Ezek az 50 fölötti hírességek büszkén vállalják smink nélküli arcukat

Szerencsés génállomány, szuper egészséges táplálkozás, luxuskozmetikumok és nem utolsó sorban drága szépészeti beavatkozások. Sok minden segíti a sztárokat abban, hogy smink nélkül is pazarul fessenek, mégis csak néhányan vállalják önként festetlen arcukat.

Manapság a közösségi média és a testpozitivitás térhódításával (no meg az ageizmus látszólagos visszaszorításával) egyre többször találkozhatunk világsztárok kevés vagy semennyi sminkben készült fotóival – ezeket nem ritkán ők maguk teszik közzé. (Itthon legutóbb a mindössze 45 éves Farkasházi Réka mesélt arról, hogy az öregedés mára szitokszóvá vált.)

Jennifer Aniston, a fotón 52 éves

Színésztársa, Lisa Kudrow után a saját biológiai életkorára fittyet hányó Jennifer Aniston is sminkmentes szelfit posztolt nemrég. A fotóval természetes hajkoronáját ünnepli, és nem utolsó sorban saját hajápolási márkáját, a LolaVie-t reklámozza.

Cindy Crawford, a fotón 56. születésnapját ünnepli

Cindy Crawford nagyvonalú celebritás benyomását kelti: saját szépségtitkait nem rest megosztani a nagyvilággal, és gyakran betekintést enged legemberibb pillanataiba is – mint azt a fenti fotó bizonyítja.  

Salma Hayek, a fotón 55 éves

Salma Hayekot jóllehet a menopauza gyötrő tünetei nem kímélik, változó testét ötven fölött is büszkén vállalja: a fenti szelfi leírásában külön kiemelte, bizony smink nélkül láthatják követői a fotón.

Jennifer Lopez, a videón 52 éves

J.Lo-t egyre többször láthatjuk smink nélkül, mióta elindította saját kozmetikummárkáját. Ennek népszerűsítése kapcsán azonban a szupersztárt egyaránt kapott hideget-meleget – sokan tartották ugyanis álságosnak, mikor azt nyilatkozta, ráncmentességét kizárólag annak köszönheti, hogy olívaolajjal kenegeti bőrét… Bárhogy is legyen, Ben Afflecket szinte ugyanaz a mosoly ébreszti ma is, mint húsz évvel ezelőtt.

Helen Mirren, a fotón 75 éves

Helen Mirren jó célra használta fel kora reggeli szelfijét – a fotóért cserébe azt kérte követőitől, adakozzanak a pandémia következtében kiemelkedően nagy terhelés sújtotta kórházi intenzív osztályoknak.

Demi Moore, a fotón 57 éves

Ritka, mint a fehér holló, az olyan celeb, akinek testét soha nem érintette plasztikai sebész kése – Demi Moore-t mégis rengetegen kritizálták drasztikus szépészeti beavatkozásai miatt. Hogy éppen ezeknek az operációknak köszönhetően, vagy sem, azt nem tudhatjuk – mindenesetre a színésznő manapság büszkén vállalja smink nélküli arcát.

Julianne Moore, a fotón 60 éves

Sokaknak szimpatikus Julianne Moore lazasága, ahogyan az is, hogy gyakran tölt fel magáról az internetre olyan képeket, amelyeken smink nélkül látható – akárcsak a fenti szelfin, aminek minden felhajtást mellőzve a #summerhair címet adta.

Michelle Pfeiffer, a fotót 63. születésnapján tette közzé

Talán Michelle Pfeiffer tudna a legszenvedélyesebben állást foglalni azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy ebben a felsorolásban is például miért kizárólag nők szerepelnek? A férfiak és nők öregedésével kapcsolatos kettős mércéről évek óta gyakran szót ejt a színésznő.

Paulina Porizkova, a fotón 56 éves

Napjainkban Paulina Porizkova csehszlovák származású svéd-amerikai szupermodell egész személyes brandje arra épül, hogy büszkén vállalja természetes megjelenését, korát és testét egyaránt – teljesen érhető módon. Ezzel bizonyítja, hogy nem csupán akkor volt elégedett külsejével, amikor 19 évesen ő volt az első közép-európai nő, aki a Sports Illustrated címlapján szerepelt, vagy amikor 23 évesen a világ legjobban fizetett szupermodellje lett az Estée Lauderrel kötött 6 millió dolláros szerződésének köszönhetően.

Julia Roberts, a fotón 53 éves

Julia Roberts természetes, őszülő hajszínét sem szégyelli, miért is tenné bőrével? Ezen a valószínűsíthetően kevés színes kozmetikumot tartalmazó fotón éppen vasárnap reggeli kávéját szorongatva pózol. (Vele egyidős pályatársa, Gillian Anderson ébredés utáni szelfijéről külön cikkben írtunk tavaly.)

Catherine Zeta-Jones, a fotón 52 éves

Ugyan nem egy szuperközeli, az mégis jól látszik a fotón, hogy Catherine Zeta-Jones természetes mivoltában is magabiztosan tündököl. Bár bizonyára az is jót tesz az ember önbizalmának, ha történetesen Michael Douglasszel él boldog házasságban. 

Figyelem! Nehogy azt gondoljuk, hogy csak akkor vagyunk szerethetőek, ha multimilliomos sztárokhoz hasonlóan nézünk ki! Jusson eszünkbe az egyik leginkább szívmelengető Z-generációs mantra: ,,(az átlagember) nem csúnya, csak szegény”! 

Forrás: Us Weekly, NewBeauty, Wikipedia, Instagram, Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu