Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb gyereke egészen meglepő választ adott arra a kérdésre, mi a neve.

Aki gyereket nevel – vagy csak szimplán vannak a közvetlen környezetében kisgyerekek –, jól tudja, hogy a kicsik elképesztő dolgokat képesek mondani. A gyerekek aranyköpéseitől van, hogy padlót fognak a felnőttek, és van, hogy mosolyra fakadnak. Kíváncsiak lennénk, hogy a kis György herceg alábbi „beszólása” milyen reakciót váltott ki a brit királyi család tagjaiból…

Történt ugyanis, hogy György cambridge-i herceg (akit egyébként már elkezdtek felkészíteni a trónra) a nagymamájával, Carole Middletonnal és húgával, Sarolta cambridge-i hercegnővel sétált és játszott a Middleton család buckleberry-i otthonának közelében, amikor egy kutyáját sétáltató nő szóba elegyedett a kisfiúval. A nő azt mesélte, hogy György herceg szerette volna megsimogatni a kutyáját, így kezdtek el beszélgetni.

György herceg és a nagymamája, Carole Middleton (jobbra) 2019-ben. Fotó: Karwai Tang/WireImage

„Egy őr megkért, hogy ne készítsek fotót a gyerekekről, ami nem is állt szándékomban, de György elkezdte simogatni a kutyámat – mondta. – Hogy barátságosabbá tegyem a helyzetet, elkezdtem vele csevegni, és megkérdeztem tőle, hogy hívják – annak ellenére, hogy egészen nyilvánvaló volt, tudom, kicsoda.

Legnagyobb meglepetésemre azt mondta: »Archie-nak hívnak«.

A válasz mellé egy széles mosoly is járt. Nem tudom, miért nevezte magát Archie-nak, de a gyerekek gyakran játszanak a nevükkel, és szerintem ez aranyos.”

György herceg és Sarolta hercegnő 2019-ben. Fotó: Samir Hussein/WireImage

A dolog érdekessége, hogy György hercegnek az unokatestvérét, Harry herceg és Meghan Markle kisfiát tényleg Archie-nak hívják.

És hogy hogyan becézik nyolcéves György herceget a szülei, Vilmos herceg és Katalin hercegné? Nem sokkal a kisfiú születései után Cambridge hercegi párja arról számolt be, hogy György herceget PG-nek hívják – amely a Prince George rövidítése. Később újabb becenevet kapott Vilmos és Katalin első gyereke: egy időben PG Tipsnek szólították (a PG Tips egy népszerű angol teamárka), majd ezt leegyszerűsítették, és azóra rajta ragadt a Tips név.

Kiemelt kép: Getty Images; Forrás: Mirror