Az 53 éves Gillian Anderson büszkén mutatta meg arcát ébredés után 

Az Instagramra töltötte fel azt a reggeli szelfit, amit a rajongók nem győztek dicsérni.

A színésznő 1993-ban az X-akták (The X-Files) című sorozattal robbant be a köztudatba, amikor David Duchovnyval karöltve igyekeztek magyarázatot keresni a paranormális jelenségekre. Mulder- és Scully-ügynök nyomozása egészen pontosan tizenegy évadot és két mozifilmet élt meg, de Gillian Anderson csillaga csak később kezdett el igazán fényesen ragyogni.
Az Emmy- és Golden Globe-díjjal büszkélkedő színésznő eredetileg színházi szerepeket vállalt, onnan váltott televíziós sorozatokra, majd az egyre nagyobb kaliberű sorozat- és filmszerepekre.

A Hannibal című sorozatban (Mads Mikkelsen társaságában) sem volt kérdéses, Gilliant isteni tehetséggel áldotta meg a sors, de még erre is rátromfolt A hajsza (The Fall) című sorozatbeli alakításával – itt megszállottan nyomoz egy belfasti sorozatgyilkos után. Egy kemény nő, sok-sok sebezhetőséggel, sőt fájdalommal, akinek karakterét Anderson igazi feminista ikonná emelte.

A színész tökéletes benne, pont annyira, mint A korona negyedik évadában (The Crown), amelyben az Egyesült Királyság egykori miniszterelnökét, Margaret Thachert alakítja.

De láthatod még a zseniálisan szórakoztató, ugyanakkor okosan érzékenyítő netflixes sorozatban, a Szexoktatásban (Szex Education) is, ahol kiváló játéka mellett ragyogó külseje is magával ragadó. (Ezért aztán nem árulunk el zsákbamacskát, ha eláruljuk, szerkesztőségileg mennyire várjuk új sorozatát, a The First Ladyt (az elnökfeleség), amelyben Anderson Franklin D. Roosevelt elnök feleségét, Eleanor Rooseveltet alakítja majd, aki maga is politizált és az emberi jogok és az egyenlőség elkötelezett harcosa volt.)

Hogy ez nem a sminkmestereknek köszönhető, azt a párizsi divathét alatt készült Instagram-posztja is tökéletesen bizonyítja, hiszen a képen reggel, pizsamában, smink nélkül látható. „Nagyon jól nézel ki ébredés után is” – kommentálta az egyik felhasználó. „Soha nem láttam senkit ilyen gyönyörűnek ébredés után” – tette hozzá valaki, míg egy harmadik rajongó azt írta: „te vagy a mindenség királynője.”

Íme az említett kép, amit lassan 260 ezer ember kedvelt. Nem csoda, hiszen meglepő ez az őszinteség, elvégre nem sokan vannak a filmiparban, akik smink nélküli fotót tesznek ki a közösségi oldalukra, ráadásul ébredés után. Ezt a szabadságot Gillian megengedi magának, hiszen így marad önazonos, és így dönti le azokat a kliséket, miszerint egy hírességnek kizárólag sminkben, tökéletes külsővel szabad mutatkoznia. Szerencsére nincs már egyedül ezzel Hollywoodban, egyre több, 50 év körüli színésznő hány fittyet az elavult és szexista elvárásokra.

Változó igények

Nyilván most sokakat foglalkoztat a kérdés: minek köszönheti bőre szépségét a brit csillag? A New Beauty szerint a bőrápolási stratégiája a hidratálásban rejlik, és

mindig igyekszik megtalálni az életkorának, életmódjának megfelelő termékeket.

„Sok ismert márka mellett is idővel észrevettem, hogy nem elég jó a bőrömnek, ezért elkezdtem jobban odafigyelni az igényeire – árulta el a színésznő. – Amikor érzem, hogy délután már szárazabb a bőröm, és gyors segítségre van szüksége, bevetem a Clinique Moisture Surge Gel krémet, de Estée Lauder termékeket is rendszerint használok. Azt hiszem, a bőröm határozottan jobban érzi magát ettől a kombinációtól.” 

Nyers étrend vs. kóla

A hidratálás akkor is fontos tényezője a szépségrutinjának, ha egy kis fedést is szeretne. „A Laura Mercier színezett hidratálója az életem része” – mondta 2017-ben a brit Harper’s Bazaarnak. „Tökéletesen hidratál, és úgy fed, mintha nem is lenne rajtam semmi” – súgta meg a New Beautynak. A színésznő azt is elárulta, hogy igyekszik odafigyelni az egészséges táplálkozásra, ezért magas szénhidráttartalmú ételek nem kerülhetnek a tányérjára, de a kóláról egyszerűen nem tud lemondani, akármennyire is szeretne.

Többször elgondolkodott már a nyers étrenden is, de elmondása szerint eddig még nem mert belevágni.

„Mindent megteszek, amiről tudom, hogy jót tesz nekem. Eleget alszom, jól étkezem, és minden napot meditációval kezdek. Még akkor is, ha csak néhány perccel előbb ébredek a családomnál, sokkal jobban telik úgy a napom. Fontos, hogy egyensúlyban legyek az életemmel – munka, család, barátok –, így érzem magam teljesnek és boldognak.”

Ráncok rejtegetése

Gillian egy 2016-os interjúban az öregedéssel kapcsolatban is megosztott néhány fontos gondolatot. „Azt hiszem, Európában elfogadott, hogy természetesen öregszenek a nők, és így is szépek. Nem vagyok biztos abban, hogy ugyanez érvényes Amerikára, különösképp Los Angelesre. Ott a ráncokra hibaként tekintenek.”
Úgy tűnik, ez a klisé Andersont egyáltalán nem érdekli, és örömmel mutatja meg natúr arcát, még ha ez a tengerentúlon egyelőre hibának számít is.

Kiemelt kép: Getty Images