Mi az a holdjegy, és milyen hatással van a zodiákusokra?

A Hold fénye utat mutat a kiteljesedés felé.

A holdjegy azt az időpontot jelöli, ahol éppen a Hold állt a születésünk pillanatában. Legbensőbb érzéseinket, titkainkat, vágyainkat mutatja meg – vagyis mindent, ami a felszín alatt zajlik, és ami talán még saját magunk számára sem egészen nyilvánvaló. Röviden összefoglalva: minden, ami tudatalattival kapcsolatos, összefüggésben áll a Holddal, így nagyon is meghatározza személyiségünket. Lehet, hogy épp amiatt nem érezzük kellően önazonosnak napjegyünket, mert erős a holdjegyünk hatása.

Ha többet szeretnél tudni a benned lakozó gyermekről, aki tulajdonképpen sokkal nagyobb hatással van a jellemfejlődésedre, mint bármi más, illetve arról, hogy mennyi mindent mersz ebből láttatni a külvilággal, a holdjegyed fogja mutatni az utat. Leggyorsabban mozgó égitestünk, a Hold, kétnaponta vált jegyet. Ha ki szeretnéd számolni, hogy mi lehet a saját holdjegyed, a pontos születési dátumodra, időpontodra és helyedre lesz szükséged, amit a legkönnyebben online kalkulátorok segítségével tudsz kideríteni. 

Ezt jelenti a holdjegy

Kos

Ha a holdjegyed az impulzív Kos, vagyis a zodiákus első csillagjegye, a benned lakozó gyermek minden újdonságért lelkesedik. Temperamentumos vagy, és könnyűszerrel eléred a céljaidat. A fiatalos lelkület azonban némi forrófejűséget és türelmetlenséget is takar, amit lehet, hogy észre sem veszel.

Bika

A Bika holdjegy a megszokások embere. Lelke mélyén csak egy kényelmes, pihe-puha otthonra és finom hazai ízekre vágyik, amit egy bolyhos köntösbe bújva élvezhet a hozzá legközelebb álló emberek társaságában. Legfőbb jellemzője a stabilitás, ami tudat alatt irányítja döntéseit.

Ikrek

Az intelligens, szellemes és nyughatatlan Ikrek holdjegy még az érzelmekben is logikát keres. Lételemre a diskurzus, a szórakozás és a társasági élet. Bár sokszor önmaga sem tudja, hogy a pörgős és szertelen életmód mögött legféltettebb érzései állnak, amit humorával kíván palástolni a nyilvánosság előtt.

Rák

A Hold a Rákban van igazán otthon. Az állatöv híresen gondoskodó, bár igencsak bizonytalan jegyének időre van szüksége ahhoz, hogy megnyíljon mások előtt. Ahogyan maga a rák is cipeli magával biztonságot adó otthonát, úgy a jegy szülötte sem vágyik másra, mint összetartozásra és harmóniára. A Rák holdjegy azonban hajlamos figyelmen kívül hagyni önmagát, tiszta és fejlett intuícióit pedig előbb kamatoztatja mások életében, mint a sajátjában.

Oroszlán

Büszke és magabiztos, az Oroszlán holdjegyű embert nehéz figyelmen kívül hagyni. Mivel a tüzes Nap uralja, az Oroszlán holdjegy képviselője érezhet némi ellentmondást legbelül a külvilág felé mutatott kép, illetve a belső gyermeki én között, aki nem vágyik minden pillanatban reflektorfényre.

Szűz

Megfontolt és analitikus természet, akinek nem kell a szomszédba mennie némi bölcsességért. A Szűz holdjegy azonban hajlamos néha elvetni a sulykot, és kontrollmániás zodiákus lévén a kéretlen tanácsokat sem sajnálja. De sebaj, kedves Szűz holdjegy, tudjuk, hogy a jó szándék vezérel, hiszen legbelül csak védelmezni akarsz – amire nem feltétlenül van szüksége mindenkinek, akit szeretsz.

Fotó: Getty Images

Mérleg

A Mérleg holdjegy igazi békefenntartó hírében áll – ő konfliktusok villámhárítója, aki nem érzi magát komfortosan, ha nem teremthet egyensúlyt a környezetében. Fontos számára, hogy folyamatosan emberek között legyen, és bár nem tűri a magányt, mégis nehéz elnyerni a bizalmát. Ami az emberi kapcsolatokat illeti, nagyon nehezen képes döntéseket hozni, ami a gyermeki én belső bizonytalanságából ered.

Skorpió

Ha a Hold a mély és intenzív Skorpióban járt, amikor születtél, könnyen magadba szívhatod mások érzelmeit és hangulatát. Eltemetett igazságaidat csak néhány kiválasztott lélekkel vagy hajlandó megosztani, ugyanakkor a Hold hatására egyáltalán nem félsz nyitni, ha felfedezed másokban az intelligencia és szenvedély szikráját. Ha valakit végül teljesen elfogadsz, arra – akár vérrokon, akár nem – tulajdonképpen családtagként tekintesz.

Nyilas

A szemtelenül kíváncsi Nyilas a Holdban annyit tesz, hogy nincs más vágyad, mint őszintének lenni és érdekes beszélgetéseket folytatni azokkal, akiket erre érdemesnek találsz. Az utazás, a megújulás, az intellektuális fejlődés és a filozófia hoz igazán lázba, ugyanakkor nem is veszed észre, hogy a mértékletességet hírből sem ismered, a túlzás pedig az alaptermészeted része.

Bak

A Bak alapvetően ambiciózusságáról, munkaszeretetéről híres, a Hold hatására azonban az érzelmeit is hasonlóképp veheti komolyan. Ugyan nem vagy hiperérzékeny, de az érzéseidet fontos jelzésnek veszed, legyen szó üzletről, románcról vagy barátságról.  

Vízöntő

A Hold jegyében – bár továbbra is igazi lázadó maradsz – az életre inkább az értékeid, mintsem az érzelmeid alapján reagálsz, és előbb hagyatkozol logikára, mint megérzésekre. Bár kreativitásod a Hold fényében továbbra is élénk marad, kalandozó természeted mintha többször térne nyugovóra az otthon melegében.

Halak

Már unod, hogy mindenki álmodozónak és gyerekesnek tart? Ha igen, minden bizonnyal a Halak holdjegyében születtél. Igen, tényleg szeretsz elvonulni a saját világodba, hiszen mély spiritualitás jellemez. A Halak holdjeggyel rendelkezők az élet legfinomabb rezdüléseire is reagálnak, legbelül valójában öreg és tapasztalt lelkek, akik szívesen adnak tanácsokat másoknak.

Kiemelt kép: Getty Images