Az aggódós típus, aki a gyerkőc minden egyes lélegzetvételére figyel vagy a szabadszellemű, aki egyenrangú félként kezeli a kicsit. Te vajon melyik táborba tartozol a csillagjegyed szerint?

Kos:

Anyaként az erősségeid közé tartozik, hogy megvan benned a kellő önismeret és lendületesség, ugyanakkor pontosan ez az elhivatottság és versenyszellem az, ami hátráltat is abban, hogy maximálisan jó fej légy. Bár odáig vagy a csemetédért, sokszor mégis saját magadat helyezed előtérbe. Pont emiatt bűnösnek érzed magad, hogy túl nagy önállóságot vársz tőle, de a kellő pillanatban mindig ott vagy neki.  Hiszel az élethosszig tartó tanulásban, és egy személyben vállalod a családban felmerülő problémák megoldását.

Bika:

Stabil vagy, rendkívül jó az ízlésed és nem kerülöd a kemény munkát sem, de sokszor elfojtod az érzelmeidet és az állandó hangulatváltozásaidnak köszönhetően a környezeted nehezen tud kiigazodni rajtad. Titokban, mint minden Bika hölgynek, neked is van egy „régimódi lány” éned, ami ragaszkodik a hagyományos neveléshez, ugyanakkor rugalmas is tudsz lenni, ha arról van szó. Nagyon jó vagy a költségvetés megtervezésében, és pontosan tudod, hogy a befektetett energia mindenképp meg fog térülni, ezért szívesen töltöd az idődet a gyerekneveléssel.

Ikrek:

Az erősségeid közé tartozik a sokoldalúság, a fiatalosság, a kíváncsiság és a nyitottság. De anyaként sokszor vagy türelmetlen és inkább kioktatsz, ahelyett, hogy végighallgatnád a szíved csücskét. Az biztos, hogy melletted egyetlen perc sem unalmas, a folyton változó kedélyállapotodnak köszönhetően mindenkinek alkalmazkodnia kell hozzád.

Oroszlán:

Szíved-lelked beleadod, hogy a kis lurkók a lehető legjobb körülmények között nőjenek fel. Játékos vagy, kreatív és megbízható, a gyermekeid szívesen megnyílnak neked, ha valami nyomja a lelküket. Sokszor pontosan a túlzott aktivitásod és energikusságod az, ami a hátrányodat is jelenti. Mivel néha túlságosan is akaratos vagy, és azt képzeled, hogy minden esetben olyan embert nevelsz, aki aztán majd megváltja a világot, ezért olykor túlzott elvárásaid vannak.

Szűz:

Legyen szó szülinapi zsúrról vagy ballagásról, egyszerűen imádsz szervezkedni. A végletekig együttérző anya vagy, a gyermeknevelésben pedig kellőképpen strukturált, és nagyon szépen rávezeted a kicsiket az egészséges életmód folytatására is. Az érzékenységedből fakadóan rendkívül aggódó típusú mama vagy, aki hajlamos sokszor túlanalizálni minden egyes helyzetet.

Skorpió:

A Skorpió anyuka egyszerre különös, rendszerszerető, inspiráló és félelmetes is. A pillanatnyi hangulatodtól függ, hogy épp a gyerekeid hogyan állnak hozzád. Ugyanakkor nagyon védelmező típus vagy, aki bármire képes a kicsikért. A jegy szülöttei legtöbbször elég korán anyává válnak, ez azért lehet így, mert érzelmes vízjegyként a másokról való gondoskodás igénye nagyon korán jelentkezik náluk. Nagyon keményen dolgozol annak érdekében, hogy gyermeked élete a lehető legtökéletesebb legyen. Az egyik legigényesebb csillagjegy vagy, aki maximálisan bízik magában és az elképzeléseiben. Szerencsére nagyon ritkán tévedsz.

Rák:

A DNS-edbe van kódolva a gyereknevelés. Már gyermekkorodtól jellemző rád a gondoskodó természet, ez nálad zsigerből jön. Kiskorodban minden áron kisállatot akartál, és a kedvenc játékbabáidat is féltve őrizted. Érzékeny vagy, odaadó és nagyon szentimentális. Mivel a Rák jegy kissé félénk és nehezen nyílik meg másoknak, a gyerek tökéletes kifogást jelent, ha a többi szülővel való kapcsolattartásról van szó. Nem engeded be könnyedén az embereket a világotokba, de ha megteszed, akkor nagyfokú hűséget vársz el.

Mérleg:

A csillagjegy szülötteinek az anyaság az egyik olyan pont az életében, ami segíthet megtalálni az egyensúlyt. Akkor vagy a legboldogabb, ha egy másik emberért élhetsz, imádsz napirendet tervezni és szervezkedni. Türelmes vagy, szívesen válaszolsz a gyerekek minden egyes kérdésére, és általában nagyon figyelmesen neveled a kicsiket.

Bak:

Mivel uralkodó bolygód a Szaturnusz, ezért rád inkább a keményebb, férfiasabb stílus jellemző a gyermeknevelésben. Szigorú szabályokat szabsz, megtartod a határokat, hogy még véletlenül se tekintsen rád úgy a szemed fénye, mint egy barátra. A Bakok általában az “öreg lelkek”, akik a kötelességtudó katonákat játsszák családjukban, elrejtve az érzelmeiket.

Vízöntő:

A Vízöntő anya olyan furcsa karakter, akit lehetetlen beskatulyázni. Szeretetteljes, mégis szigorú vagy, ugyanakkor spontán is. Vicces vagy, kreatív, a gyermek legjobb barátja és édesanyja is egyszerre. Veled igazi kaland a gyermekkor. A jegy uralkodó bolygója az Uránusz, amely összefügg ezzel a lázadással és meglepetésekkel. Számodra a határok megtalálása jelenti a legnehezebb feladatot, hajlamos vagy az engedékenységre, ezért nem ártana néha megállni, és átgondolni, hogyan lehetnél következetesebb.

Nyilas:

A Nyilas kalandos életében sorsdöntő változást jelent az anyaság. De nagyon jól veszed az akadályokat. Számodra a gyermekeid teljes értékű felnőtteket jelentenek, akik rengeteg időt és energiát igényelnek. A saját életed mellett, most már mások igényeit is figyelembe veszed, és nagyon figyelsz a megfelelő ütemezésre. Mivel a jegy lételeme a szabadság és az állandó úton levés, ezért nagyon sok energiát és erőfeszítést igényel a gyermekeiddel való foglalkozás. De úgy vagy vele, hogy te az a személy vagy, aki anyává vált és nem egy anya vagy, akiből valamilyen személy lett.

Halak:

Helló, Hableány anyu! Szereted a családodat, imádsz kitűnni a tömegből, odáig vagy az anyaszerepért. A varázsoddal a többi anyukából csak a pozitív dolgokat hozod ki, empatikus, bölcs anya vagy. Szereted a szabadságot, a spontán dolgokat, de ez sajnos sokszor hátrányt jelent: egy idő után a határok és a stabilitás hiányát eredményezheti. A gyermekeidben aggodalmat kelthet a kiszámíthatatlanságod, és a következetesség hiánya, ezért lehetséges, hogy a párod vagy a nagyszülők segítségét kell majd kérned, hogy a megfelelő napi rutint kialakíthasd.

Fotó: Thinkstock

(marieclaire.com)