Hatalmas a hype körülötte, de vajon valóban hatásos az arcroller?

Fontos része lehet az öngondoskodási rituálénknak, és jó érzés használni, de tud-e ennél többet ez az újonnan divatba jött szépségápolási segédeszköz?

Webshopokban már korábban találkozhattunk vele, de újabban a drogériák és parfümériák polcain is szembejön velünk ez a dekoratív kis eszköz, amely leggyakrabban jádéból vagy rózsakvarcból készül. Több verziója van: a kétvégű rollerek egyik feje nagyobb (orcákra, homlokra), másik oldala kisebb (szemkörnyékre), illetve olyan verziókkal is találkozhatunk, amelynek egyik vége sima roller, másik pedig durvább, göcsörtösebb, így intenzívebb vele a masszírozás.

Hogyan használjuk, és valóban hatékony-e?

Napközbeni frissítés

Az arcroller nem csak arcápolók bemasszírozására jó: ha alapozás után röviden átgörgetjük vele az arcunkat, segíthetjük vele az alapozó eldolgozását, a hatás sokkal természetesebb és üdébb lesz. Ha egy kisebb rollert választunk, akár napközben is magunkkal vihetjük, és bármikor felfrissíthetjük vele az arcunkat. Fújjunk némi hidratáló permetet a sminkelt arcunkra, majd masszírozzuk végig a rollerrel, hogy elűzzük a fáradtság ráncait, táskáit.

Az arcrollert soha ne használjuk önmagában, a legjobb ha a szérum, a krém vagy az arcolaj bemasszírozására alkalmazzuk. Megvan az a csodás érzés, amikor a kozmetikusunk beveti a csodálatos masszázstechnikáját, és azt kívánjuk, bárcsak soha ne érne véget? A roller segítségével ha nem is tökéletesen, de reprodukálhatjuk ezt az élményt, és alakíthatjuk is annak megfelelően, hogy épp mire vágyunk: felfrissülésre vagy inkább lelazulásra. Ha felébredni szeretnénk tőle, tegyük néhány percre a mélyhűtőbe használat előtt, ha pedig relaxálásra vágyunk, helyezzük a radiátorra, vagy tegyük meleg vízbe, hogy átmelegedjen kissé.

Ha megfelelő technikával használjuk,  a masszázs segítségével csökkenthetjük az arc ödémásodását, ellazíthatjuk az arcizmokat, serkenthetjük a nyirok- és a vérkeringést, a bőrünk tónusosabbá, feszesebbé  válhat.

És hogy valóban tudja-e mindezt? Bevallom, az én kapcsolatom nem alakult zökkenőmentesen az arcrollerrel, de mostanra nagyon megszerettem ezt a praktikus kis eszközt. Kezdeti kétségeim abból adódtak, hogy nem vettem figyelembe a legfontosabb utasítást a használatával kapcsolatban: a rendszerességet. Amióta azonban naponta egyszer kézbe veszem és végigcsinálom vele a masszírozási rituálét (két hete körülbelül), látom a pozitív hatást, akár már rögtön használat után is. A szem alatti ödémáimat mindeddig csak a jeges víz tudta kellő hatékonysággal lehúzni, de a rózsakvarc rollerem már a harmadik napon azonnali és látványos javulást produkált ezen a területen. Emellett az arcom kontúrjai is feszesebbé váltak, mintha a bőröm valahogy jobban ellen tudna állni a gravitáció vonzásának. A leglátványosabb eredményt akkor sikerült produkálnom, amikor feltettem egy hidratáló fátyolmaszkot, és azon keresztül masszíroztam át az arcom a rollerrel. Mintha a 10 évvel fiatalabb énem nézett volna vissza a tükörből utána!

Az arcroller használatának lépései

Nekem beváltak: Omorovicza rózskvarc arcroller, Eucerin Elasticity+Filler arcolaj, Vichy Minéral89 Yeux szemkörnyékápoló szérum, Neogence Nvit Vitamin B5 hidratáló fátyolmaszk

A rollert mindig az arcunk középső részétől kifele és lentről felfele görgessük, soha ne görgessük oda-vissza.Kezdjük az állcsont alatt belülről kifele, majd haladjunk arc arccsont alatt a halántékunk irányába, majd az arccsonton, végül a szemöldökünk vonalában. Utoljára a homlokon, szintén lentről felfele, a szemöldöktől a hajvonalig. Ha a rollerünknek van kisebb, szemkörnyékre való feje, csukott szemmel görgessük végig az arccsont felett, érintve a felső szemhéjunk külső részét a szemöldökünk külső része fölé. Egy-egy területet érdemes fél percig masszírozni, de minimum 10 görgetés legyen mindegyik részen.

 

 

 

 

 

 

 

(Kimelet kép: Unsplash)