5 dolog, amit megtehetsz az egészségedért ezen a héten

A hétfő mindig az újrakezdés ideje: ilyenkor határozzuk el, hogy fogyókúrába kezdünk, hogy letesszük a cigarettát, vagy hogy ezentúl napi nyolc órát alszunk – és így tovább. Ennek szellemében készültünk néhány tippel, hátha ezúttal tényleg sikerül betartani a fogadalmakat!

Napkezdés 100%-on

Ha jól indul a nap, sok stressztől megkímélhetitek magatokat. A lendületes napkezdés titka azonban mást-mást jelent egyedülállóknak és szülőknek, de mi mindenkire gondoltunk!

nő-nyújtózkodik

Egyél jól!

Ha már a napkezdésnél tartunk, nagyon fontos a tápláló reggeli, illetve az is, hogy szerepeljen valamilyen szupertáplálék a napi menüben.  Tudjuk, hogy nehéz az átállás, főleg, ha valaki korábban egyáltalán nem figyelt oda az étkezési szokásaira, de megéri, mert így többek között felkészíthetitek a szervezeteteket a megfázásos, influenzás időszakra.

egészséges-ételek

1 lépés az életmódváltásért

Ahogy az sem mindegy, mit fogyasztotok, az sem szabad félvállról venni, hogyan teszitek! Tippjeink abban segítenek, hogy hamarabb elérjétek a jóllakottság érzését – ez már fél siker, ha életmódot váltanátok!

agy-ételek

Inni és inni

Unásig ismételt tény, de tényleg fontos, hogy eleget igyatok! A folyadékfogyasztásnak ugyanis nagy szerepe van a test hőmérsékletének kiegyensúlyozásában, a megfelelő emésztés és vérkeringés kialakításában – ha másért nem is, legalább ezért legyen a kezetek ügyében mindig egy pohár vagy kis üveg víz.

nő-iszik

Szép álmokat!

Az alvás az egyik legmeghatározóbb, ha az egészségről van szó. Ezek a jógapózok segítenek abban, hogy könnyebben jöjjön álom a szemetekre, sőt, velük a napi mozgás igényeteket is kielégíthetitek. Nem kell azonban akkor sem kétségbe esni, ha idő hiányában nincs minden nap lehetőségetek elvégezni őket, bizonyos ételek is segítenek az elalvásban – ezeket is érdemes kipróbálni.

jóga

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock