Míg színésztársa, Michael Douglas 14 millió dollárt zsebelt be.

A 63 éves színésznő a The Beauty of Living Twice című önéletrajzi könyvének kapcsán adott interjút nemrég a CBC műsorvezetőjének, Tom Powernek, akinek kendőzetlen őszinteséggel mesélt a nehéz múltjáról. A beszélgetésből kiderült, bár az 1992-ben bemutatott erotikus thriller világhírnevet hozott neki, a pénztárcája ugyanúgy kongott az ürességtől. Annak ellenére, hogy Michael Douglas pontosan 14 millió dollárt kapott a filmért.  

Sharon Stone és Michael Douglas az Elemi ösztönben, amiért a színész jóval több pénzt zsebelt be (Fotó: Getty Images)

Üldözték az utcán

„Nyugodtan mondhatom, hogy nem kaptam fizetést az Elemi Öszön című filmért. Persze, valamennyit kerestem vele, de ahhoz képest, hogy Michael 14 millió dollárt, én szinte semmit.

Még csak annyit sem kerestem, hogy egy ruhát tudjak venni magamnak a következő évben megrendezett Oscar-gálára”

– árulta el Sharon, aki pontos összeget nem árult el, de azt igen, hogy az Elemi ösztön aztán az egész életét megváltoztatta. Így emlékszik vissza azokra az időkre: „Péntek van, és te csak egy vagy a sok közül. Kedden már te vagy a Beatles. Az emberek rámásznak a kocsidra. Sétálsz az utcán, majd hirtelen harminc ember vesz üldözőbe. Futsz és kénytelen vagy az üzletekbe menekülni az emberek elől” – meséli a színésznő a majd harmincéves történetet.

Az ikonikus villantás titka

Korábban Sharon azt is elmesélte, hogy az ikonikus lábkeresztezős jelenettel is átverték az alkotók, ugyanis azt ígérték neki, semmi nem fog látszódni az intim testrészéből. A fehérneműjétől viszont muszáj megszabadulnia, mert az nagyon is feltűnő lenne a jelenetben.

Ő hitt a készítőknek, majd csak a vásznon szembesült az igazsággal.

Elsőként felpofozta Paul Verhoeven rendezőt, majd fel is akarta jelenteni, de kénytelen volt beletörődni helyzetébe, mert az ügyvédek meggyőzték: semmi esélye nem lenne a stúdióval szemben. Végül elismerte, hogy a karakteréhez valóban illett a jelenet, de legalább nem öncélú mutogatás volt.

Paul Verhoeven rendező, Sharon Stone, Michael Douglas és Jeanne Tripplehorn Cannes-ban (Fotó: Getty Images)

Ő fizette ki Leonardo DiCapriót

A Vanity Fairen leközölt életrajzi könyvéből az is kiderült, hogy később komoly anyagi segítséget nyújtott Leonardo DiCapriónak. A színésznő egy castingon figyelt fel a fiatal színészre, és annyira lenyűgözte a játéka, hogy társ-producereként ragaszkodott hozzá, hogy ő kapja a szerepet az 1995-ben bemutatott Gyorsabb a halálnál című filmben.

A stúdió viszont hallani sem akart Leoról.

„Azt mondták, ha annyira szeretném, akkor fizessem ki a saját pénzemből a gázsiját. Hát megtettem.” És, milyen jól tette! Mi lenne most velünk a zseniális  DiCaprio nélkül?

Leonardo DiCaprio a Gyorsabb a halálnál című filmben (Fotó: Getty Images/ TriStar Pictures/Sunset Boulevard/Corbis)

Kiemelt kép: Getty Images