Toxikus párok – állatövi jegyek, akik nagyon nem illenek össze

Persze semmi sem lehetetlen, de nekik igencsak nehéz dolguk lesz.

Azt azért fontos leszögeznünk, hogy nem érdemes azonnal hanyatt-homlok menekülni, ha a párod éppen az adott csillagjegyben született. A kemény munka és a kommunikáció meghozza a gyümölcsét, és ha mindkét fél őszintén akarja, még a hírhedt Oroszlán-Skorpió páros is képes lehet megbékélni egymással. Az asztrológia szerint azonban nem árt résen lenni – íme, mire érdemes csillagjegyenként nagyobb figyelmet szentelni. 

Kos – Bika

A Kos és a Bika remek partnerek lehetnek a munkában, de ha romantikus kapcsolatba lépnek egymással, abból bizony nem származhat más, csak feszültség és sírás. A tűzről pattant Kos szenvedélyre és izgalomra vágyik, míg a Bika nyugalmat és biztonságot keres partnere mellett – eltérő igényeik miatt hosszú távon sajnos összeférhetetlennek tűnnek.

Bika – Ikrek

A Bika és az Ikrek látszólag tökéletesen összeillenek: párkapcsolatban mindketten türelmesek, és egyensúlyra, békére vágynak. De az Ikrek kettőssége egy idő után terhessé válik a Bika számára, aki komfortosabban érzi magát, ha partnere kiszámítható és felelősségteljes – amiben valljuk be, bőven van még hova fejlődnie a bohókás Ikreknek.

Ikrek – Bak

Ha a szeleburdi Ikrek egy pedáns Bakkal esik szerelembe, szinte borítékolható, hogy nem lesz jó vége az ismeretségnek. Az Ikrek számára a mindenről listát vezető, szigorú rendszer szerint élő Bak túlságosan is egyhangú, a Bak pedig – a Bikához hasonlóan – felelőtlennek és gyerekesnek tartja a mindenből viccet csináló Ikreket.   

Rák – Vízöntő

A érzékeny és sértődékeny Rák gyűlöli, ha kijavítják, a határozott Vízöntő viszont nagyon is szereti megmondani másoknak a tuti. A Rák több időt töltene kettesben, míg a Vízöntő sokkal szívesebben hódol a csoportos tevékenységeknek. A Rák szeret spórolni, a Vízöntő szórja a pénzt. Az egyik oldal túl merev, a másik pedig túl laza – a legjobb, ha olyan messzire elkerülik egymást, amennyire csak lehet. 

Oroszlán – Skorpió

Két dudás egy csárdában esete. Míg a Skorpió szeret az élet nagy kérdésein töprengeni, addig az Oroszlán olyan partnert szeretne, aki csak egyetlen dologra koncentrál: rá. Az Oroszlán igényli a rajongást és a figyelmet, a Skorpió azonban nem osztogatja csak úgy az elismeréseket. A bosszúszomjas Oroszlán emiatt hajlamos máshol keresi a figyelmet, amit a féltékeny Skorpió különösen rosszul visel. Ez a párosítás az egyik legmérgezőbb az állatövben, hiszen nemcsak a magánéletben, de még a munkában is egymás agyára mehetnek.

Szűz – Halak

A maximalista, földhözragadt Szűz azt szeretné, hogy az örökmozgó Halak lecsillapodjon, és ne álmodozzon annyit feleslegesen, míg a Halak arra vágyik, hogy együtt lubickolhasson a Szűzzel. Ha barátságról van szó, akár még tanulhatnak is egymástól, de a szerelem tüzében sajnos mindketten elégnek.

Mérleg – Szűz

A lehető legrosszabbat hozzák ki egymásból. Ugyan mindketten egyensúlyra vágynak, a mindenkivel barátságos Mérleg egy idő után unatkozni kezd a szigorú Szűz mellett. A Szűz szerint a Mérleg meggondolatlan, és túl könnyen szavaz bizalmat másoknak. A Szűz az állatöv legmegbízhatóbb jegye, ugyanis annyira aprólékosan szemléli a világot, hogy csak ritkán hibázik – a Mérleg viszont sosem hallgat rá, amit sokszor a kapcsolatuk bán. 

Skorpió – Kos

A Skorpió és a Kos remek barátok lehetnek, és ha munkakapcsolatról van szó, tökéletesen megértik egymást. A Skorpió viszont erősen hangulatember, akinek nehéz elviselni a kedélyváltozásait, amit különösen a makacs és független Kos visel rosszul.

Illusztráció: Getty Images

Nyilas – Halak

Az érzékeny Halak egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy rendkívül hosszú ideig képes haragot tartani. A mindig elnéző Nyilas képtelen megérteni, hogy a Halak miért nem képes túllépni egy-egy hetekkel ezelőtti vitán, a Halak pedig úgy érzi, hogy a Nyilas nem értékeli az érzéseit.

Bak – Mérleg

A Bakot az élet minden területén a végtelen precizitás és maximalizmus jellemzi. Ebből adódóan a Bak túlságosan is földhöz ragadt a Mérleg számára. Ha szerelemről van szó, a Mérleg életében a béke és a harmónia a legfontosabb, a túlbuzgó Bak azonban döntésképtelennek tartja a Mérleget, és sokkal céltudatosabb partnert igényel.

Vízöntő – Bika

Ők azok, akik még egymás barátainak is rosszak lennének. A sokoldalú Vízöntő néha annyira furcsán viselkedik, hogy joggal gondolják mások csodabogárnak. A Bikát pedig remek (néha már-már tolakodó) humorérzékkel áldotta meg a sors, és nemcsak saját magából, de másokból – például a különc Vízöntőből – is képes bolondot csinálni, ami a sértődékeny Vízöntő számára könnyen terhessé válhat.

Halak – Kos

A Halak gyűlöli, ha valaki meg akarja mondani, mit tegyen, az önfejű Kos viszont előszeretettel osztogat kéretlenebbnél kéretlenebb tanácsokat. A Halak javíthatatlan romantikus, aki három lépéssel mindig a felhők felett jár – ellentétben a Kossal, akinek túlságosan is terhes lehet a Halak szentimentalizmusa.

Kiemelt kép: Getty Images