Julia Roberts is szakított az elvárásokkal – ősz hajszínre váltott

Roberts is azt vallja, hogy az őszülő hajat nem kell takargatni többé. Még Hollywoodban sem.

A fehér, csillogó hajtincsek 2019 óta óriási trendnek számítanak a kifutókon és idén már a vörös szőnyegen is. Főleg, hogy az az ősz haj kiemel a tömegből, és nagyon jól lehet hozzá öltözködni. Nők ezrei lélegeztek fel és döntötték el, örökre búcsút intenek a hajfestő ecsetnek. Több híresség is köztük van: Helen Mirren, Judi Dench, Glenn Close, Sarah Jessica Parker és Andie MacDowell is büszkén vállalja természetes hajszínét, és mint mondják, imádják új, önazonos külsejüket. Igaz, a hajszínváltáshoz nagy lökést adott a tavalyi (fodrász nélküli) karanténélet, ami bár az életünket nagyban korlátozta, szabadságot adott a nőknek a társadalmi elvárásokkal szemben – például Gillian Anderson is ebben az időben lázadt fel a melltartóviselés ellen.

54 évesen váltott

A legnagyobb meglepetés-bombát a 63 éves MacDowell dobta be a Cannes-i filmfesztiválon ezüstös tincseivel, és később el is árulta, új hajszíne sokkal közelebb áll személyiségéhez, amit annak ellenére vállalt, hogy menedzserei nem értettek vele egyet. Úgy tűnik, az 54 éves Julia is nagyot váltott, akiről először a Page Six közölt képeket, amint férjével, Daniel Moderrel hosszú ruhában, visszafogott ősz tincsekkel sétál a new yorki Upper East Side-on.

Julia Roberts még nagyon régen, 1989-ben árulta el a David Letterman show-ban, hogy az eredeti hajszíne sötétszőke, de be kellett festeni a Pizzavarázs (Mystic Pizza) című film kedvéért sötét barnára, azóta pedig szinte minden hajszínt kipróbált.

Huncut fürtjei pedig legalább annyira meghatározták a kilencvenes évek elejét, mint az UV-zöld biciklis nadrágok és a susogós melegítők.

Most, Sarah Jessica Parkeréhoz hasonlóan az ő frizuráját is világos árnyalatok jellemzik, amely az egyedi balayage technikának köszönhető, tökéletes harmóniát alkotva az újonnan nőtt, természetes, ősz szálakkal – így ugyanis kevésbé feltűnő a kontraszt.

A #goinggrey őrület

Az őszhaj-jelenséget nem lehet, de nem is akarjuk megállítani. A goinggray-hashtag alatt változó korosztályú nők osztják meg tapasztalataikat, érzéseiket a színváltásról. Ez sokat segíthet annak, aki éppen lenövesztené frizuráját. Kevin Murphy, a világ egyik legkeresettebb, legelismertebb fodrásza azt mondja: az ősz haj önbizalmat, intelligenciát és élettapasztalatot sugároz, csak egy kis bátorság kell hozzá. 

Kiemelt kép: Getty Images