Vilmos herceg és Katalin hercegné második gyereke hamar belopta magát az emberek szívébe, és ezzel sok pénzt kereshetne.

Sarolta cambridge-i hercegnő a brit királyi család egyik legnépszerűbb tagja, köszönhetően többek között annak, hogy egyetlen előkelőség sem integet olyan elragadóan, mint ő – és egyikük sem meri kiöltelni a nyelvét másokra nyilvános eseményeken. A hatéves kislánynak ráadásul a gazdaságra is megdöbbentő hatása van már most!

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Egy friss tanulmány – amelyet az Electric Ride on Cars hozott nyilvánosságra –  szerint Sarolta becsült vagyona bő egymilliárd angol fonttal több, mint bátyjáé. György herceg vagyonát 2,7 milliárd angol fontra becsülték, míg Saroltáét 3,8 milliárdra. Az összegek persze feltételezések, a jelentés csak azt mutatja meg, hogy melyik sztárcsemete mekkora bevételre tehetne szert a közösségi médiában az alapján, hogy azok a fotók, amelyeken szerepelnek, milyen elérést produkálnak. A világ (feltételezhetően) leggazdagabb sztárgyerekeinek listáját tehát Sarolta hercegnő vezeti (a második György herceg, a megosztott harmadik hely pedig Lajos hercegé és Beyoncé lányáé, Blue Ivyé). Mégis miért? A Sarolta-hatás miatt!

Bizony, a Kate Middleton-hatáshoz és a Meghan Markle-hatáshoz hasonlóan ma már Sarolta hercegnő-hatásról is beszélhetünk, Cambridge hercegi párjának középső gyereke ugyanis minden túlzás nélkül a legújabb királyi divatikon.

A hatéves hercegnőnek természetesen nincs saját Instagram-fiókja, de édesanyja rendszeresen oszt meg kedves fotókat róla – Sarolta iránti rajongásukat pedig felhasználók milliói fejezik ki a világ minden tájáról. Katalin hercegné legutóbb egy Norfolkban készült képet tett közzé, amelyen Sarolta egy atalantalepkét tart a kezében, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen fontos szerep jut az ökoszisztémában lepkéknek. 

A poszttal azonban Cambridge hercegnéje nemcsak a hasznos rovarok védelmére, hanem Sarolta szettjének lemásolására is sarkallta a követőket: a csipkeujjú pólók után igencsak megnőtt a kereslet.

Persze nem ez volt az első eset, hogy a kis hercegnő egy-egy outfitjével trendet teremtett, az általa viselt ruhák pedig hiánycikké váltak – nem véletlenül nevezi őt több divattervező is a jövő divatikonjának. Rachel Riley, akinek virágos ruháját Sarolta a hatodik születésnapja alkalmából készített portréképen viselte, így nyilatkozott a Vanity Fairnek: „Várjuk, hogyan fog formálódni Sarolta hercegnő stílusa az évek során, és semmi kétségünk nincs afelől, hogy ő is stílusikon lesz, akár az édesanyja.”

Kiemelt kép: Getty Images