A fiatalság-hajszolás általános jelenség Hollywoodban, egyesek bármit megtennének azért, hogy öt, tíz, húsz évvel fiatalabbnak nézzenek ki. Persze akadnak kivételek is, akik nem hagyják, hogy a koruk határozza meg őket.

emma-thompson

 „Elgondolkodtam, hogy amikor az ember 50 éves lesz, miért akar 35 lenni. Miért nem jó 50-nek lenni? És felvállalni azokat a döntéseket, amelyeket ebben a korban meg kell hozni?” – kérdezte Emma Thompson a The Guardian számára készült interjújában.

jane-fonda

„Azt gondolom, fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, hogy nem élhetünk örökké” – nyilatkozta a 78 éves Jane Fonda a Closer Weekly online magazinnak. „A kor előre haladtával képes vagyok a szépséget a kis dolgokban is értékelni, talán azért, mert most jobban figyelek.”

helen-mirren

„Öregszem, és nem nézek ki jól. De ki a francot érdekel?!” – mondta Helen Mirren egy 2015-ös Daily Mail interjúban, ahol arról kérdezték, milyen érzés 70 évesnek lenni.

diane-keaton

„Remélem, életem végéig lehetőségem lesz dolgozni, mert egyszerűen nem bírok leállni” – mondta a többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas Diane Keaton, aki 70 éves, de lendületéből a mai napig nem vesztett semmit.

meryl-streep

2008-ban csinált interjút a Good House Keeping magazin Meryl Streeppel, aki a következőket mondta, amikor a plasztikáról kérdezték: „Egyszerűen nem tudom megtenni. El kell fogadni, hogy öregszem. Az élet értékes, és amikor elveszítesz valakit, akkor tudatosul csak, hogy minden nap egy ajándék.”

jennifer-aniston

„Hollywoodban nagy a nyomás, hogy kortalannak tűnj. Szemtanúja vagyok annak, hogy a nők mindent megtesznek azért, hogy megőrizzék a fiatalságukat. (…) Nem ítélem el őket, bár néha könyörögnék nekik, hogy ne nyúljanak az arcukhoz” – mondta az Elle magazin újságírójának még 2014-ben.

A Nők Lapja Psziché 2016/3. számának tematikája az életkorra épül. Ha kíváncsiak vagytok rá, keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: D. A.

Fotó: Pinterest, Archív