Melyik csillagjegynél mit jelent, ha azt mondja, „szeretlek”?

Négyezer évvel ezelőtt az ókori babilóniaiak úgy vélték, hogy a csillagok képesek megjósolni előre az eseményeket és jellemezni az egyes személyiségtípusokat is. De a zodiákus 12 jeléből az is kiderül, hogy vajon mekkora súlya van a csillagjegyek életében a kimondott szónak.

Kos:

„Teljesen el vagyok ragadtatva tőled.”

A Kos szereti piedesztálra emelni a szerelmét, és mint minden mással az életben, a párkapcsolattal is szenvedélyesen bánik. A szerelme erős és hirtelen: akár üzenetet ír, akár szóban mondja ki érzelmeit, közben mindig hevesen ver a szíve. Nála a „szeretlek” szó azt jelenti, hogy a párja jelenti számára a Napot, a Holdat és a csillagokat.

Bika:

„Megbízom benned.”

A Bika természeténél fogva óvatos és nagyon határozott. Kifelé szeretetteljesnek mutatkozik, de legtöbbször szelektálja azokat, akikben aztán meg tud bízni. Amikor a Bika szerelembe esik, az azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát a meglévő párkapcsolatában. A „szeretlek” szó nála azt jelenti, hogy mélyen és tartósan hisz abban, akit mellé rendelt az ég.

Ikrek:

„Amikor mellettem vagy, megtalálom önmagamat.”

Az Ikrek egy nagyon szélsőséges csillagjegy, egyszerre tud a társaság középpontja lenni, ugyanakkor magányos személyiség is. Szívesen elcseveg másokkal, de ha az érzelmeiről van szó, akkor nagyon komoly és őszinte. Nagyon nehezen nyílik meg másoknak, mert sokszor nehezen találja a közös hangot. Amikor szerelmet vall, kijelentést tesz arról, hogy a párja az egyetlen olyan személy a Földön, aki ismeri a valódi énjét.

Rák:

„Soha ne hagyj el!”

A Rák a zodiákus legszenvedélyesebb jegye, aki bármit képes megtenni azért, hogy megkaparintsa a kiszemeltet. Egyik pillanatról a másikra őrült szerelembe esik. Vár addig, amíg nem érzi magát teljes biztonságban, aztán közli a bűvös szót, ami nála azt jelenti, hogy a másik fele elengedhetetlen az életben maradásához, ha pedig elhagyja őt, akkor az egész világ összeomlik.

Oroszlán:

„Nyertél!”

Annak ellenére, hogy az Oroszlánból árad a szeretet, nehezen köteleződik el egyvalaki mellett. Nagyon karizmatikusnak tűnik, és mindig úgy fest, mintha milliónyi ember venné őt körül, de nehezen talál a párjára. Ha ez mégis megtörténik, azonnal össze akarja az illetővel kötni az életét. Az Oroszlán szeretetének elnyerése az egyik legnagyobb ajándék, amit társa valaha is kaphat tőle.

Szűz:

„El tudom veled képzelni a jövőt!”

Amikor a Szűz azt mondja, „szeretlek”, valójában egy ígéretet tesz. Ő a legóvatosabb és legkonzervatívabb jegy az összes közül: hihetetlenül összpontosít, elképesztő egyensúly van az életében azért, hogy minden percben biztonságban érezhesse magát. Amikor a Szűz kinyilvánítja szeretetét, határozottan hosszú távra tervez – már csak a párjának kell eldöntenie, hogy készen áll-e a komolyabb lépésekre.

Mérleg:

„Megpróbállak megérteni!”

A Mérlegnek akadnak nehézségei és félreértései másokkal. Mivel nagyon erős és határozott személyiség, ezért nem ritka, ha nézeteltérése van a környezetével. Ugyanakkor a harmónia és az őszinteség nagyon fontos számára, és hatalmas erőfeszítéseket tesz azért, hogy tisztelni és érteni tudja a partnerét.

Skorpió:

„Mindentől megóvlak!”

A Skorpió hajlamos a makacsságra, a féltékenységre és sokszor nagyon manipulatív is, de ha valakit a kegyelmébe fogad, akkor hajlandó az ő érdekében bármit megmozgatni azért, hogy biztonságban legyen és mindent megadhasson neki. Nyilvánosan nem mutatja ki az érzelmeit, de szenvedélyesen és hűségesen tud szeretni. Ha egy Skorpió kimondja az „sz” betűs szót, az nem csekély jelentőséggel bír.

Nyilas:

„Én ezt tényleg akarom. Egyelőre.”

A Nyilas a szabadság és az öröm egyik képviselője. Igazi kalandor, aki nagyon hamar elkezd unatkozni és sokszor nagyon türelmetlen is. Mindig valami új dologra vágyakozik. Természetesen egyesek képesek a tartós szeretetre, de legtöbbször szívesen szállnak egyik virágról a másikra. Ez még nem jelenti azt, hogy a csillagjegy szülötte nem képes az elköteleződésre, csupán annyit, hogy odaadása nem biztos, hogy túlságosan hosszú távra szól.

Bak:

„Legyünk sikeresek együtt.”

A Bak hihetetlenül ambiciózus, karriervezérelt ember. Rendkívül pragmatikus és az üzleti életben legtöbbször sikeres. Pontosan emiatt gyakran előfordul, hogy harcokat kell vívnia a magánéletében – hiszen sokszor nehezen szakít időt a párjára – de nagyon ért ahhoz, hogyan mérlegeljen, és hogyan hozzon mindenki számára kedvező döntést.

Vízöntő:

„Tarts velem, és én mindenhová követni foglak.”

Az energikus és idealista Vízöntőnek sokszor meggyűlik a baja a monogámiával. Az elkötelezettség sokszor feldühíti őt, és ha komolyabb témák kerülnek szóba, hajlamos felhúzni a nyúlcipőt. Abban az esetben, ha a levegő jegy leküzdi magában a visszatartó erőket, és eljut odáig, hogy szerelmet valljon, már szinte semmi sem szakíthatja el a párjától.

Halak:

„Megbocsátok neked bármit.”

A gyógyíthatatlan romantikus képében tetszelgő Halak szinte bármit megbocsát, ezért előfordul, hogy függőséggel vagy mély lelki problémákkal küzdő emberekkel köti össze az életét. Ha egy Halak kimondja a bűvös szót, az azt jelenti, hogy minden bűnt elfelejt. Bár utólag mindig belátja, hogy a súlyos hibázásokat nem kellett volna elnéznie a másiknak.

Szöveg: D. E.

Fotó: Thinkstock

(omgfacts.com)