Néha mindannyiunknak szüksége van egy kis iránymutatásra, hiszen van úgy, hogy elbizonytalanodunk a szerelemben vagy a karrierünkben. Bár elsőre talán nehéz elfogadni, de egy jól eltalált mondat nemcsak hinni segít, hanem elérni a céljainkat is. Mormoljuk el magunkban naponta többször a személyiségünkhöz passzoló mantrát, függesszük ki egy jól látható helyre! A csillagok kedvezni fognak nekünk.

horoszkóp

A Kos mantrája

Igazi irányítóként nehezedre esik elfogadni, ha valaki megmondja neked, hogy mit csinálj. Nálad nem működik az, hogy csak sodródj az árral, hiszen mindent alaposan megtervezel. Mégis arra biztatnak a csillagok, hogy próbáld meg méltósággal kezelni a mindennapokat:

Elfogadom mindazt, ami van, továbblépek, bármi is történt a múltban, és hiszek a jövőben.

A Bika mantrája

Keményen dolgozol, hogy minél jobban érvényesülj a világban, de idő kell neked ahhoz, hogy belekezdj egy-egy dologba. A legtöbbször mégis azon vagy, hogy a lehető leggyorsabban érd el a céljaidat, de ugyan ki az, aki nem ezt szeretné?! A te mantrád:

Ami könnyen jön, egy cseppet sem értékes.

Az Ikrek mantrája

A csillagjegyek közül te vagy a legtársaságibb lény, aki előtt nincs leküzdhetetlen akadály, ha közel akar kerülni valakihez. Ám érdemes arra is figyelned, hogy ne tűnj egy idő után senki szemében kétszínűnek!

Azt teszem, ami valódi, és azt mondom, ami igaz.

A Rák mantrája

Szeretsz befelé fordulni, néha túlságosan is, ami végül ahhoz vezet, hogy elveszíted a kapcsolatot a valósággal. Találd meg az egyensúlyt, és mindig fókuszálj arra, ami számodra igazán fontos!

Az érzelmek nem kerekedhetnek felül az intelligencián.

Az Oroszlán mantrája

Amikor túlságosan is énközpontú vagy, és arra fókuszálsz, hogy meggyőzd a barátaidat a saját igazadról, akkor végy egy nagy levegőt és ismételd el az alábbi mondatot akár többször is:

Nem minden rólam szól.

A Szűz mantrája

Tehetséges vagy, akkor is ha nem fogadod el ezt tényként. És emiatt könnyen válsz megrögzött maximalistává.  Mindannyian tudjuk, hogy senki sem tökéletes, de te folyton azon vagy, hogy megpróbálj az lenni, ezért is vagy olyan kritikus saját magaddal szemben. Naponta legalább egyszer mantrázd ezt:

Elég vagyok.

A Mérleg mantrája

Nagyon röviden összefoglalva: döntéseket hozni számodra nem egyszerű feladat. Titkon érzed, hogy mi lenne a jó út, de aztán folyton arra gondolsz, hogy a másik opció elengedésével mennyit fogsz veszíteni.

Követem a szívem, de az eszemre is hallgatok.

A Skorpió mantrája

Ismert vagy a keménységedről és csodálatos vagy a megfelelő bosszú kieszelésében is, ha valaki megbánt. Ez a viselkedés azonban komolyan megsebezheti a karmádat, és sajnos túl messzire mehetsz, ha nem uralkodsz az érzéseiden. Ezzel a mantrával elérheted a nyugalmat:

Kedvesség és mosoly: többet ér bármilyen erőfeszítésnél.

A Nyilas mantrája

Igazi kalandorként nem engeded magadhoz túlságosan közel az embereket, és nehezen bonyolódsz komolyabb kapcsolatokba. Tudásvágyad és nyitottságod mostantól használd arra, hogy megismerj és könnyebben elfogadj másokat.

Meghallgatok másokat, mert mindenkitől tanulhatok.

A Bak mantrája

Nagyon röviden: túl sokat aggódsz. Ezért ezt jegyezd meg:

Az aggódás nem visz előre.

A Vízöntő mantrája

Köztudott, hogy nagyon állhatatos és makacs vagy. Ismételgesd az alábbi mantrát:

Kinyitom az elmémet, kinyitom a szívemet.

A Halak mantrája

Ne vegyél mindent annyira a szívedre, senki sem olyan érzékeny mint te. Azzal, hogy a legapróbb dolgokból is nagy ügyet csinálsz, csak a saját dolgodat nehezíted meg. Inkább mondd magadban a következő jelmondatot:

Semmit sem bonyolítok túl, egyszerűen csak megyek előre.

Szöveg: D. E.

Fotó: Thinkstock

(themindsjournal.com)