Ilyen nyaralás illik a személyiségedhez a horoszkópod szerint

Az év legjobban várt néhány napja az, amikor összecsomagolunk és elindulunk, hogy felfedezzünk egy másik kultúrát, kikapcsolódással és távol a munkahelytől eltöltsünk néhány napot. Egyedül? Családdal? A vízparton vagy netán egy történelmi városban, esetleg hegyi túrán? A zodiákus előtt nincs titok, azt is elárulja, hogy milyen nyaralás passzol a legjobban a személyiségünkhöz.

horoszkóp-nyaralás

Bak: Ismerd meg a helyi kultúrát!

A Bak nagyon komolyan veszi a vakációját. A keményen dolgozó jegy nagyra becsüli az új helyen töltött napokat, ezért minden percét megpróbálja kihasználni. Évről évre olyan úti célt választ, ahol garantáltan maga mögött hagyhatja egy időre a szürke hétköznapokat, de sokszor szem elől téveszti a tényt, hogy a nyaraláson őt körülvevő emberek megismerésével még emlékezetesebbé tehetné a vakációt. Az érdeklődő csillagjegy jobb, ha kihasználja kommunikációs készségét és nyitottabbá válik a helyi lakosokra.

Vízöntő: Oszd meg valamelyik szeretteddel az útitervet!

A Vízöntő általában nem törődik azzal, ha valamiben hibázik, és az elővigyázatosság sem az erőssége. De nagyon fontos, hogy maximálisan körültekintően felkészüljön a közelgő útjára, hiszen nála gyakran előfordulhatnak problémák a nyaralás ideje alatt. Mielőtt csomagolni kezdene, érdemes részletesen beszámolnia az utazási terveiről az egyik közeli barátnak vagy családtagnak és annak is érdemes utánanézni, hogy melyek a világ legbiztonságosabb országai.

Halak: Hagyd el a kitaposott ösvényt!

A Halak nem akar többet, mint egy függőágyat, szobaszervizt és egy luxus wellness csomagot a nyaralás alatt. A természeténél fogva nem kedveli a spontán hegyi túrákat, de a last minute kirándulás sem az ő stílusa. Mivel szeret kilépni a komfortzónájából, szívesen választ olyan helyet úti célként, ami kevésbé népszerű a turisták körében, vagy egyszerűen csak céltalanul, hátizsákos nyaralásra indul és út közben találja ki, hogy épp merre menjen. Elveszni egy gyönyörű városkában – hatalmas örömet okoz ez a jegynek.

Kos: Élvezd a semmitevést!

A játékos Kos bár elképesztően motivált és szórakoztató, kissé hiányzik belőle a türelem. Ha nem várt akadályok teszik döcögőssé a nyaralását – késve induló repülőgép, elveszett csomag – máris kihozzák a béketűrésből, és egy másodperc alatt elveszíti a lelkesedését. Hasonlóan reagál, ha nem ér oda időben a célhelyre, ő az a típus, aki gyermekként ezerszer is megkérdezte a szüleit az autó hátsó üléséről, hogy mikor érnek már végre oda. A Kosnak az idegeskedés helyett inkább arra kellene koncentrálnia, hogy egy kis izgalmat csempésszen a kirándulásba. Nem feltétlenül kell ismerkednie, inkább válasszon egy olyan járatot, ami egy szórakoztató városba viszi, ahol kihasználhatja az időt és rengeteg új dolgot fedezhet fel.

Bika: Szórakozz szabadon!

A Bika értékeli az élet finomabb dolgait, és legtöbbször az „egyszer az életben” kategóriájú nyaralásra vágyik, ahol világszínvonalú konyhákat fedezhet fel és hazaérkezve méregdrága szuvenírrel lepi meg a családot. De ahelyett, hogy az összes pénzét elköltené, érdemes lenne elhagynia a kényelmes szállodai szobát és körbenézni a környéken ingyenes programok miatt. A legjobb az egészben az, hogy új kalandokban vehet részt és közben a bankszámláját is megkíméli.

Ikrek: Elég volt a last minute utakból!

Az Ikrek kettős személyisége olykor-olykor indokolatlan impulzivitást és spontaneitást idézhet elő, ez pedig egy utazás során izgalmas és váratlan kalandokat is eredményezhet. De ez sokszor vezet utolsó pillanatban meghozott döntésekhez, beleértve a hirtelen lefoglalt, last minute utakat. Mielőtt a jegy legközelebb fejest ugrana valamibe, érdemes kétszer is meggondolnia, hogy tényleg annyi örömöt okoz-e a családdal közösen tervezett programok felrúgása egy jó ajánlat miatt.

