plusz kilókat

Így adhatod le a plusz kilókat legkönnyebben a csillagjegyed szerint

A csillagjegyünk sok mindenről árulkodik, például arról is, hogy mit kellene sportolnunk a hatékony fogyás érdekében.

A súlyfelesleg leadása minden évszakban aktuális lehet, pláne ha egészségünk a tét. Amikor azon töprengünk, hogyan kellene belevágnunk az életmódváltásba, könnyen eláraszthatnak bennünket az információk kéthetes csodadiétákról és a legújabb divatos mozgásformákról, melyek miatt nem csupán a valós fogyáshoz szükséges jól működő módszereket, de azokat is nehéz kiszűrni, melyek személyesen számunkra hatékonyak lehetnek.

A legjobb módja, hogy elinduljunk az egészséges életmód felé, ha górcső alá vesszük személyiségünket és megvizsgáljuk, egyénileg mire vágyunk, mi az, amire képesek vagyunk és ami boldoggá is tesz. Itt jön képbe a csillagjegy, mellyel megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb mozgásformát, ami nem csupán segít leadni a plusz kilókat, de még a motiváció fenntartásában is segít.

fogyás 40 negyven felett

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen a fogyáshoz (Fotó: Canva)

Kos (március 21. – április 19.)

A Kosok számára a legjobb módja, hogy beépítsék az edzést és a megfelelő étrendet napi rutinjukba, ha kihasználják versenyszellemüket. Fogyásukban a legnehezebb, hogy bár szeretnek új projektekbe belevágni, nehezen tudják végig vinni azokat, mert hamar ráunnak – így vannak ezzel a diéták és különféle sportágak terén is.

Ezért a versengés jó módja annak, hogy motiválják önmagukat az előrehaladásban. Amint találnak egy barátot vagy partnert, akivel közösen mozoghatnak, máris kitartóbbak lesznek például az olyan számukra ideális mozgásformákban, mint a kosárlabda, a boksz, a tenisz vagy a futás. 

Bika (április 20. – május 20.)

A Bika csillagjegy szülöttei híresen hedonisták tudnak lenni, ami megnehezíti a rendszeres testmozgást és az étrendek követését, mivel fegyelem hiányában hamar megrekedhetnek. Érdemes kihasználni, hogy alapvetően minden, ami nem átlagos, vonzza a Bikát, ezért a megoldás az lehet, ha az edzést vagy a diétát is extrémebb csomagolásba bújtatják.

Néhány minőségibb, egyedi sportruházat vagy hosszabb időre szóló bérlet vásárlása egy medencével, masszőrrel is szolgáló sportközpontba ösztönözheti őket, hogy elmenjenek az edzőterembe. Merthogy a Bikák számára főleg a testsúlyos edzések, a tánc, a jóga és a kerékpározás a legjobb módszer a fogyásra. 

A nyári csillagjegyek így fogyhatnak

Ikrek (május 21. – június 21.)

Az Ikrek szeretik a nyüzsgést, ami jó hír, hiszen ebből kifolyólag a mozgás iránti elkötelezettség sem lehet számukra megterhelő. Személyiségükhöz a legjobban illő sport emiatt a futás vagy a gyors séta, mivel szeretnek állandóan mozgásban lenni és azt is, ha közben beszélgethetnek, kommunikálhatnak valakivel.

Esetükben szintén jótékony lehet, ha egy baráttal közösen vágnak bele az új kihívásokba, de ha nem találnak partnert, abból sem csinálnak problémát. Mindenképp olyan sportot válasszanak, ami közben megtölthetik a csendet egy kis szórakozással, zene vagy podcast hallgatással. 

Rák (június 22. – július 22.)

A Rák csillagjegy szülöttei számára jóleső érzés a gondoskodás, a tervezés, és a főzésben is örömüket lelik, ami jó kiinduló pont lehet az életmódváltásban. Amennyiben a megváltozott táplálkozás családi jellegűvé válik, vagyis együttesen mindenkire odafigyelhetnek, akkor könnyebben elsajátíthatják az egészséges szokásokat és hosszú távon fenntartani is egyszerűbb lesz az új étrendet.

A Rákok szeretnek új receptekkel kísérletezni, kedvenc ételeiket egészségesebben elkészíteni, melyeket ráadásul gondosan elcsomagolhatnak egy-egy edzés végére jutalomként. Esetükben az úszás, a jóga és a séta, de a tánc is hatékony lehet a súlycsökkentésben. 

plusz kilókat

Az úszás kíméli az ízületeket, a Halak bizonyára imádni fogják (Fotó: Canva)

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Az Oroszlánok szeretnek reflektorfényben lenni, így számukra a legnagyobb motiváló erő a plusz kilók leadására, ha valamilyen közösségi sportban gondolkodnak, mert abban szabadjára engedhetik elfojtott energiáikat.
Az Oroszlánok nagyszerű ötvözetét birtokolják azoknak a tulajdonságoknak, melyek révén egyszerre jó csapatjátékosok és kiemelkedő egyéniségek lehetnek. Nincs is jobb érzés, mintha fürödhetnek a dicsőségben, ezért érdemes csatlakozniuk olyan közösségekhez, ahol csapatsportban játszanak és ösztönözhetik egymást a célok elérésében. 

