Furcsa barátságot kötött néhány héttel a halála előtt II. Erzsébet

A királynő és a közönséget igencsak megosztó színész állítólag nagyon jól kijöttek egymással.

Láttunk már néhány meglehetősen szokatlan sztárbarátságot, amelyekről senki sem gondolta volna, hogy megköttethetnek az életben – gondoljunk csak Russell Brand és Helen Mirren, 50 Cent és Bette Midler, David Beckham és Snoop Dogg, vagy Elthon John és Eminem kapcsolatára. No de hogy II. Erzsébetet és a szcientológiai egyház elkötelezett képviselőjét, Tom Cruise-t szintén egy lapon emlegetjük majd a meghökkentő sztárbarátságok listáján, arra azért senki sem számított volna korábban.

A Page Six magazin által közölt cikkben egy közeli, névtelenséget kérő forrás nemrég elárulta, hogy a királynő és Cruise a nyár folyamán kerültek közeli kapcsolatba egymással – olyannyira, hogy a színész II. Erzsébet platinajubileumi lovasversenyére is meghívást kapott. A már akkor gyengélkedő királynő állapota miatt végül meghiúsult a májusi találkozó, amit később egy különleges windsori túrával pótoltak a királyi kastély körül. A színész és a királynő ezután többször is teázott kettesben, a beszámolók szerint pedig hosszas beszélgetéseket folytattak egymással – bár azt nem lehet tudni, hogy pontosan miről folyt közöttük a diskurzus.

Tom Cruise II. Erzsébet királynő platinajubileumának hivatalos ünnepségén 2022. május 15-én az angliai Windsorban. (Fotó: Mark Cuthbert/UK Press a Getty Images)

„Nagyon szeretett Tom társaságában lenni, imádta őt, és olyan jól kijöttek egymással, hogy többször visszahívta ebédelni is. Sőt, még azt is megengedte, hogy Cruise megvalósíthassa élete egyik álmát, miszerint helikopterrel érkezik a királyi rezidenciára” – mesélte a lapnak egy bennfentes.

II. Erzsébetet 25 éves korában koronázták királynővé, és haláláig kiegyensúlyozott magabiztossággal képviselte az Egyesült Királyságot. Cruise – mielőtt májusban megjelent a platinajubileumi lovasversenyen –, egy televíziós interjúban mesélt a királynő iránti csodálatáról:

„Csodálom a királynőt. Nemcsak méltóságteljes, de odaadó is, amiért nagyon felnézek rá. Történelmi jelentőségű, amit elért a munkásságával”

– mondta akkor.

A színész köztudottan szereti az országot, és nem csak a forgatások miatt időzött sokat Nagy-Britanniában – minden bizonnyal így történhetett, hogy Cruise a királyi családdal is kapcsolatba került (korábban ITT írtunk arról, hogy a színész még Diana hercegnővel is találkozott). A királynő és a Top Gun sztárja egyébként a következő találkozásuk időpontját is megszervezte már, az élet azonban közbeszólt – így II. Erzsébet halálával nemcsak a történelem második leghosszabb uralkodása ért véget, de egyúttal kibontakozóban lévő barátságuk is a sokak szerint megosztó színésszel. 

Kiemelt kép: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images