Ők azok, akik remekül elvannak a fantáziavilágukban, a valóságból pedig köszönik, de nem igazán kérnek.

Nem különösebben nehéz időnként belefeledkezni a gondolatainkba. Ám vannak fokozatok abban, hogy ki, mennyire álmodozó, s hogy milyen mértékben hajlamos elmerülni a képzelete világában.

Alig értél haza a nyaralásodból, és máris azon fantáziálsz, hogy milyen varázslatos tájakra utaznál legközelebb? Gyakran kapod magad azon, hogy ábrándozol, vajon mire költenéd el a pénzed, ha megnyernéd főnyereményt a lottón? Vagy éppenséggel álmaid otthonáról fantáziálsz előszeretettel? Bármerre is kalandozol a gondolataidban, minél mélyebbre és minél gyakrabban merülsz bele ezekbe, annál inkább eltávolodsz a valóságtól. Arra a kérdésre, vajon ennek mi lehet ennek az oka, lehetséges, hogy a horoszkópodban is megleled a választ. A következőkben megtudhatod, melyek azok a csillagjegyek, aminek szülötteire a leginkább jellemző az álmodozás. 

Halak

Az összes csillagjegy közül kétségkívül a Halak a legnagyobb álmodozó – aki legalább annyira ismert művészi beállítottságáról, mint álmodozó világszemléletéről. Kreatív és fantáziadús természete révén előszeretettel kalandozik saját elméje mélyén. Élénk képzeletvilágában színes álomvilágokat szövöget, mely képessége segítségével akár egy hétköznapi pillanatot is varázslatként tud megélni. A Neptunusz uralta jegyként könnyen belefeledkezik a saját gondolataiba, mestere annak, hogyan teremtse meg a saját valóságát. Ezért se lepődjünk meg azon – és próbáljuk meg ne magunkra venni – ha a tekintete gyakorta a messzeségbe réved, vagy épp nem igazán tudja, mi történik körülötte. Előfordulhat, hogy másnak kell kizökkentenie őt ebből az állapotból.

Nyilas

A Nyilas mint nagy kalandor, hajlamos mindig a következő utazáson fantáziálni, legyen az fizikai vagy éppen szellemi. Tűzjegyűként mindene a felfedezés, kalandvágya, tudásvágya és szabadságvágya nem ismer határokat. Szabad szelleme páratlan, élénk képzelete pedig gyakran röppenti a valóságtól messze. Ez a derűlátó lélek akár órákat is képes azzal eltölteni, hogy jövőbeli kalandjait tervezgeti. Létezésének egyik legfontosabb eleme, hogy az életet utazásnak tekinti, aminek az a célja, hogy a lehető legtöbbet fejlődjön.

Vízöntő

A Vízöntő folyamatosan a jövőn gondolkodik. Emellett meglehetősen introvertált, ezért gyakran van egyedül, amikor is hajlamos a saját gondolataiba mélyedni. A Vízöntőt az Uránusz, a lázadás bolygója irányítja, így az egész életét kellően individualista felfogásban és egészen szokatlan gondolatok között éli. Sok időt tölt álmodozással, ugyanakkor hajlamos abban a hitben élni, hogy valóságos úttörő, aki ha a megfelelő korba született volna, még a tüzet is ő találta volna fel. Ha szeretnél még többet is megtudni erről, az összetett, és titokzatosnak tartott csillagjegyről, figyelmedbe ajánljuk a Vízöntő személyiségét 15 pontban bemutató, korábbi írásunkat

Kiemelt kép: Getty Images