Az őszi csillagjegyeknek ez segít formájuk fenntartásában

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A Szüzek számára az a tulajdonság, ami sikeressé teheti őket, egyben meg is mérgezheti törekvéseiket, ez pedig a perfekcionizmus. A Szűz csillagjegy szülöttjei hajlamosak könnyen feladni, amikor nem érik el azonnal a kívánt eredményt, ez pedig hamar csalódáshoz vezethet.
Hogy elkerüljék a konfliktusokat önmagukkal, érdemes külső segítségre támaszkodniuk az egészséges étrend és a gyakorlatok betartásához. Esetükben a legjobb mód a fogyáshoz a személyi edzővel végzett program, mely amellett, hogy segít elérni a kívánt eredményt, a Szüzek által nagyra értékelt stabilitást is biztosítja számukra. 

Mérleg (szeptember 22. – október 22.)

A Mérlegek szeretik a harmóniát, a békét és a társaságot, ezért a radikális étrendek és edzéstervek helyett az aranyközépút lesz számukra ideális, vagyis ha olyan célokat tűznek ki, melyekkel egyensúlyt hozhatnak életükbe. Bármit is választanak, az elsődleges szempont az lesz, hogy könnyen beilleszthető legyen a szokásos napi rutinjukba.

Eme csillagjegy szülöttei számára fontos, hogy megbizonyosodjanak róla, a fogyásért tett erőfeszítéseik nem jelentenek további stresszt a hétköznapokban, ezért a Mérlegek számára ideális sportág lehet a fogyásban a kerékpározás, a kajakozás, a tenisz, vagy az olyan tevékenységek is, mint a tánc és az íjászat. 

Skorpió (október 23. – november 22.)

Ami az életmódváltást illeti, a céljait mindig elérő Skorpió a Mérleg tökéletes ellentéte, ugyanis a szélsőséges helyzetek a lételemei, melyekre szüksége is van ahhoz, hogy véghez vihesse kitűzött terveit. A Skorpiók életében a mindent vagy semmit elv érvényesül, bármire is fognak, azt 100%-os intenzitással űzik, emiatt olyan sportágakban érzik magukat a legjobban, ahol kihasználhatják energiáikat. De nem csupán a kihívásokkal teli edzésprogramokat preferálják, jól érzik magukat túrázás és hegyikerékpározás közben, továbbá a különféle küzdősportok, vízi tevékenységek és a funkcionális edzések is passzolnak személyiségükhöz. 

plusz kilókat

Fotó: Canva

Nyilas (november 22. – december 21.)

A fizikai gyakorlatok nem működnek a Nyilas csillagjegy szülöttei esetében, amint úgy érzik, a sportolás kötelező jellegű munka a számukra. A Nyilas ha teheti, ennél kalandosabb módját választja a fogyásnak, amivel szórakozásnak álcázhatja az erőfeszítéseket. Mivel szeretnek kockáztatni, ezért valószínűleg valami újat, valami mást próbálnának ki életmódváltásuk során, például túrázást, falmászást vagy lovaglást, melyekkel azt az érzést keltik, mintha szigorú edzés helyett egyszerűen csak kikapcsolódnának. 

Bak (december 22. – január 19.)

A Bak a Szűz extrémebb változata, tekintve, hogy híresen szigorú és mindent terv szerint visz véghez, így valószínűleg nem lesz túl sok problémája azzal, hogy igazodjon az újonnan kialakított edzésrutinhoz. A Bakok szívesen szánnak időt a tervezésre, ütemezésre és testük változásainak feljegyzésére, emellett mindent úgy szeretnek csinálni, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Rendkívül komolyan veszik az életmódváltást és azt sem bánják, ha emiatt áldozatokat kell hozniuk, például kora reggel, munka előtt futni menniük. A maraton mellett a fallabda, a hegymászás, a tenisz és a golf is jó választás számukra. 

Vízöntő (január 20. – február 18.)

A Vízöntő csillagjegy már akkor ismeri a legfrissebb edzés – és diétatrendeket, amikor azokról még senki más nem értesült. Lételemük, hogy egyedül, önállóan érjék el céljaikat, ezt az erős énközpontúságot pedig fogyásuk során is kamatoztathatják, így folyamatosan motiváltak maradhatnak. A Vízöntők nem szívesen csinálnak olyat, amit mindenki más, inkább tűnnek ki a tömegből valami egyedivel, ami intellektuálisan ösztönzi őket a mozgásra, ezért jól érzik magukat a vizuálisan is kielégítő táncórákon, szörfözés és sziklamászás közben, de a kreatív csoportos órák is közel állnak hozzájuk. 

Halak (február 19. – március 20.)

A Halak számára a fizikai edzés csak akkor éri meg, ha szellemileg is serkentőnek találják, a jegy szülötte ugyanis többet törődik az elme és a szellem egészségével, mint a testével. Ennek ismeretében gyalogos meditáció vagy erdőfürdő közben két legyet üthetnek egy csapásra, ráadásul a természet közelsége motiválja is őket a rendszeres mozgásra. Ezenfelül a meditáció, a tai chi és a jóga egyaránt jól illik habitusukhoz, mivel egyáltalán nem rajonganak a hangos-zajos tevékenységekért. Hogy testüket és lelküket is fitten tartsák, vízjegyként még az úszás szintén remek sport lehet számukra. 

És azt tudtad, hogy melyek az egyes csillagjegyek legnagyobb félelmei?

Kiemelt kép: Canva