Cindy Crawford szépségtitkai – mitől néz ki bombasztikusan az 55 éves ikon?

„Még csak nem is hasonlítok Cindy Crawfordra, amikor reggel felébredek” – mondta magáról az egykori szupermodell egy interjúban, de a vicc után szerencsére a legfontosabb szépségtrükkjeit is megosztotta.

Kevés olyan ember él a világon, aki ne ismerné Cindy Crawford nevét. Talán ő az egyetlen olyan szupermodell, aki alig változott valamit az elmúlt évtizedekben – majdnem ugyanúgy néz ki most, mint abban a híres 1992-es Pepsi reklámban. Hihetetlen, hogy már 55 éves! Ránézésre simán lehetne a nővére a szintén modell gyerekeinek, a 19 éves Kaia Gerbernek és a 21 éves Presley Walker Gerbernek.

Cindy mindig is nagyon odafigyelt külsejére, és mivel gyönyörű bőre az örökifjúságának titka, egy saját bőrápolási terméket – Meaningful Beauty – is létrehozott 2005-ben Dr. Jean-Louis Sebagh-al, akinek a bőrfiatalítás a szakterülete. A termékcsalád sikerének kulcsa egy olyan szuper antioxidáns, amelyet Dél-Franciaországban termesztett dinnyékből nyernek ki.

Mikor kell elkezdeni? 

Az 55 éves híresség állítja: a bőrápolás pont olyan, mint a testedzés – mindkettőnél a folytonosság a kulcs. „Ha évekig rendszeresen sportolsz, az ugyanúgy meglátszik rajtad, mintha kellő odafigyeléssel ápolod a bőrödet ”– mondja Cindy, aki szerint sosem túl korai vagy túl késő elkezdeni a helyes bőrápolást. „Nem szeretem magamnak megtartani a szépségtrükkjeimet, jó érzés, ha más nők is elégedettek a külsejükkel.” Lássuk a tippeket:

1. „A szép külső nem csak arról szól, milyen szépségtermékeket használsz. Fontos, hogy helyesen étkezz, eleget aludj és sok-sok vizet igyál. Meg persze nem feledkezhetsz meg a rendszeres testmozgásról sem! Hetente többször edzek, de ha nincs kedvem hozzá, akkor kirándulok vagy biciklizem.”

 

2. Vallja, hogy a bőrápolás befektetés. „ Nyugodtan vehetsz olcsón körömlakkot, szájfényt, szempillaspirált, de

amit közvetlenül a bőrödre kensz, arra megéri több pénzt költeni, hogy biztosan jó és hatékony legyen.”

3. Egy Vogue-videóban megdicsérte egykori önmagát, amiért soha nem szedte ki túl vékonyra szemöldökét, pedig a kilencvenes években elég nagy volt a csábítás. Crawford ezt a tippet lányának is egész korán átadta. „Megmondtam, Kaianak, hogy csak finoman formázza a szemöldökét, mert később nagyon megbánja. Ki tudja, mennyi nő vissza belőle?”

Cindy a szintén modell lányával, Kaiával

4. „Dr. Jean-Louis Sebagh megtanított arra, hogy nappal a bőr védelme a lényeg, éjszaka pedig a helyreállítás. Reggel és este is legalább 3-5 terméket használok, nem lehet egyikkel sem spórolni.

Oda vagyok a szérumokért, azokban van a legtöbb hatóanyag.

Zuhanyzás közben megtisztítom a bőrömet, majd a még nedves felületre bedolgozom a szérumot – kitűnően beszívódik. Utána jöhet a krém, azt sem szabad kihagyni.”

5. „Éjszakára miden nőnek retinol tartalmú termékeket ajánlok. Főleg idősebb korban fontos, de huszonévesen is elkezdhető. Csodát tesz a bőrrel” – mondja. A retinol egyébként nem csak erős anti-aging hatású, de rendkívül hatásos a pigmentfoltokra és a problémás, pattanásos bőr kezelésére is.

6. Esküszik az arcroller hatékonyságára. „Ha nagyon karikás szemmel ébredek, bevetem az apró rollereket, de előtte jól lehűtöm őket. Azonnal látható a változás.”

7. „19 éves koromban egyszer kissé leégett bőrrel jelentem meg egy fotózáson. Akkor annyira leszidtak érte, hogy azóta sem megyek napra fényvédő használata nélkül, és ezért nagyon hálás is a bőröm.”

8. „Ugyanannyira figyelek a hajam ápolására, mint a bőrömére. Az rendben van, hogy mindig megmossuk a hajunkat, de a hidratálásra kevésbé figyelünk. Az évek során sokat változott a hajam textúrája, ennek tudatában választom ki, mit teszek rá. Figyelni kell a változásokra, és idősebb korban a haj is sokkal több törődést igényel. A hangsúly a kondicionálón van: érdemes jó minőségű terméket választani.”

9. Arra is nagyon odafigyel, hogy miben alszik. „Kizárólag selyem párnahuzatot használok, mert segít a bőröm és a hajam egészségét megőrizni – kevésbé ébredek kócosan és egyértelműen kevesebb ránc van az arcomon.”

Képek: Instagram/@cindycrawford
Forrás: womenshealthmag.com