Harry hercegnek most lehet az utolsó esélye, hogy találkozzon apósával

Harry és Meghan apja között évek óta feszült a viszony, de most a hercegnek döntenie kell.

Meghan Markle – aki férjével, Harry-vel sajátosan nevelik fiukat – többször mesélt már a sajtónak édesapjával való felhős viszonyáról, az pedig, hogy férje még mindig nem találkozott apósával, a pár történetének egyik legszívszaggatóbb részlete. Nemrég a férfi agyvérzést kapott, jelenleg is kórházban ápolják, állapota kritikus, az orvosok nem sok esélyt adnak neki a felépülésre. 

A valaha operatőrként dolgozó Thomas Markle korábban több ízben nyilatkozott sértően a hercegi párról, vejét „idiótának” és „taknyosnak” nevezte, és azt mondta, a lánya kontrollálja őt. Még inkább elmérgesítette viszonyukat azáltal, hogy a fiatalok 2018-as esküvője előtt az örömapa fotókat szivárogtatott ki a sajtónak az esemény előkészületeiről, majd egészségi problémákra hivatkozva bejelentette, hogy mégsem vesz részt a ceremónián. 

Négy év sem volt elég ahhoz, hogy a herceg rendezze elharagosodott viszonyát apósával, azt viszont sokan nem tudják, hogy nem szimpla konfliktusról van szó kettejük között, hanem a két férfi még soha nem is találkozott egymással személyesen. Emiatt többen a herceget hibáztatják. 

A királyi család történetével foglalkozó (szakértő) újságíró, Richard Kay azt írta a Daily Mailen, hogy Thomas Markle agyvérzése és jelenlegi kritikus állapota miatt valószínű, hogy Harry-nek ezekben a napokban kell eldöntenie, képes-e fátylat borítani a korábban őt ért sérelmekre, és kezel-e legalább egyszer apósával – még mielőtt nem késő.

Harry korábban úgy nyilatkozott, az egyik legnagyobb fájdalma az életében az, hogy felesége (aki többször tisztelgett már Diana hercegné emléke előtt) és édesanyja soha nem találkozhat egymással – a két helyzet közötti párhuzamot látva bízunk benne, hogy a család elkerülhet egy hasonló traumát, és férj és após idejében elássa a csatabárdot. 

Kiemelt kép: Henrik sussexi herceg és Megán sussexi hercegné 2022. április 17-én, Hágában – Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty