A Kensington-palota személyzete közül többen is panaszkodtak a sussexi hercegné viselkedésére, mielőtt férjével, Harry herceggel lemondtak volna királyi titulusaikról. 

A sussexi hercegné elleni vádak nem sokkal Oprah Winfrey népszerű interjúja előtt hangzottak el 2021-ben, Markle pedig hevesen tagadja, hogy rosszul bánt volna a palota munkatársaival. A Sunday Times szerint II. Erzsébet királynő magánúton fizetett egy ügyvédi irodának a személyzet súlyos vádjainak kivizsgálásáért. Úgy tudni, hogy a királynő Harry herceg, Meghan és a palota közötti feszültséget is mérlegelte, amikor a kényes vizsgálat titokban tartása mellett döntött. 

Források szerint a rendkívül érzékeny ügy lezárult, azonban a palota soha nem fogja az eredményt nyilvánosságra hozni, egyrészt a résztvevők magánéletének védelme, másrészt a sussexi hercegi házaspár és a királyi család többi tagja közötti feszültség csillapítása érdekében. Egyes résztvevők azonban a híresztelések szerint kifejezetten csalódottak, és úgy érzik, hogy eltemették előlük az igazságot, hiszen nem kaptak felvilágosítást az ügy menetéről, és nem tájékoztatták őket az eredményről sem. Királyi bennfentesek azt állítják, hogy Meghan bánásmódja traumatizálta a palota személyzetének bizonyos tagjait.

Meghan, Harry és II. Erzsébet királynő a Queen’s Young Leaders díjátadó ünnepségen a Buckingham-palotában 2018. június 26-án Londonban, Angliában. (Fotó: John Stillwell – WPA Pool/Getty Images)

Két vezető beosztású munkatárs tavaly év elején jelentkezett azzal, hogy verbálisan bántalmazta őket Sussex hercegnéje, egy másik volt dolgozó pedig arra panaszkodott, hogy Markle személyesen is megalázta, zsarnok és manipulatív viselkedést tanúsított vele szemben. Úgy tudni, Markle korábbi személyi asszisztense, Melissa Touabti is részt vett tanúként a vizsgálatokban. Toubati hat hónappal Harry és Meghan esküvője után hagyta el a Kensington-palotát, állítólag erősen traumatizálták a hercegné mellett tapasztalt események.

Meghan szóvivője szerint képviseltjük azonban ártatlan, és a palota személyzetének rosszindulatú rágalomhadjáratának áldozata, a hercegnét pedig végtelenül elszomorítja a személye elleni újabb támadás, tekintve, hogy nem egyszer volt ő maga is különböző zaklatások célpontja. Ügyvédje később megjelent a BBC The Princes And The Press című dokumentumfilmjének egyik epizódjában, amelyben erről az esetről is beszélt. Arra a kérdésre, hogy Meghan zsarnokoskodott-e, Jenny Afia nyomatékosan azt válaszolta:

„Egyáltalán nem”.

Hogy mi az igazság, az azonban nagyon úgy fest, hogy soha nem fog napvilágot látni, a Buckingham-palota ugyanis hallgat, és a munkatársak védelmében hozott HR-politikájuk módosításait sem ismerik el nyilvánosan.

Az egyik forrás azt nyilatkozta a The Sun napilapnak:

„A legrosszabb esetek azok, amelyek most nem kerültek nyilvánosságra. Pedig vannak megrázó történeteink.”

Kiemelt kép: Getty Images