reggeli rutin

Ez a reggeli rutin való neked a csillagjegyed alapján

Nem vagyunk egyformák, így a reggeli rutinjaink is csaknem annyifélék, ahányan vagyunk. Az azonos csillagjegyben születettek viszont sok szempontból hasonló módon szeretik indítani a napjukat.

Az, ahogy a reggelt indítjuk, alapjaiban határozza meg napunk további alakulását. Ha sikerül a saját vérmérsékletünknek megfelelően, a saját tempónkban útnak indulni, az egész nap flottul és gördülékenyen megy. Ha viszont keresztülhúzza valami a számításunkat, lőttek az egésznek. Lássuk, milyen reggeli rutin való az egyes csillagjegyek szülötteinek!

Kos

A Kos reggelente tettre készen ugrik ki az ágyból, hogy nekivágjon a napnak. Gyors, és szeret minél több mindent belesűríteni a reggeli órákba is. Élvezi azt is, ha napját valamilyen élénkítő tevékenységgel kezdheti, aminek a lendületét a nap későbbi részébe is átviheti.  

Az ideális rutin: energiadús, de megfontolt. Válassz olyan tevékenységet, ami felpezsdíti a véredet. Sok Kos a reggeli edzést részesíti előnyben, viszont emlékeztetünk, hogy a szex sem rossz választás. Praktikus ezen felül, ha kéznél van egy gyorsan elfogyasztható, vagy magaddal vihető reggeli, mert a hosszas, kényelmes reggelizgetés nem a te asztalod. Kosként szerencsére az öltözködés sem tart sokáig, erre így nem kell plusz időt szánni: egy gyors zuhany, és indulhatsz is. 

Bika

A Bika az a fajta ember, aki reggel senkivel sem akar beszélgetni. Legalább az első kávéjáig/teájáig biztosan nem. Térre van szüksége, emellett nem szereti, ha sürgetik, és reggelente nem is éppen gyors mozgású.

A túl sok ingertől ráadásul túlterheltnek is érezheti magát, ha még nincs kész a körülötte már pezsgő világ befogadására.

Az ideális rutin: lassú, könnyű és lágy. A Bikák akkor érzik magukat a legjobban, ha tudják, hogy jól néznek ki, amikor kilépnek az ajtón, ezért fontos, hogy ne siettessék a folyamatot. Ha lassabb, instrumentális zenét hallgatsz, miközben készülődsz, az kifejezetten megnyugtató hatással lehet, és segíthet abban is, hogy tartsd a számodra ideális ritmust. Ha nagyon nem vagy még szociális, nyugodtan vegyél fel egy fülest is a készülődéshez. 

Ikrek

Az Ikrek reggele beszédes, hiszen ennek a csillagjegynek a szülöttei igazi reggeli emberek, akik amint felébredtek, tudni szeretnék, mi zajlik a világban. Kérdeznek, válaszolnak, és nekimennek a dolgok sűrűjének.  

Az ideális rutin: szuper-szociális. A reggel a legjobb alkalom (legalábbi számodra) arra, hogy csevegj egy kicsit a családoddal és a barátaiddal, legyen szó telefonhívásról vagy gyors csetről, emellett ez a napszak ideális számodra a sporthoz is; feltéve, hogy közösségben végzed. Egy jó kis reggeli futóklub vagy csoportos pilates óra egész biztosan feldob.

Rák

A Rák egyáltalán nem élvezi az ágyból való kikászálódást, rajonganak a reggeli csendért és nyugalomért is. Viszont ha már felkelt, ez a csillagjegy rögtön elkezd másokra, mások szükségleteire koncentrálni. 

Az ideális rutin számodra csupa gondoskodás, amiben az öngondoskodásnak is szerepe van. Vízjegyűként kezdd egy hosszú zuhanyozással vagy fürdéssel a napod, mielőtt a környezetedre összpontosítanál. Ezután készíts reggelit a családnak, vigyél kávét a párodnak, vagy segítsd kedved szerint a család indulását. 

Oroszlán

Mondjuk úgy, hogy a reggel nem az Oroszlánok ideje. Nehezen ébrednek fel, és ha már felébredtek, egy ideig még kissé mogorvák tudnak lenni. Az Oroszlán eléggé rigolyás, ha a szokásairól van szó, de amint túljut a rutinján, és kezdi magát embernek érezni, elkezdenek előbukkanni vidám, kreatív személyiségjegyei is.

Az ideális rutin csendes és fegyelmezett. A legapróbb, váratlan zökkenők is kizökkenthetnek ugyanis; ezért ha egy fürdőszobán osztozol valakivel, osszátok le előre a menetrendet, hogy ne bosszankodj azon, hogy már épp a fogadat kellene mosnod, mikor a másik még csak a fürdővizet engedi. Mivel reggelente nem mozogsz igazán gyorsan vagy ügyesen, fontos, hogy a testednek is hagyj időt a felébredésre,  nehogy baleset legyen a vége. 

