A Merry Christmas klipforgatásán Sheeran „majdnem megölte” barátját egy csengővel.

A háromszoros Grammy-díjas énekes az Apple Music lemezlovasának, Zane Lowe-nak mesélt a Merry Christmas című dal klipforgatásának hátteréről, ami kis híján tragédiával végződött. „Ó, haver. Majdnem megöltem Eltont egy csengővel” – mesélte Sheeran. „A klipben van egy olyan jelenet, amikor egy szexi Mikulásként elrúgok egy ajándékdobozt. Na, annak a tetején volt egy nagy fémcsengő, és az pont a feje mellett repült el. Úristen, simán fejbe vághatta volna.” Szerencsére nem okozott sérülést az ünnepi dekoráció, és a dal is óriási siker lett – majdnem 15 millió megtekintésnél és 17 ezer hozzászólásnál jár a videoklip.

Már a bevételnek is megvan a helye

„Az egész klip elég vad, kiparodizáltuk az összes nagysikerű, brit karácsonyi videót” – mondta nevetve Sheeran, aki büszkén tette hozzá: a dalból befolyó összeget olyan jótékony célokra fordítják, melyek különleges helyet foglalnak el a szívükben. Elton John számára ez valószínűleg az 1992-ben alapított Elton John AIDS Foundation lesz, amelynek elkötelezett célja, hogy világszerte véget vessen az AIDS terjedésének. Sheeran elárulta, hogy ő a bevételt az Ed Sheeran Suffolk Music Foundation-on keresztül fogja szétosztani, amely 18 év alatti gyerekeknek segít hangszerekhez és/vagy zenei oktatáshoz jutni.

Ed Sheeran és Sir Elton John már 2014-ben együtt lépett fel egy jótékonysági esten (Fotó: Michael Kovac/Getty Images for EJAF)

„Velem tartasz?”

Sheeran és John valójában nagyon jó barátok, a Shivers énekese elárulta, hogy Elton minden reggel felhívja. „Talán azt hiszik az emberek, hogy nem mondok igazat vagy túlzok, de tényleg így van” – mondta Ed. – Akkor is, ha ez mindössze 10 másodpercig is tart.”  

Elton tavaly karácsonykor éppen rácsörgött a zenésztársára és barátjára, hogy boldog ünnepeket kívánjon, majd elmondta, hogy a Step Into Christmas (ezt a számot Elton John és Berni Taupin írta még 1973-ban – a szerk.) dal a 6. helyen áll a slágerlistákon, majd hozzátette: „74 éves vagyok, számos siker van a hátam mögött, de szeretnék még egy karácsonyi számot alkotni, velem tartasz?” Ed természetesen azonnal igent mondott a kérésre, és láthatóan bejött, hiszen imádják az emberek.

Forrás: People, Kiemelt kép: Getty Images