Néha nem egyszerű a mindennapokban helyt állni, de tippjeink segítenek, hogy minél lendületesebben juthassatok túl az akadályokon.

nő-ugrik-a-levegőben

Kelj fel óracsörgésre!

Tudjuk, hogy mennyire nehéz reggelente kikelni a meleg ágyból, de több kutatás is bizonyítja, hogy a szundi-gomb állandó visszanyomása a mélyalvási szakaszt komolyan zavarja. Így ha minden 10 percben kinyomjátok az ébresztést, sokkal fáradtabbnak érezhetitek magatokat, mintha az első csörgés után azonnal felkelnétek.

Iktasd be a rutinodba a reggelit!

A tápanyagokban gazdag reggeli fontos része a napnak, hiszen feltölt energiával, javítja a koncentrációt, sőt, még stresszoldó hatása is van. Ehhez azonban érdemes úgy összeállítani a menüt, hogy az ne nélkülözzön semmit, azaz szénhidrátok, fehérjék és zsírok ugyanúgy legyenek benne, mint vitaminok és ásványi anyagok.  Korábbi receptünk, a túrós, erdei gyümölcsös zabkása például pont ilyen.

Tornázz!

5-10 perc torna is elegendő ahhoz, hogy a szervezet vér- és oxigénellátása fokozódjon, és az ébredést segítse. Néhány fej- és karkörzés, pár guggolás, vagy akár egy-két jógapozíció segít formába lendülni.

Halogatni sem jó

Rossz szokás a tennivalókat újra és újra elhalasztani, mert azok egyre csak gyűlnek, és hosszútávon stresszforrássá alakulhatnak. Reggel – például öltözködés vagy fogmosás közben – gondoljátok át a napotokat, és amit tudtok, azt az adott napon intézzétek el. A jól végzett munka örömétől megtáltosodik az ember és sokkal hatékonyabban teszi legközelebb is a dolgát.

Hidratálj!

A szervezet folyadékpótlására ügyelni kell, mert a dehidratáció csökkentheti a teljesítményt. A felnőtt szervezet számára ez napi 1,5-2 liter folyadékot jelent, lehetőleg víz formájában, ezért igyekezzetek legalább ennyit inni egy nap.

+ 1 tipp: délutáni tea

A zöld tea jótékony hatása közismert, frissít és élénkít, nem ez azonban az egyetlen alternatíva, ha lendületesebb életre vágytok. Korábbi cikkünkben olyan frissítő teakeverékek receptjeit hoztuk el nektek, melyek segítenek átlendülni a holtponton. Nem véletlen, hogy az angolok előszeretettel teáznak délutánonként.

Szöveg: Debreceni Andrea

Fotó: Thinkstock