Catherine Zeta-Jonesszal mostanában több interjú is készült, többek között a The Wall Street Journalnek és a The New Yorkernek is nyilatkozott. Azon kívül, hogy kedvenc parfümje sokáig Thierry Mugler Angelje volt, most pedig Tom Fordtól a Noir vagy a Jasmine Rouge, az is kiderült, hogy nagyon is élvezi azt, ami megadatott neki, és hogy minden híresztelés ellenére nagy boldogságban él férjével. De hogy mi igaz a nyitott kapcsolatból és miért éltek 12 éven át Bermudán, és szerinte mi az erős házasságuk titka, ami egy különválást is túlélt?

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas több mint 20 éve élnek boldog házasságban, pedig kapcsolatuk elején erre kevesen fogadtak volna. A Walesből származó színésznő és Kirk Douglas sztárcsaládba született fia mindketten szeptember 25-én születtek, csak épp 25 év különbséggel. 1998-ban ismerkedtek meg egymással, amikor Zeta-Jones 29, Douglas pedig 54 éves volt – a pletykalapok akkoriban nem jósoltak túl nagy jövőt nekik, különösen a nagy korkülönbség miatt, és még utána is gyakran írtak arról, hogy gondok vannak a házassággal.

Szerelem első látásra?

A színésznő többször is elmesélte már, legutóbb a The New Yorkeren vasárnap megjelent interjúban, hogy Douglas már az első találkozásukkor azt mondta neki, hogy ő lesz gyerekeinek az édesanyja. Ez természetesen nem nyűgözte le Zeta-Jonest, hiszen mint mondja, elég kellemetlen érzés, amikor valakit az első találkozás során ezzel traktálnak.

Douglas is érezte, hogy ez nincs így rendjén, ezért másnap egy csokor virág várta Zeta-Jonest azzal a szöveggel, hogy „elnézést, ha megrémisztettetelek! Szeretettel, Michael Douglas.”

A bocsánatkérés betalált, a többi pedig már egy idillinek tűnő család története két gyerekkel (Dylan 2000 augusztusában, lányuk, Carys 2003-ban született), amiben természetesen voltak nehéz időszakok, különösen, miután Michael Douglasnál 2010-ben a szájüregi dagantok leggyakoribbját, nyelvrákot diagnosztizáltak.

Egyike az első közös képeknek: Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones közös születésnapi bulija New Yorkban, 1999-ben. (Fotó: Lawrence Schwartzwald/Sygma/Getty Images)

A betegséggel való küzdelem felébresztette Zeta-Jones depresszióját, aki 2011-ben a sajtónak is nyíltan bevallotta, hogy bipoláris zavarban szenved. Még abban az évben a kórházi kezelést választotta, majd 2013-ban újra, ami után külön is költöztek férjével. A válókeresetig azonban soha nem jutottak, és végül 2014-ben újra összejöttek, azóta pedig erősebbek együtt, mint valaha. Legutóbb tavaly nyáron kapott szárnyra a pletyka, hogy válnak, de a színésznő friss interjúi igencsak másról tanúskodnak.

A hosszú házasság titka

„Anyám és apám 52 éve vannak együtt és csodás mintát jelentettek számomra, láttam a jót, a rosszat, a csúnyát is közöttük – és még mindig erős a kapcsolatuk.” – nyilatkozta 2018-ban. De mit árult el most a saját erős kapcsolatáról? Az 51 éves színésznő szerint az első és legfontosabb az, hogy férjével mindig képesek jól érezni magukat egymás társaságában.

Illetve „ami állandó, az a szeretet és a tisztelet – mondta. – Sosem veszítjük el a humorérzékünket és mindig élvezzük egymás társaságát.”

Zeta-Jones szerint az is közrejátszik a nagy összhangban, hogy rengeteg időt töltenek együtt, bár ez kétségtelenül annak tudható be, hogy az átlagos pároktól ellentétben egyiküknek sem volt soha klasszikus 9-től 5-ig tartó munkája. Ha nem forgatnak, akkor gyakorlatilag állandóan együtt vannak. 

A közösen töltött 21 évből ráadásul több mint tizet Bermudán töltöttek – az Atlanti-óceánon található szigetcsoport egyikén nevelték a gyerekeiket, méghozzá cseppet sem magányban, sőt!

De hogy is került a pár Bermudára?

Michael Douglas így mesélt az ötletről 2002-ben, amikor beköltöztek az angol stílusban berendezett villába: „Valami csendes helyet kerestünk. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy hát Bermuda csak 90 perc repülővel New Yorkból – kevesebb, mintha az ember a Hamptonsba utazna autóval.” The Hamptons néven Long Island keleti részét szokás emlegetni, a South és East Hampton nevű városkákat és  környékét jelenti. Népszerű üdülőhely, különösen a New York környéki tehetősebbek körében. Michael Douglas édesanyja (Kirk Douglas első felesége) Diana Dill családja Bermudáról származott. „Anyám családjának története 1610-ig vezethető vissza a szigeten, egész életemben jártam oda. Sőt, az első születésnapomat is ott ünnepeltem” – mesélte a most 76 éves színész, illetve hozzátette, hogy igencsak nyüzsgő családi élet zajlott a szigeten, ahol körülbelül 70 rokona él. A házaspár 2019-ben mégis eladta a mesés házat, New Yorkba költöztek, bár azóta is sokat járnak Bermudára, a 2020-as első karanténidőszakot is ott kezdték meg.

Nyitott házasság – kicsit másként

Amikor 2018-ban azt nyilatkozta a színésznő, hogy nyitott házasságban élnek, sokan rögtön arra gondoltak, hogy talán swinger klubba is járnak. De kiderült, hogy Zeta-Jones egyszerűen csak másként értelmezi a nyitott vagy nyílt házasságot.

„Michael és én nagyon nyílt kapcsolatban élünk. Amikor az embernek gyerekei vannak, akik nem kérték, hogy egy olyan világba szülessenek, ahova bárki betekintést nyerhet, akkor muszáj nyitottnak és őszintének lenni, és mindent megosztani egymással”

 – mondta.

Tehát randevúznak másokkal is? Nem annyira. Inkább arról van szó, hogy minden, a családdal és a kapcsolatukkal felmerülő kérdést teljes nyíltsággal kezelnek. És ez a módszer már több mint 20 éve remekül működik.

Kiemelt kép: Getty Images