Szűz

Ez a csillagjegy a szokások rabja, így reggelei, valószínűleg nap mint nap hasonlók. Munkára készen és fókuszáltan ébred fel, jellemzően a többiek előtt, és egyből nekilát a teendőinek. 

Az ideális rutin célorientált. Gondold át még az ágyból való kipattanás előtt, mi minden vár rád aznap, és a rutint ennek megfelelően végezd el. És ne hagyd ki a zuhanyt sem:

semmi nem élénkíti fel jobban a Szűz jegy szülötteit, mint a kellemesen csordogáló vízsugár. 

Mérleg

A Mérleg jegy szülöttei magukról és másokról is szeretnek gondoskodni a reggeli órákban, mert rendületlenül hisznek benne, hogy egy új nap új lehetőségek és örömök forrása. Ha megkapják a kellő teret és időt mindehhez, valóban világmegváltó energiákkal indulnak neki  a napnak.

Az ideális rutin egyenlő arányban önközpontú és mások felé forduló. Mérlegként szeretsz időt szánni a ruhák összeállítására, a hajad és a sminked rendbetételére, ezért nem valószínű, hogy a párna alá dugod a fejed, amikor megszólal az ébresztő. Mivel a Mérlegek szeretnek sok energiát fektetni a kapcsolataikba is, ahhoz, hogy jól induljon a napod, fontos, hogy tegyél egy kedves gesztust partnered vagy a család felé. Ebből te magad is energiát merítesz. 

napfelkelte

Induljon jól a (munka)nap! (Fotó: Getty Images)

Skorpió

Igazi információhajhász csillagjegy, aminek a tagjai szeretik reggel azonnal beásni magukat a napi hírekbe, de még hírből sem ismerik a tétlenséget. 

Az ideális Skorpió-rutin olyan, ami fejleszti a testet és a lelket is, emellett teret enged az egyedüllétnek is. Ha azt szeretnéd, hogy jól induljon a napod, kezdj valamilyen szólóban végzett sporttevékenységgel, majd reggelizz meg, és olvasd el a számodra legfontosabb híreket. Így testileg és szellemileg is felkészülhetsz a napra. 

Nyilas

A Nyilas szerint a telefon szundi üzemmódja a gyengék fegyvere.

Ez a csillagjegy hajlamos úgy ébredni, hogy pontosan tudja, milyen feladatokat akar aznap elvégezni. Kötelességtudó jegy, aki ha úgy van, hajnal négykor is felkel, hogy biztosan el legyen végezve a kitűzött munka.  

Az ideális rutin egy Nyilas számára ezért céltudatos. Korai kelés, edzés, majd jöhet is a munka, és minden olyan tevékenység, ami a fejlődésedet tudja szolgálni. 

Bak

A vérbeli Bakok minden egyes nap ugyanabban az időben kelnek fel, és a reggeli készülődés egyes elemeinek is van egy meghatározott sorrendje náluk, amitől soha nem térnek el. 

Az ideális rutin: rendezett, egy kis házimunkával. Fegyelmezett természeted miatt szereted elvégezni a ház körüli dolgaidat, mielőtt elindulsz. Mivel az öltözködésre, készülődésre nem fektetsz indokolatlanul nagy hangsúlyt, időd is van a kényelmes pakolászásra.

Vízöntő

A Vízöntők nem szeretik, ha mások megmondják nekik, mit csináljanak, mindemellett pedig nehezen tartják magukat a rutinokhoz, ezért ritka, hogy két egyforma reggelük legyen. Viszont mindig szeretik tudni, mi történik a világban, ezért szívesen falnak már a reggel első perceiben friss híreket és információkat. 

Az ideális rutinod: olyan, amiben hagynak improvizálni. Ahhoz, hogy jól induljon a napod, az kell, hogy tered legyen arra, hogy aktuális kedved szerint indulhass. Ha sportolni van kedved, menj, ha tovább lustálkodnál és a munkaidőd engedi, pihenj kicsit többet, hogy jól induljon a nap. 

Halak

A Halak reggele legtöbbször azzal a gondolattal indul, hogy de jó volna aludni még egy kicsit… A Halak jegyű ember ezért nem szereti, ha reggel nem hagyják békén, és ha már muszáj felkelni, annyit legalább elvár, hogy ne sürgessék készülődés közben.   

Az ideális rutin: kényelmes és nyugodt. Ha időd engedi, vidd vissza a kávét és a reggelit az ágyba, és olvasgatás mellett, a magad kíméletes tempójában ébredj fel. Ha végeztél, vegyél egy hosszú zuhanyt, és készülj fel a napra. Sajnos ahhoz, hogy időben elkészülj, muszáj kicsit korábban felkelned, hogy mindenre jusson időd. 

Csillagjegyünk ide vagy oda, a családi élet és a másokhoz való alkalmazkodás a lehető legritkább esetben teszi lehetővé, hogy száz százalékosan a saját igényeinkhez igazítva indítsuk a reggelt. Ha viszont lakó-, vagy épp házastársunkkal, családtagjainkkal átbeszéljük, kinek mi kell egy jól induló naphoz, össze tudjuk hangolni az igényeket. 

Kiemelt kép: Getty Images