Megbocsátanak Meghan Markle-nak II. Erzsébet királynő halála után?

Úgy látszik, hogy az uralkodó halála miatt nem csak az angol bankjegy és himnusz változik...

Az utóbbi időben nem túlzás azt állítani, hogy Meghan Markle, azaz Harry herceg felesége kivívta a köz ellenszenvét. Egyre-másra látnak napvilágot furcsa ügyei: a palota egyes dolgozói szerint durván bánt velük, a botrányt állítólag maga II. Erzsébet királynő tussolta el (bár a halálával kérdéses, hogy ez meddig folytatódhat), míg más hírek arról szóltak, hogy a két herceg a feleségeik viszálya miatt nem beszél egymással. Sőt, állítólag Katalin, az immáron walesi hercegné sírva is fakadt a piszkálódása miatt.

Tehát látszólag nem ok nélküli a negatív érzelem, de ez úgy tűnik, hogy kezd megváltozni, méghozzá II. Erzsébet múlt heti halálának köszönhetően. Mint ismeretes, III. Károly kisebbik fia és felesége lemondtak a királyi családban betöltött hivatalos szerepükről, majd az Egyesült Államokba költöztek, két gyermekük, Archie és Lilibet Diana is ott születtek. A pár azóta csupán néhányszor látogatott haza; legutóbb pont a múlt héten érkeztek a szigetországba egy rendezvény miatt. Az események azonban tragikus fordulatot vettek, amikor II. Erzsébet királynő a skóciai Balmoralban – a királyi család nyári rezidenciájában – ágynak esett, majd csütörtök délután elhunyt. Bár a szűk családi kör a hírek hallatán azonnal elindult oda, hogy a 96 éves uralkodó mellett legyenek, Harry csupán a halálhír bejelentése után ért oda, ami a hírek szerint nagyon megrázta a ma 38 éves herceget.

Ezután viszont hamar beindult a gépezet, és megkezdődtek a protokolláris rendezvények, amelyek ilyenkor kötelezőek (nem is beszélve a többi változásról, ami az uralkodó halála miatt szükséges). Az egyik ilyen, amikor a királyi család tagjai személyesen is megtekintik az alattvalók által a királyi paloták mentén hagyott virágokat, üzeneteket és ajándékokat, amelyekkel leróják a kegyeletüket az elhunyt előtt. Az egyik ilyen megtekintésen Harry, Vilmos, Katalin és Meghan együtt jelent meg, és láthatóan – bár a hercegek láthatóan meg voltak rendülve – váltottak egymással néhány szót. Sőt, még a jelenlévő tömeghez is odamentek, és többekkel kezet fogtak.

Katalin walesi hercegnő, Vilmos walesi herceg, Harry herceg, Sussex hercege és Meghan, Sussex hercegnéje a windsori kastély sétányán megtekintik a két nappal korábban elhunyt Erzsébet királynő halála miatt elhelyezett virágokat 2022. szeptember 10-én. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Egy, a People magazinnak nyilatkozó palotához közeli informátor szerint Meghant annyira megérintette az emberek szeretete, amit ekkor tapasztalt, hogy már az is szóba került a férje és közötte, hogy visszaköltöznek a ködös Albionba, mégpedig Frogmore Cottage-ba, amit korábban már felújíttattak maguknak, és ami mindössze 5 perc sétára található Vilmosék új lakhelyétől, Adelaide Cottage-től, ahová a nyáron költöztek. Így elképzelhető, hogy egy nagyszülő halála – az átlagos családokhoz hasonlóan – segít elsimítani a viszályt, és kibékítenie a testvéreket is egymással. És akkor talán az emberek is megbocsátanak Meghannek.

Kiemelt kép: Getty Images