Courteney Cox ma 57 éves, és nem kér többet a fiatalító injekciókból

A színésznő most már igyekszik inkább természetes termékekkel megőrizni szépségét.

28 éve annak, hogy Monica Geller széles mosolyával belibbent a Jóbarátok díszletébe. Sokan nem tudják róla, de

első fontos szerepét Bruce Springsteen videóklipjében, a Dancing in the Darkban kapta,

még 1984-ben, ahol Bruce rajongóját játssza, akit az énekes felhív a színpadra, és együtt táncolnak. Cox ezt követően évekig modellkedésből élt, majd 10 év múlva megkapta első filmszerepét az Ace ventura: Állati nyomozó című filmben Jim Carrey oldalán, és még abban az évben a Jóbarátok  produkció tagja lett. Courteney nevét innentől kezdve az egész világ megismerte, hiszen a sorozat minden idők legsikeresebb vígjátéksorozata lett, amely 10 évadon át futott, és ugyan 2004-ben végetért, de azóta is folyamatosan van valamelyik csatornán szerte a világon. Újabb és újabb generációk nőnek fel Monica, Rachel, Ross, Joey, Chandler és Phoebe vicces kalandjain.
2004-ben született meg Cox kislánya, Riley Arquette, akinek keresztanyja Jennifer Aniston lett. Az apukával, David Arquettel 11 év után végül elváltak, de a színésznő újra komoly párra talált Johnny McDaid személyében.

Elfogadta a korát

Sokáig nem lehetett hallani a színésznőről, de a május 27-én bemutatott Jóbarátok: Újra együtt (Friends: The Reunion) epizódja megtörte a csendet. Újra „berontottak” a nappalikba a szereplők, akik természetesen sokat változtak az évek során.

Már aki, ugyanis a rajongók egyszerűen nem tudtak elmenni a tény mellett, miszerint a sorozat Monicája túlzásba viszi a szépészeti beavatkozásokat, pedig el kellene fogadni korát, ahogyan Lisa Kudrow is teszi.

Courteney pont ma ünnepli 57-ik születésnapját, és azt mondja: sokáig próbálta tartani a tempót Hollywooddal a botox injekciók segítségével,

de mostanában megtanulta elfogadni a korát, és kialakított egy olyan bőrápolási rutint, amelyben leginkább természetes alapanyagok szerepelnek. A Women’s Health magazin utánajárt annak, hogy melyek a színésznő kedvenc praktikái mostanában.

Meleg törölköző és szérumok

Miután alaposan megtisztítja az arcát, Courteney egy meleg törölközőt helyez rá. „A szakemberek esküsznek erre a technikára, ezért én sem hagyom ki”– mondta a New Beauty-nak. „A kizárólag természetes alapanyagokból álló termékek mellett mást is használok, mert nem lenne igaz, ha az állítanám, a növényeknek és a víznek köszönhetem a bőröm ragyogását.

Rendszeresen teszek fel fiatalító-, kisimító szérumot, néha pedig egy kis C-vitaminos terméket. Ugyanígy a napi rutinom részei a feszesítő- és a ránctalanító krémek. Ezeket váltogatom, de ha úgy érzem, hogy a bőröm különösen igényli a törődést, akár együtt is bevetem őket.”

Arcroller

A színésznő gyakran használ arcrollert is, ami a bőrt feszesebbé, simábbá varázsolja, illetve segíti az összegyűlt nyirokfolyadék elvezetését. Courteney annyira rákapott a rózsakvarc-hengerre, hogy állítólag egyszer egy étteremben is azzal masszírozta az arcát, miközben az ebédjére várakozott.

Olajos sminklemosás

Pár éve a Redbook előtt felfedte legfőbb bőrápolási titkát. „Egy kis neroli- vagy levendula olajat öntök egy meleg törölközőre, majd azzal távolítom el a sminkemet. A meleg anyag megnyitja a pórusokat, így az olajok sokkal jobban be tudnak szívódni a bőrbe.”

Megszerette a ráncait

Courteney szépségrutinja akkor változott meg, amikor egy barátjától megtudta, mennyire károsak lehet a túlzásba vitt injekciózás, az állandó beavatkozások, és hogy mennyire szembetűnő az ő korában a mimikai ráncok hiánya. A beszélgetés után döntötte el, hogy igyekszik elkerülni azt a klinikát, ahova korábban járt a fiatalító tűszúrásokra, és inkább természetesebb módszerekkel szépül.

„Leálltam a töltőanyagokkal, és annyira vagyok természetes, amennyire csak lehet. Be kell vallanom, azóta sokkal jobban érzem magam, mert végre hasonlítok önmagamra”– mondta a színésznő.

„Próbáltam versenyt futni a korommal, amitől meg hamisnak tűntem. Nagyon vékony bőröm van, így különösen hajlamos a ráncosodásra, de a nevető ráncaimnak már örülök a tükörben. Meg kellett tanulnom elfogadni a koromat, és azt, hogy a töltőanyagok nem a barátaim.”

5 perces sminkrutin

A Jóbarátok Monicája  a sminkrutinját megosztotta az Instagram-oldalán, amiben az is kiderült, hogy mindössze 5 percet vesz igénybe. Talán az a legviccesebb, hogy közben a Star Wars filmek ikonikus dala szól a háttérben.

Itt láthatod Courteney make-up videóját:

Itt pedig a korábban említett Bruce Springsteen klipet, aminek a végén feltűnik a Courteney:

Kiemelt kép: Getty Images