Sussex hercegnéje egy ikonikus darabbal tisztelgett a Szívek Királynője előtt, de New Yorkban viselt szettjei sokakat felháborítottak.

Amióta Meghan Markle és Harry herceg kijelentették, hogy nem vállalnak több hivatalos szerepet a királyi családban (a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, a királyi család tagjainak járó közpénzellátmányban nem részesülnek, így az uralkodót sem képviselhetik hivatalos fórumokon), kaliforniai otthonukban élnek, és kevesebbet szerepelnek a nyilvánosság előtt.

Ettől függetlenül természetesen nem csillapodik irántuk az érdeklődés, amire, noha állításuk szerint a királyi családról való leválásukban a túlzott érdeklődés is szerepet játszott, maguk is erősen rájátszanak, gondoljunk csak az Oprah Winfrey műsorában való szereplésre, vagy épp arra, hogy a Netflix épp most is róluk forgat, amint azt a New York-i látogatásukkor a PageSix nevű bulvároldal kiderítette. (A pár 112 millió fontos szerződést írt alá tavaly a Netflixszel, hogy természet- és dokumentumfilmeket, illetve gyerekprogramokat készítsenek, és úgy tűnik, a projekt már elkezdődött.

A Global Citizen koncert

A rendezvénnyel a szervezők a szegénység és a klímaváltozás elleni küzdelemre akarják ráirányítani a figyelmet, továbbá szeretnék elérni, hogy világszerte jobban hozzá lehessen jutni a koronavírus elleni védőoltásokhoz. Több mint hatvan előadó és nézők tízezrei vettek részt a világ számos városában – többek között Londonban, New Yorkban és Szöulban – rendezett koncerteken, további milliók kapcsoltak az eseményről szóló közvetítésekre. A világkoncert Párizsban indult, Elton John az Eiffel-torony előtt lépett fel, miután a dél-koreai BTS fiúegyüttes koncertfelvételét lejátszották. A világ egyik legnagyobb jótékonysági rendezvényének tartott koncertet a Global Citizen karitatív szervezet hívta életre. Azon dolgoznak, hogy 2030-ra felszámolják az extrém szegénységet a világon.

A szemfülesek nemcsak a Netflix operatőrét szúrták ki, hanem azt is, hogy a herceg derekára mikroport volt rögzítve múlt heti kiruccanásuk alatt.) A páros múlt héten ugyanis három napot töltött a Nagy Almában, ahol különféle diplomáciai eseményeken vettek részt, illetve ellátogattak a The Global Citizen jótékonysági koncertre a Central Parkban, ahol egyébként beszédet is mondtak. Meghan Markle egy térdig érő, virágmintákkal hímzett, 1,3 millió forintos Valentino ruhában vett részt a koncerten, amelyhez egy olyan, kb. 1,4 millió forintot értő Dior táskát viselt, ami valahonnan ismerős lehetett a királyi család, elsősorban Diana hercegné rajongói számára. Mégpedig azért, mert a modell a Lady Di Lite nevű táska volt, ami egyértelmű főhajtás volt Harry édesanyja előtt. Sem Markle-től, sem Katalin hercegnétől nem szokatlan egyébként, hogy egy-egy táskájával, ékszerével vagy éppen ruhaválasztásával Diana előtt tisztelegjen. Meghan és Harry 2018-ban az esküvőjükön arra kértek mindenkit, hogy nászajándék gyanánt olyan jótékonysági szervezetnek adakozzanak, melyek közel álltak Diana hercegné szívéhez. Ezen kívül az esküvőn Markle kihúzatta a ceremóniának azt a részét, amikor a fogadalomban a menyasszonynak engedelmességet kell ígérnie vőlegényének. Ezt a passzust egykor Diana hercegné is kivetette az oltár előtt elhangzó fogadalomból. Markle menyasszonyi csokra pedig tartalmazta a néhai hercegné kedvencét, a nefelejcset.

Az ikonikus táska

Az 1994-ben piacra dobott táska a divatház egyik legnépszerűbb darabja lett, miután Diana hercegnő 1995-ben viselte. (A táskát Bernadette Chirac, Franciaország akkori first ladyje adta ajándékba a hercegnének.)

Markle táskáját a a DSSOS felirattal szabták személyre, az ugyanis Duchess of Sussex rövidítése. Mindezt egyébként a Dior szóvivője is megerősítette az Insidernek, bár arra nem tértek ki, hogy a táska a cég ajándéka volt-e, vagy Meghan vásárolta esetleg.

Meghan Markle a Lady Di Lite táskával New Yorkban szeptember 25-én. (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images/Global Citizen )

A brit bulvársajtó szokásához híven most is talált fogást Markle-ön. Történt ugyanis, hogy a New York-i látogatás során egy harlemi iskolába is ellátogatott férjével. A harlemi PS 123 Mahalia Jackson nevű intézményben a diákok 94 százaléka jogosult ingyenes étkezésre, 95 százalékuk pedig a szegénységi index alatt élő családból származik.

A szett gyönyörű volt, az tény. (Fotó: Gotham/GC Images/Getty Images)

A létesítménybe 461 diák jár, az iskolai funkció mellett pedig lakhatással küzdő, hátrányos helyzetű családoknak is menedéket nyújt. Meghan a Pad című, gyermekeknek írt könyvéből olvasott fel az iskolásoknak a látogatás során, amihez egy csaknem két és félmillió forintos dizájner szettet viselt (Loro Piana kasmírkabátja csaknem 1,8 millió forintba kerül, a hozzá viselt nadrág kb. félmillió forint). A szetthez egy 200 ezer forintos Manolo Blahnik cipőt választott, kiegészítői pedig csaknem kb. 12 millió forintot értek. (A Daily Mail értesülései szerint a Harrytől kapott eljegyzési gyűrű kb. 1,3 millió forintot ér, Diana hercegnő Cartier Tank karórája több mint 7 millió forintot. Az órát egy kétmillió forintos Cartier Love karkötővel és egy kb. egymillió forintos Jennifer Meyer karkötővel dobta fel.) Nem csoda, hogy nagy visszhangot keltett az öltözet, amit egyébként sok helyen pont visszafogott eleganciájáért dícsértek.

Kiemelt kép: Harry herceg és a virágos Valentino ruhát viselő Meghan Markle (Getty Images)