50 pluszos hírességek, akiket nem érdekelnek a hollywoodi elvárások

Gillian Anderson a melltartótól köszönt el végleg, Andie MacDowell büszkén vonult végig a vörös szőnyegen ősz tincseivel, míg Salma Hayek a menopauza gyötrelmeit tárta fel egy interjúban.

Nincs mese, egy fiatal, feltörekvő színésznőnek igenis be kell tartania a hollywoodi parancsolatokat, különben nagy esélye van, hogy soha nem ismeri meg a nevét a nagyvilág, és örökre eltűnik a süllyesztőben. Interjúkat ad, partikra jár, diétázik, sportol, és igyekszik a legtökéletesebb külsővel mutatkozni. A makulátlan külső nyomása aztán idősebb korban sem múlik, ami egyre frusztrálóbban hat rájuk, hiszen a filmipar negyven – ötven felett aztán meg végképp – szereti elfelejteni, akár még a nagy neveket is. Ebből következik aztán, hogy a középkorú színésznők többször túlzásba viszik a szépészeti beavatkozásokat,

mert attól félnek, a mimikai ráncok megjelenése egyenlő karrierjük leáldozásával.

Viszont egyre többen vannak a sztárvilágban, akik úgy döntöttek, szembe mennek Hollywooddal, és csakazértis vállalják önmagukat és a korral járó változásokat.

Viszlát, botox!

Az 57 éves Courteney Cox is évekig hódolt a filmipar szabályainak, és egyetlen szarkalábat sem „engedett meg magának”, görcsösen féltve karrierjét. A színésznő nem is olyan rég úgy döntött,

nem kér többet a fiatalító injekciókból,

a jövőben inkább kizárólag természetes termékekkel kívánja megőrizni bőre szépségét. Courteney állítja, amióta leállt a töltőanyagokkal, sokkal jobban érzi magát, és egyáltalán nem bánta meg döntését.

Fotó: Paul Archuleta/FilmMagic/Getty Images

Gyötrelmes klimax

Nem csak a Jóbarátok sorozat sztárja döntött amellett, hogy egy tollvonással áthúzza Hollywood szigorú törvényeit. Az 54 éves Salma Hayek például július elején nyíltan beszélt a menopauza kínzó gyötrelmeiről Pinkett Smith talk show-jában, a Red Table Talkban Adrienne Banfield-Norris és Willow Smith társaságában. A színésznő úgy érzi, még mindig tabunak számít ez a téma, megnehezítve ezzel nők millióinak életét.

Salma őszintén mesélt a kísérő tünetekről, amely során olyannyira megnőttek a mellei, hogy azok a mindennapi tevékenységben is akadályozzák.

Éppen ezért többen vádolták mellnagyobbító műtéttel, amiről ebben az interjúban végre sikerült eloszlatnia a kételyeket.

Nem kell több melltartó!

Gillian Anderson, aki augusztus 9-én tölti be 53. életévét, egy Instagram Live keretében vallotta be egyik rajongójának (és persze ezzel az egész világnak), hogy örökre szakított a melltartóval.

A rajongó kérdése egyébként arra vonatkozott, mit viselt a karantén alatt, amire a színésznő pontosan így válaszolt:

„Inkább lazán öltözködöm, és nem viselek melltartót. Nem tudok, nem és nem. Akkor sem viselek, ha a melleim a köldökömig érnek.”

Erre persze mindenki azonnal felkapta a fejét, és szinte csak pozitív jelzőkkel éltették a Golden Globe- és Emmy-díjas sztárt. Nem csak civilek, de ismert emberek is méltatták a színésznő őszinteségét. Nicky Clark közösségi aktivista, író a The Independentnek így fogalmazott: „Köszönöm, Gillian Anderson, hogy felszabadítottál minket a melltartó rabságából”.

Virágos tüllruha

A 74. cannes-i fesztiválon nem csak a jobbnál jobb alkotásokat kísértük figyelemmel, hanem a színésznők csodás ruhakölteményeit is. A 63 éves Sharon Stone abszolút elvitte a show-t a visszafogottnak kicsit sem nevezhető Dolce & Gabbana tüllruhájával, amelyet színes virágok díszítettek.

A ruhája mellett a frizurája sem volt szokványos: rövidre vágott tincseit látványosan felzselézte és összekócolta.

Ennek láttán aztán igencsak megindult a komment-cunami, kemény szavakkal osztották Stone-t, aki legtöbbször azzal dorgálták, hogy ebben a korban, nem illene ilyen szettben megjelennie. Sharon szokásához híven magasan ejtett a kritikákra, és inkább élvezte a csillogást.

Fotó: Samir Hussein/WireImage/Getty Images

Ősz hajkorona

Ugyancsak Cannes-ban okozott óriási meglepetést a szintén 63 éves Andie MacDowell, aki ősz hajkoronával pózolt a fotósok előtt. Andie később a Vogue magazinnak azt nyilatkozta, a szűk környezetében mindenki pozitívan fogadta a változást. „A karantén ideje alatt, amikor kezdett lenőni a hajam, a gyerekeim azt mondták, nagyon jól áll az eredeti hajszínem.

Igazuk volt, mert az ősz haj valóban illik a személyiségemhez, még ha a menedzsereim ellenezték is.

Ennek ellenére belevágtam, és elmondtam nekik, az csak erősít engem, ha elfogadom, hol tartok az életemben.” Andie-nek tehát volt bátorsága belevágni a nagy változásba, és azóta sokkal önazonosabbnak érzi magát, még ha ezt többen nem is nézik jó szemmel.

Kiemelt kép: Getty Images, Forrás: Vogue, Insider, Woman’s Health