Egyre durvább dolgok derülnek ki Meghan és Katalin hercegné kapcsolatáról

A korábbi hírekkel ellentétben nem Meghan, hanem Katalin tört ki zokogásban a másik miatt.

Sokan gondoltuk azt, amikor Meghan bekerült a brit királyi családba, hogy ő és Katalin, Vilmos herceg felesége majd a legjobb barátnők lesznek, mi pedig megkapjuk az élőszereplős Disney-fantáziánkat. Erről azonban viszonylag hamar le kellett mondanunk, sőt, az évek során egyre több hír lát napvilágot arról, hogy a két hercegné nemhogy nem ápol szoros barátságot, de egyenesen rosszban van egymással.

Az egyik eset úgy szólt, hogy mielőtt Meghan és Harry herceg egybekeltek volna, a két nő úgy összeveszett egy koszorúslány ruhapróba alatt, hogy Meghan sírva fakadt – legalábbis ezt állította az Oprah Winfrey-nek adott elhíresült interjújában. Akkor úgy nyilatkozott, hogy Katalin később elismerte a hibáját, bocsánatot kért, sőt, még virágot is vitt neki az eset után. Most azonban egy új királyi életrajzi könyv azt állítja, hogy pont fordítva történtek a dolgok: Sussex hercegnéje – akit az utóbbi időben a volt alkalmazottai zaklatással vádolnak, amiket egyelőre cáfol a palota – volt az, aki megríkatta Kate Middletont a 2018-as veszekedésük során.

A Daily Mail információi szerint Tom Bower oknyomozó újságíró a Revenge: Meghan, Harry and the war between the Windsors (Bosszú: Meghan, Harry és a Windsorok közötti háború – a szerk.) című könyvében azt állítja, hogy Middleton sírva fakadt, miután Markle a cambridge-i hercegné lányát, a most hétéves Sarolta hercegnőt kedvezőtlenül hasonlította legjobb barátnője, Jessica Mulroney lányához, Isabelhez (magyarul csúnyábbnak nevezte) az esküvője előtti ruhapróbán. Mulroney egyébként egy kanadai stylist, aki pár éve szintén botrányba keveredett, amikor George Floyd halálát követően elindult Black Lives Matter mozgalom egyik szószólóját nyilvánosan kritizálta és zaklatta.

Bower azt állítja, hogy Markle és Middleton, akik most mindketten 40 évesek, nem értettek egyet Sarolta ruhájának hosszával és fazonjával kapcsolatban, és abban sem, hogy a koszorúslányoknak kell-e harisnyát viselniük a ceremónián vagy sem.

Ha volt rajta végül harisnya, ha nem, Sarolta nagyon aranyos és csinos volt a 2018-as menyegzőn. (Fotó: Getty Images)

Az író szerint a stylist barátnő kiállt a leendő hercegné mellett, aki szerint túl meleg volt ahhoz, hogy a kislányok harisnyát viseljenek, pedig ez a királyi protokoll. A helyzetet súlyosbította, hogy Jessica anyja, Ivy is becsatlakozott a vitába, mégpedig a lánya és Meghan mellett kardoskodva. A lényeg, hogy akkora veszekedés kerekedett ebből a lényegtelennek tűnő részletből, hogy Katalin sírva fakadt. A jelek szerint akkor már nagy volt a feszültség Cambridge-ék és Sussexék között, és Middleton úgy érezte, hogy ez a nézeteltérés volt az utolsó csepp a pohárban.

A sírás-gate: ki mond igazat?

Az új könyv „új” információi azonban nem egészen újak, hiszen a Tatler magazin már 2020-ban is beszámolt erről a konfliktusról. „Forró nap volt, és a jelek szerint azon veszekedtek, hogy a koszorúslányok viseljenek-e harisnyát vagy sem – idézte Vilmos herceg és Middleton egyik barátját a magazin, miután a hercegi pár lemondott a címeikről és Amerikába költözött. – Katalin a protokollt követve úgy érezte, hogy viselniük kell, Meghan pedig ezt nem akarta.”

A Kensington-palota azonban ezután közleményt adott ki, amelyben tagadta, hogy a viszály valaha is kibontakozott volna, és azt állította, hogy a Tatler cikke „pontatlanságok és hamis félremagyarázások egész sorát tartalmazza”. A következő évben pedig következett a már említett Winfrey-nek adott interjú, amiben elhangzott, hogy valójában Middleton volt az, aki megríkatta őt. Markle akkor hozzátette, nem tudja, hogy a királyi családból miért nem cáfolta senki közvetlenül a közte és sógornője közötti mosolyszünetről szóló híreket – ami érdekes felvetés, hiszen sokak szerint feleségeik viszálya miatt nem áll szóba egymással Harry és Vilmos herceg.

Azt is mondta, hogy nem érti, miért akarják őket egymással szembeállítani, és miért erőlteti a média a hős–gazember narratívát. „Ha szeretsz engem, nem kell őt gyűlölnöd. És ha szereted őt, nem kell gyűlölnöd engem” – tette hozzá.

Kiemelt kép: Getty Images