Már hét éve annak, hogy megszületett Katalin cambridge-i hercegné és Vilmos cambridge-i herceg egyetlen leánygyermeke, Sarolta cambridge-i hercegnő.

Sarolta hercegnő 2015. május 2-án, a londoni Szent Mária-kórházban jött a világra 3710 grammal. Bátyja, György idén lesz kilenc, öccsük, Lajos pedig áprilisban lett négyéves. 

Sarolta születésnapja alkalmából – a királyi családtól megszokott módon – friss fotókat közöltek a csupa mosoly kislányról. A képeket ezúttal is lelkes amatőr fotós édesanyja, Katalin készítette. 

Sarolta a most megjelent fotókon égszínkék pulóverben, angol kékcsengő virágok tengerében csücsül norfolki otthonuk udvarán. A szülinaposról tudhatjuk, hogy szabadidejében balettozni tanul, nagyon szeret házi pizzát készíteni édesanyjával, de imád lovagolni is, hiszen – dédnagymamájához hasonlóan – nagy rajongója az állatoknak. 

A fotók egyikén például az Orla névre keresztelt cocker spánielét öleli. A kutyát 2020-ban fogadta örökbe a család – kevéssel azelőtt, hogy Lupo nevű kutyájuk elpusztult. A néhai Lupót a hercegné testvére, James Middleton ajándékozta a párnak még esküvőjük alkalmából – Orlát pedig szintén Sarolta nagybátyjától kapta a család. 

Vilmos és Katalin egyébként ünneplésben gazdag napokat él mostanában, hiszen pénteken volt tizenegyedik házassági évfordulójuk. Jó hangulatban és mókázásban azonban egyébként sem lehet hiány náluk, hiszen gyermekeik rendre megmosolyogtatnak mindenkit kedves pimaszságukkal és bolondozásaikkal. Sarolta legutóbbi ilyen pillanata az volt, amikor szeretett dédije, a néhai Fülöp király temetésén észrevette, hogy éppen őt veszi a kamera – és mindezt ez zavart grimasszal nyugtázta. Dédnagyapja, aki a család egyik legnagyobb mókamesterének hírében állt, bizonyára nem bánta volna, hogy épp a rá való emlékezésen csillogtatja meg kisunokája a tőle örökölt, szikrázó humorát. 

Sarolta jelenleg negyedik a trónöröklési rendben.

Képek: Sarolta cambridge-i hercegnő – The Duchess of Cambridge