Fókuszban a hétköznapi ageizmus és a természet patikája – Megjelent a novemberi Nők Lapja Egészség

Szűrések férfiaknak, gyógynövény-patika, bolygóbarát konyha és stigmatizált betegségek - a Nők Lapja Egészség 2021/11. számának hangolója.

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Fókuszban a hétköznapi ageizmus és a természet patikája – Megjelent a novemberi Nők Lapja Egészség

Fókuszban a hétköznapi ageizmus és a természet patikája – Megjelent a novemberi Nők Lapja Egészség

Fotó megosztása:

Lehet pár évvel kevesebb?

Honnan tudjuk, hogy valamihez már túl idősek vagyunk? Mi az, ami már nem illik a mi korunkban? Szól valaki, megguglizzuk, vagy csak érzésre megy? Emlékszünk a reklámra, amikor egy fiatalasszonynak a szomszéd kamasz csókolommal köszönt, abban ez a szöveg ment, miközben recsegve szakadt le a mennyezet: „ha egy nőt idősebbnek néznek, mint valójában, attól még nem dől össze a világ”.

Manapság sokszor attól összedől, ha annak nézik, mint amennyi. Mintha kötelező lenne fiatalabbnak lenni, nem harmincnak, hanem húszasnak, nem negyvennek vagy ötvennek, hanem mindig kicsit kevesebbnek látszani. Miért is? Mert szűkülnek a lehetőségeink. A társadalmi sztereotípiák miatt minden kerek szülinapnál mintha pirossal áthúznának valamit az „ezt-még-megtehetem” listánkon. Jó, akkor már nem állok rollerre, nem veszem fel azt a szoknyát, és hát ugye ez a frizura sem mehet már többé. Egy ártatlan megjegyzés egy színesebb ruhánál, „de merész vagy”, megkérdőjelezheti az egész gardróbunkat.

Mindez totálisan felesleges. Menő az ősz haj, rohamosan nő a középkorú influenszerek száma, sportos negyvenesek vibráló színekben és kirobbanó formában – érezhető, hogy bármire képesek. És nem tagadásban lévő, tininek öltözködő nőkről van szó, hanem az egészségükre odafigyelő, aktív asszonyokról. Szóval, ne húzzunk le semmit a listánkról, és szülinapunkra jöhet az a roller!

Akovács Éva, főszerkesztő

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra.
A Nők Lapja Egészség 2021/11. számát november 5-től keressétek az újságosoknál!