás életünk több területét érintheti, attól függően, hogy mely horoszkópházunk található az Oroszlánban (ezt a személyes képlet elemzésével állapíthatjuk meg). A fő energia viszont közös, vagyis hogy merjünk kiállni önmagunkért, vállaljuk a fényünket, az egyéniségünket bátran, de természetesen nem leuralva senkit. A kreatív, teremtő erőnket hasznosítva belevághatunk vállalkozásba, új hobbiba, csak ehhez le kell bontanunk elménk korlátait és a szívünk általi vezettetést választani (Oroszlán testrésze: a szív).
Péntek este áll fel egy megfeszített kapcsolat a struktúrákat jelző Szaturnusz, a váratlan erőtől duzzadó Uránusz-Mars és az egyéni önkifejezést, vezetést megjelenítő Merkúr között, ahová még a Hold is becsatlakozik. A külvilágban olyan eseményekre számíthatunk, ami ezeket a témákat fogja ütköztetni, akár konkrét természeti jelenség formájában is megvalósulhat a hirtelen kitörés, villámlás, földmozgások. Az utakon is érdemes figyelmesebbnek lenni, s nem most tövig nyomni a gázt, illetve szintén nem ajánlott a napokban extrém sportra vállalkozni vagy veszélyes helyzetbe kerülni nagyzolási vággyal, mert ez most mind visszaüthet.
A fentiekben jelzett bolygóhatás a hétvégén is megmarad, ezért minden téren óvatosságra és tudatosságra inteném az olvasókat. Megijedni semmiképp nem kell, józansággal és lelki nyugalom megtartásával ezek a nehezebb hatások is átvészelhetőek, sőt, még jó dolgokat is ki lehet hozni belőlük. A héten a Jupiter is hátráló mozgásba kapcsol, ami segít visszavenni a lendületből és kicsit befelé figyelni, átismételni, hogy hol akartunk túl hamar átesni a problémás helyzeteken. A karmikus sebeket szimbolizáló Chiron égitest is hátrál a Jupiter nyomában, ami abban segít, hogy lezárjuk a múltunkat, és szőnyeg alá seprés helyett szembenézzünk a fájó pontokkal. Az emlegetett Uránusz pozitív aspektusa a „spontán megvilágosodás” élménye, vagyis a villámcsapás szerű ráébredés a valódi helyzetre. Ezek együtt olyan szintemelkedést hozhatnak az életünkbe, ami megéri a nehézségeket.

Amit még ajánlani tudok: egy hideg limonádéval üljetek ki a vízpartra, éljétek meg a jelent annak minden szegmensével, és ahogy egy jó Oroszlán szokta: lássátok az élet napos oldalát és ragyogjátok be a teret!

Hiszek abban, hogy önmagunk és a világ megismerésének az egyik legszéleskörűbb eszköze az asztrológia. Amint összeáll bennünk a bolygók kirakósa, egy nagyobb perspektívából fogjuk tudni szemlélni a saját- és a környezetünk működését. (Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Dr. Zelizi Stefánia Instagram-oldala és kapcsolat: instagram.com/zelizi.stefi

Kiemelt kép: Canva/nőklapja.hu