egy nő unikornist simogat

Sárkány, tündér, unikornis – Te milyen mitikus lény vagy a csillagjegyed szerint?

Most kiderül, melyik mitikus lény testesíti meg egyedi jellemvonásaidat és tulajdonságaidat.

Mindannyian ismerjük az állatövi jegyeket, és tudatában vagyunk annak is, hogyan határozhatják meg személyiségünket és jellemvonásainkat. És azt tudtad, hogy az asztrológia szerint minden egyes csillagjegyhez saját, egyedi tulajdonságokat tükröző mitikus lény is társítható?

Hasonlóképpen a zodiákusokhoz, ezek a lények is egyedi tulajdonságaikról ismertek, a folklórban és az irodalomban természetfeletti erőket képviselnek, és gyakran kapcsolódnak hozzájuk életről, halálról, erkölcsről, illetve bátorságról szóló történetek – a sárkányokon és unikornisokon át egészen a sellőkig. Utánajártunk, milyen mitikus lényekkel hozhatók összefüggésbe az állatövi jegyek. 

Kos – sárkány

A Kos született vezető, bátorsága, szenvedélye és merészsége az Oroszlán jellemvonásaival vetekszik. Az erőt és a hatalmat képviseli, impulzív természete azonban lobbanékonnyá teszi, és hevesen reagál minden vélt fenyegetésre – akárcsak a sárkányok, akik szintén tekintélyparancsoló természetükről ismertek a mitológiában. Ha a Kosok megbíznak környezetükben, szeretteiket egy életen át védelmezik – gondoljunk csak a Trónok harca (amiről korábban néhány extra érdekességet is összegyűjtöttünk) közkedvelt karakterére, az Emilia Clarke által megformált Daenerys Targaryenre.

Bika – erdei manó

A germán és szláv mitológiából ismert lények gyors észjárásukról, szívósságukról, hűségükről és makacsságukról ismertek – akárcsak a Bikák, akik még akkor is képesek szemet hunyni saját tévedéseik felett, ha minden bizonyíték érveik ellen szól. A legtöbb akadályra kihívásként tekintenek az életben, így makacsságuk nemcsak gyengíti, de erősíti is őket a nehéz helyzetekben.

Ikrek – tündér

A tündérek pajkos, játékos éteri lények, akiket soha nem szabad alábecsülni – ahogyan a köztudottan társaságkedvelő, nagy mesélő hírében álló Ikreket sem. Gyors észjárásukkal és bájukkal az Ikrek jegy szülöttei gyakran kerülnek a figyelem középpontjába, telhetetlen, soha nem szunnyadó kíváncsisággal szemlélik a világot, és a tündérekhez hasonlóan magukkal ragadják a körülöttük lévőket.

Rák – unikornis

Az egyszarvú, mint mitikus lény, tökéletes összhangot alkot a Rák zodiákus csillagenergiájával. Szelíd és együtt érző lények, gyógyító mitológiai tulajdonságaik pedig hűen tükrözik a Rákok gondoskodó természetét, empátiáját és családcentrikusságát – nem véletlenül számítanak tehát az ártatlanság, tisztaság és odaadás szimbólumának.

Oroszlán – Szfinx

Ahogyan a Szfinx a királyi hatalom és a fény szent erejének szimbóluma lett, úgy vált Nap uralta zodiákussá az Oroszlán. Az oroszlántestű, emberfejű, szárnyas mitikus lény fenséges jelenléte hatalmat, erőt és titokzatosságot sugároz, ami tökéletesen tükrözi az Oroszlán magabiztosságát, vonzerejét és bátorságát.

Szűz – boszorkány

A boszorkányok a gyógynövények és bájitalok meg nem értett mesterei, akik hatalmas tudásuknak köszönhetően emelkednek ki a mitikus lények közül. Ha tanácsaik süket fülekre találnak, hajlamosak lehetnek bosszússá válni, akárcsak a Szűz jegy szülöttei, akikről elsőre kevesen feltételezik, hogy sértődékenység magatartásuk mögött valójában segítőkészség és jó szándék húzódik.

Mérleg – szilf

A szilf a levegő láthatatlan megtestesülése, egy kedves mitológiai lény a nyugati kultúrában, aki a békéért és a világ egyensúlyáért felel. A szilfekre gyakran tekintenek a birodalmak hírvivőiként, akik a lehető legkülönfélébb eszmék között is képesek békét teremteni a világban – akárcsak az örökké egyensúlyra törekvő Mérlegek.

Skorpió – Loch Ness-i szörny

A Loch Ness-i szörny megfoghatatlan és titokzatos természete tökéletesen illeszkedik a Skorpió tulajdonságaihoz. Valljuk be, a Skorpió titokban imádja, ha körülötte forog a világ, de soha nem áldozná fel nagy becsben tartott magánéletét a hírnév oltárán, ahogyan a híres Loch Ness-i szörny sem volt hajlandó megmutatni magát – hiába keresik évtizedek óta létezése bizonyítékát.

Nyilas – Kentaur

Ezen a párosításon valószínűleg senki sem lepődik meg. Az ősi asztrológia szerint ugyanis a félig ember, félig ló testű teremtmény az ókori Babilonból származik, ahol a Nyilas jegyet Nergallal, egy kentaurszerű lénnyel hozták összefüggésbe. A Nyilas és a kentaur kalandvágyó, szabad szellemű és nagy igazságérzettel rendelkező lények, akik szűnni nem akaró kíváncsisággal tekintenek a világra.

Bak – tünde

A tündék a mesebeli birodalmak felsőbbrendű tagjai, és kétségkívül ki is érdemelték maguknak a címet: a mitológiában szorgalmas, ambiciózus és teljesítményorientált lények hírében állnak, akárcsak a Bakok, akiket életük végéig az elismerés utáni vágy motivál.

Vízöntő – hippogriff

A Vízöntők trendteremtő, innovatív és sokak számára gyakran szokatlan életfelfogásukról is ismertek. Bár megtehetnék, hogy beilleszkedjenek, eszük ágában sincs beállni a sorba. Arra születtek, hogy kitűnjenek, és másokat is ragyogásra inspiráljanak. A különleges, sasfejű, sasszárnyú, lótestű hippogriffek magas intelligenciájukról ismertek, egyedül élnek a vadonban, és természetüknél fogva eléggé magányosak, amit az asztrológia a Vízöntő független természetével hozott összefüggésbe. Kellő türelemmel és megértéssel azonban könnyen barátságot köthetünk vele – gondoljunk csak Csikócsőrre, a Harry Potter-regények hűséges regénybeli segítőjére.   

Halak – sellő

Hasonlóképpen a sellőkhöz, a Halak is romantikus álmodozó, aki képzeletben gyakorta átlépi a fantázia és a valóság közötti határt. A tenger teremtményei az érzelmet és az intuíciót képviselik, akárcsak a szelíd és játékos Halak, aki ha nem szab gátat már-már fojtogató szeretetének, könnyedén terhére válhat kiszemeltjének.

Kiemelt kép: Canva