Gondolkodtál már azon, hogy a csillagjegy, amiben születtél, talán nemcsak temperamentumodat és jellemvonásaidat befolyásolja, de azt is, ahogy kinézel?

Egyes elméletek szerint bizony jócskán van közös az azonos csillagjegyben születettek külső megjelenésében, ami nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, milyen erőteljesen formálja megjelenésünket a személyiségünk. 

Persze a csillagjegy csak egy dolog. Abban, hogy valaki hogy néz ki, számtalan, ennél lényegesen jelentősebb tényező játszik szerepet. Megjelenésünk függ öröklött sajátosságainktól, attól, hogy hogyan táplálkoztunk, sportoltunk-e gyerekkorunkban, és hogy milyen körülmények közt élünk, de nagyban meghatározza az is, hogy végül milyen személyiséget kovácsoltunk ki magunknak és mennyit törődünk a külsőnkkel. Ezzel együtt, ha másra nem is, önmagunk szórakoztatására érdemes végigböngészni, mik azok a külső sajátosságok, amik sok esetben közösek a csillagjegyek egyes szülötteiben. 

Kos

A sportos és temperamentumos Kos gyakran atletikus megjelenésű: függetlenül attól, hogy komolyan sportolnak-e, sokszor előfordul a Kosok körében a szélesebb váll, keskenyebb csípő kombináció. A Kos szülöttek tüzes természetéről nyílt és energikus tekintetük is árulkodik. Gyakran tűnnek fiatalabbnak a koruknál, amiről elsősorban sokszor gyerekes arcukban ülő tágra nyílt szemük tehet.

Bika

A Bika jegy szülöttei sokszor robusztus testalkatúak, gyakran nem túl magasak, viszont erős testfelépítésűek, gyakori körükben a természetesen göndör haj és a kiegyensúlyozott, harmonikus arc kicsi, kerek szemmel és szép metszésű füllel. Sokszor előfordul, hogy a nyakas bikának különleges, jellegzetes orgánuma is van.

Ikrek

Az Ikrek jegyű emberek gyakran változtatják a külsejüket, de a legelső, ami szembetűnik rajtuk, az a szájuk, ami mindig mozgásban van: vagy egy jó sztori kellős közepén, vagy egy végtelenül barátságos mosolyért nyílik meg. Az Ikrek jegyűek sokszor karcsúak, légiesek, hajlékonyak és nagyon élénken gesztikulálnak, ami szintén sajátos karaktert kölcsönöz nekik. 

Rák

A Rák jegyben szülöttek arca gyakran kerek, puha, szinte babaszerűen lágy arcvonásokkal tarkított. A Rák arca emellett nagyon kifejező is, szinte olvasni lehet róla az érzelmeket. Sokszor előfordul, hogy testalkatukban is kissé kerekebbek: a férfiak szélesebb mellkasúak, a nők sokszor telt keblűek és a jegy szülöttei gyakran szinte a megszólalásig hasonlítanak szüleikre.

Oroszlán

Sűrű, dús haj, szinte sörény keretezi az oroszlán szép ívű arcát. Az Oroszlán gyakran erős végtagokkal rendelkezik és sokszor viszonylag magas is. Mélyen ülő szeme tüzes, bőre pedig sokszor (függetlenül attól, mennyire világos vagy sötét), aranyos árnyalatban pompázik. Egész megjelenésében van valami királyi.

 

Szűz

A Szűz jegy szülöttének megjelenésére a finom a megfelelő kifejezés. Férfiként szeret frissen borotválva megjelenni, a nő Szűz jegyűek pedig szintén visszafogott, lágy és gondozott megjelenésükről híresek. Gyakran van szabályos, ovális arcuk, finom orral és tiszta szemmel, könnyen elpirulnak és sokszor tudják megőrizni karcsúságukat középkorukon túl is.

Mérleg

A Mérleg jegy szülöttei sokszor kifejezetten erős csáberővel rendelkeznek, arcbőrük ragyogó, ajkuk telt, arcformájuk szabályos, és gyakran van gödröcskéjük is, amikor mosolyognak. Alakjukat is a szimmetria jellemzi, emiatt pedig nagyon harmonikus a megjelenésük. Sokszor kifejezetten ragyogó a hajuk, és még a férfi Mérlegeket is jellemzi némi nőiesség.

Skorpió

Nem számít, milyen színű vagy formájú, a Skorpió szeme mindig olyan, mint a mágnes: szúrós, delejes és hipnotikus. A jegy szülötteit emellett éles vonások, kiemelkedő arccsont, sötét szemöldök és duzzadó ajkak is jellemzik. Sokszor inkább alacsonyak, zömök testalkatúak, de mindig nagyon erősek, a nők pedig sokszor csábos homokóra alkattal rendelkeznek.

Nyilas

A nyilast első pillantásra felismerni erős és izmos combjairól és vádlijáról, robusztus, mindig tettrekész testalkatáról. Szeme kifejező és kíváncsiságot sugároz. A Nyilasokat sokszor jellemzi széles, erőteljes homlok, sűrű szemöldök, mint ahogy az is, hogy vidám arckifejezés ül az arcukon. 

Bak

A Bak úgy öregszik, mint a jó bor, előfordul, hogy vonzereje teljében nem húszas, hanem negyvenes éveiben van, fiatalon viszont gyakran idősebbnek látszik a koránál. Hosszúkás arca, határozott arccsontja mellett viszonylag nagy foga és csontos testalkata szembeötlő, szemei jellemzően mélyen ülnek. A Bakok hajlamosak a stressz okozta bőrproblémákra.

Vízöntő

A Vízöntők általában nagyon egyedi arcvonásokkal rendelkeznek, de magas homlokukról és kíváncsi szemükről is egyből felismerhetők. A Vízöntők sokszor magasak, vagy tűnnek hosszabb végtajaik miatt magasabbnak a valódi termetüknél. és nagyon sokszor kifejezetten formás lábbal rendelkeznek. Szívesen kísérleteznek a legőrültebb hajszínekkel is.

Halak

A Halak lágy, kerek arcán jellemzően álmodozó arckifejezés ül. A Halakat felismerhetjük babapuha hajukról, érzéki ajkaikról és nagy szemeikről is. Sokszor van vonzó, karcsú bokában végződő lábuk, kéz- és lábfejük pedig apró. Arcuk olyan szimmetrikus, mint egy halé.

Kiemelt kép: Getty Images