alternativ-horoszkop

Ez a gyenge pontod a munkahelyen a horoszkópod szerint

Minden csillagjegynek megvannak a maga erősségei és gyengeségei is. Bár a munka világában igyekszünk inkább a pozitív tulajdonságainkat hangsúlyozni, van olyan feladat, amelyre titokban nagy kihívásként tekintünk. Ha eddig még nem ismertük fel a gyenge pontjainkat, akkor itt az idő, horoszkópunk ugyanis sokkal többet árul el rólunk, mint gondolnánk!

Kos:

Az igazi főnökösködő típus, aki szereti, ha mindent ő irányíthat. Mondanunk sem kell, az effajta uralkodó típust kevés ember szereti, ezért jobb lenne, ha mostantól inkább másokat is meghallgatnál és jobban összpontosítanál az együttműködésre, és a csapatépítésre. Együtt mindig minden könnyebb!

Bika:

Túlságosan makacs vagy és, ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor kicsit lusta is. Ez azt jelenti, hogy nemcsak nagyon merev és rugalmatlan vagy a munkahelyeden, hanem azt is, hogy gyakran nagyon nehezedre esik elvégezni a feladataidat. Mi a megoldás? Légy sokkal flexibilisebb és kezdeményező!

Ikrek:

Energikus személyiség lévén szükséged van a folytonos mentális ingerlésre, akkor érzed jól magad, ha dolgozhatsz valamin. Ezért a legnagyobb kihívást számodra az jelenti, ha unatkozol vagy esetleg úgy érzed, hogy haszontalan az elvégzett munkád. Próbáld meg a kreativitásodat kiélni egy új hobbiban, vagy vedd fontolóra, hogy szabadúszó karrierbe kezdj!

Rák:

Romantikus és érzékeny csillagjegyként egy kicsit túlérzékeny vagy a munkahelyen is, hajlamos vagy összeakasztani a bajszodat a kollégákkal. Ez úgy mutatkozik meg, hogy azok, akik becsmérlik a munkádat, rögtön felkerülnek a “nemszeretem” személyek listádra. A legjobb az lenne, ha kevésbé vennéd személyeskedésnek a dolgokat, és konstruktívan bírálnád a téged érő kritikákat.

Oroszlán:

Tartsd féken az egódat, ugyanis ez jelentheti az egyetlen hátrányodat a munka világában! Ha egy kicsit kordában tartod a felsőbbrendűség-érzésed, és megpróbálsz közelebb kerülni a kollégákhoz, vagy alázatosabb lenni, lehet, hogy ők is sokkal kedvesebbek és türelmesebbek lesznek veled. Így megkönnyítheted a hétköznapokat!

Szűz:

Munkamániás és maximalista vagy, amiről lehet, hogy azt gondolod, hogy előbbre visz, de ki kell, hogy ábrándítsunk! Amennyire pozitív tulajdonságoknak tűnnek, annyira nem azok: amikor az egészséged rovására megy a sok munka, vagy amikor képtelen vagy a munkatársakkal megtalálni a közös hangot, akkor rájössz, hogy inkább hátráltat téged a lendületed. Próbáld meg kevésbé kritizálni magad és másokat is! És ne felejts el elmenni nyaralni!

Mérleg:

Imádsz harmóniában lenni önmagaddal, de igyekszel titokban tartani azt, ha valami nem tetszik, vagy azt, amikor kibillensz az egyensúlyodból. Rosszul teszed, mert ez ahhoz vezet, hogy a sok felgyülemlett sérelem miatt képes vagy hirtelen robbanni. Ne félj kifejezni az aktuális érzéseidet, aggodalmadat és attól se tarts, hogy más mit fog szólni hozzá!

Skorpió:

Szuperambíciózusnak lenni nem olyan rossz dolog, de ha ez a tulajdonság a szeszélyes természeteddel párosul, akkor mindenki menekülhet a környezetedből. Jellemzően nem te vagy a legjobb csapatjátékos, könnyen látsz ugyanis a munkatársaidban ellenfeleket, akiket le akarsz győzni. A tanácsunk az, hogy az ellenségeskedés helyett inkább próbálj meg együttműködni, és bizonyítsd be, hogy rád is lehet számítani.

Nyilas:

A nyers és őszinte hozzáállásodat nem mindig fogadják jól a munkahelyeden. Ha egy kicsivel tapintatosabb lennél, sokkal feljebb juthatnál a ranglétrán! Ha pedig nincs semmi pozitív mondanivalód, akkor inkább meg se szólalj.

Bak:

Keményen dolgozol és jobban szereted magad elvégezni az összes feladatot. Utálsz bármit is rábízni másokra, de ha mégis így teszel, rendkívül bosszant, ha valaki nem úgy végzi el a munkát, ahogy azt te elképzelted. Próbálj meg kicsit lazítani a gyeplőn, és meglátod, mindenkinek te leszel a kedvenc kollégája.

Vízöntő:

Mélyen élsz meg dolgokat és te vagy a nagy gondolkodó, de vigyázz, sokszor nincs szükség arra, hogy túlelemezd a történéseket. A legnagyobb kihívást számodra az jelenti, hogy hajlamos vagy csak a fejedben élni és mindent túlgondolni. Vállalj kockázatot és vágj bele valamibe úgy, hogy előtte nem pörgeted át a fejedben ezerszer a hátrányokat és az előnyöket. A cselekvés felszabadít!

Halak:

Szenzitív és kreatív vagy, ami önmagában fantasztikus dolog, de a munkahelyen sokszor úgy érzed, hogy mivel a gyakorlatiasság hiányzik belőled, így alábecsült és mellőzött vagy. Hagyj nagyobb teret a kreativitásodnak, próbálj ki egy új hobbit, vagy keress olyan munkahelyet, ahol teljes mértékben kiélheted a tehetséged.

Szöveg: D.E.
Fotó: Thinkstock

(hellogiggles.com)