Rák: Vigyél magaddal egy darabot!

Nincs még egy jegy, aki annyira imádna nyaralni, mint a Rák. Mindegy, hogy a világ legjobb tengerpartjai vagy színes történelmi városok közül választ, mindenhol jól tudja érezni magát. Kihasználja az időt, figyel rá, hogy teljesen kikapcsoljon és értékeli, ha új kultúrákat ismerhet meg. De mivel a Rák nagyon érzelmes és gondoskodó, így nem csoda, ha néhány nap után már honvágyat érez. Érdemes ilyenkor otthonosabbá tenni a szállást, azzal, hogy becsomagolja a kedvenc illóolaját, és egy naplóba feljegyzi az érzéseit és a gondolatait.

Oroszlán: Tedd le a kamerát!

A fényűzést kedvelő Oroszlán nem bírja ki, hogy ne kürtölje világgá, amikor boldog. Elengedhetetlen, hogy bemutassa színes fotókon a fantasztikus helyeket, amiket bejárt – legyen az egy szép szállodai szoba vagy lenyűgöző panoráma –, de mások reakciója helyett inkább fókuszálhatna arra, hogy ha már ott van, el is engedje magát és élvezze a pillanatot. A naplementében vagy a napfelkeltében gyönyörködni anélkül, hogy lefotózná, vagy kütyümentes vakációt tervezni és megbecsülni a nyaralás pillanatait sokkal fontosabb.

Szűz: Ne tervezd meg az utazás minden percét!

Ha a Szűz vakációra készül, az azt jelenti, hogy általában nincs olyan nap az utazáson, amiben egy kis üresjárat lenne. Az analitikus és logikus jegy egyik nagy hibája, hogy még a nyaralás ideje alatt is napirend szerint létezik: tudja, mikor mehet vacsorázni, reggelizni, hogy aztán felszállhasson a városnéző buszra. Semmit sem bíz a véletlenre! Persze, letölthet egy alkalmazást, ami segít a nyaralás alatt beosztani az idejét, de mi lenne, ha egyszer a tervezős jegy megpróbálna valamit a véletlenre bízni? Még az is lehet, hogy belebotlik a város egyik legérdekesebb kávézójába, vagy egy építészeti remekműbe.

Mérleg: Csomagolj okosan!

A Mérleg nem csap túl nagy zajt, ha valami nem tetszik neki, és egyáltalán nem vitapartner, de ez gyakran vezet ahhoz, hogy kevésbé összeszedett az élet több területén. Például a nyaralást megelőzően is. Általában nem ír listát arról, hogy mit vigyen magával, találomra csomagol, ezért sokszor csak a nyaralás alatt jön rá arra, hogy mennyi mindent felejtett otthon. Érdemes legközelebb előre terveznie, így nyugodt lélekkel és felkészülten ülhet autóba.

Skorpió: Kerüld el a tömeget!

A magabiztos és nagy önkontrollal rendelkező Skorpió a nyaralás alatt kerüli a stresszt, és mindent megtesz, hogy azalatt a néhány nap alatt maximálisan feltöltődjön és újjászületve térjen vissza a hétköznapokba. A nyaralás számára sokszor a népszerű és jól ismert helyekre való látogatást jelenti, ahol mindig tengernyi turista van, ez pedig pont az ellenkezője annak, amire a Skorpió a szíve mélyén vágyik. Ha a csillagjegy megtanulja, hogyan kerülje el a tömeget (például egy eldugott helyet választ a relaxációhoz), akkor sokkal jobban fogja érezni magát a bőrében.

Nyilas: Kaland az élet!

A Nyilas bármilyen kalandra nyitott, ha a nyaralásról van szó – és tényleg, ezt vegyük a szó szoros értelemben: bármire! Megnézni az északi fényt vagy megfigyelni a vadvilágot egy szafari buszról, ezek olyan tevékenységek, amelyek egyeseknek talán túlságosan akciódúsak lehetnek, de nem a Nyilasnak. Sőt, minél izgalmasabbak a programok, annál jobban ki tud kapcsolódni a kalandvágyó jel szülötte. A Nyilas akkor a legboldogabb, ha valami új dolgot próbálhat ki, így a pénzét inkább élményre költi, mint szuvenírekre.

Szöveg: D. E.

Fotó: Unsplash

(travelandleisure.com)