Egy lépéssel mindig mások előtt járnak.

Az intelligencia sokféle lehet. Egyesek kreatívak és igazi újítók, míg mások a logika, illetve az érzelmek mentén közelítenek meg bizonyos élethelyzeteket – éppen ettől válunk mindnyájan egyedivé. Természetesen minden csillagjegy intelligens, ez nem is kérdés – mindenkinek megvannak tehát a maga erősségei és gyengeségei. Ha azonban az állatövi jegyek különleges tulajdonságait nézzük, vannak, akikről elsőre nem is gondolnánk, hogy kiemelkedő képességekkel (vagy rejtett tehetségekkel) áldotta meg őket a sors: tudásszomjuk csillapíthatatlan, kitűnő problémamegoldók, és hamarabb rátalálnak a megoldásra, mint bárki más. Te közéjük tartozol?

Szűz

Aligha akad még egy olyan kíváncsi és határozott csillagjegy, mint a Szűz. A földjegy lételeme a fejlődés, szereti elemezni a helyzeteket, és gyorsan átlát a káoszon. Analitikus természet, aki mindig képes objektív nézőpontból szemlélni a világot. Nem fél a kemény munkától, szorgalma emiatt igen hamar kifizetődik. Mindenben a tökéletességre törekszik, tudását és képességeit pedig élethosszig képes fejleszteni – bátran kijelenthető tehát, hogy reális és logikus gondolkodásmódjának köszönhetően a Szűz az egyik legintelligensebb csillagjegy.

 

Bak

Első pillantásra a Bakot csendesnek, fegyelmezettnek és zárkózottnak tartják, de intelligenciáját nem érdemes alábecsülni: ambíciói lévén kitűnő stratégiai gondolkodó, kreativitása, gyakorlatiassága nem ismer határokat, legendás türelme pedig kitűnő munkaerővé teszi. Jó emberismerő, mélyen megérti a világot és annak működését. Nem fél beismerni, ha valamit nem tud, és becsülettel dolgozik a fejlődésért, ami kifejezetten szimpatikussá teszi őt környezete számára.

Skorpió

A tizenkét állatövi jegy közül a Skorpiók általában rosszul teljesítenek, ha érzelmi és intellektuális képességekről beszélünk. Pedig ösztönössége és megérzése gyakorlatilag páratlan, ami az egyik legintelligensebb csillagjegyek közé sorolja. A Skorpió jól ismeri az emberi természetet, és hamar átlát a megtévesztésen és hazugságon. Talán ezért is sikeres olyan területeken, amelyek a stratégiai gondolkodás mellett némi ravaszságot is igényelnek. Az állatövi jegy képviselője született vezető (és nincs is ezzel egyedül), aki sosem fél kockázatot vállalni. Tudásszomja csillapíthatatlan, és mindig arra törekszik, hogy többet tudjon meg önmaga, illetve a világ működéséről.

Kiemelt kép: Getty Images