Meghan Markle elárulta, hogy öngyilkos gondolatai voltak, és beismerte, hogy naiv volt azt illetően, milyen lesz beházasodni a királyi családba.

Hetek óta izgatottan várta a világ, hogy adásba kerüljön Oprah Winfrey kétórás beszélgetése Meghan Markle-lel és Harry herceggel. Tegnap este Amerikában már láthatató volt a műsor, ma este pedig a briteknek is leadja az ITV, az pedig egyre biztosabb, hogy egy darabig az ott elhangzottaktól lesz hangos a sajtó.

Mentális krízis

Sussex hercegnéje elmondta, hogy amíg a királyi család aktív tagja volt, öngyilkos gondolatai voltak. „Egyszerűen nem akartam már élni. Nagyon tiszta, valóságos és ijesztő, állandó gondolat volt. És emlékszem, [Harry] mennyire óvott.” Meghan azzal folytatta, hogy bár kért segítséget a Buckingham-palotától, elutasították. „Azt mondták, hogy együttéreznek velem, mert látják, milyen rosszul vagyok, de semmit sem tehetnek a védelmem érdekében, mert nem vagyok fizetett alkalmazottja az intézményrendszernek.”

Rasszista állítások

A hercegné aztán mesélt arról, hogy amikor Archie-val volt várandós, találgatások övezték a születendő bébi bőrszínét. „Azokban a hónapokban, amikor terhes voltam, visszatérő téma volt, hogy »nem fogsz védettséget kapni, a baba nem fog hercegi címet kapni«, illetve az is, hogy vajon majd mennyire lesz sötét a bőre.” Meghan nem volt hajlandó megnevezni, ki firtatta ezeket a kérdéseket: „Azt hiszem, nagyon ártana neki.”

Fotó: Harpo Productions/Joe Pugliese via Getty Images

Viszály Katalin hercegnével

Több lap is írt arról korábban, hogy Meghan és Harry esküvője előtt a leendő hercegné megríkatta Cambridge hercegnéjét, ám Meghan az Oprah-interjúban ezt tagadta, sőt elmondta, hogy épp az ellenkezője történt, és ez is ékes példája annak, hogy a média mennyire ki tudja forgatni a dolgokat. Meghan szerint Katalin „jó ember”, de hozzátette: „Az esküvő előtt pár nappal [Katalin] valami miatt, a koszorús lányok ruháját illetően ideges volt, és megsiratott engem. Nagyon megbántott.” Katalin aztán elnézést kért tőle, és virággal próbálta őt kiengesztelni.

Meghan elhallgattatása

„Amikor Harryvel elkezdtünk randizni, a környezetemben mindenkinek egyértelműen a tudomására lett adva, hogy senkinek egy szót se – magyarázta Meghan, aki elmondta, egy darabig úgy hitte, hogy ez az egész az ő védelme érdekében van. –

Aztán egyszer, amikor már házasok voltunk, és a helyzet kezdtett egyre rosszabbá válni, akkor értettem meg, hogy nemcsak, hogy nem védenek meg engem… de az igazságot se mondják el annak érdekében, hogy engem és a férjem megóvjanak.”

A hercegné Oprah-nak azt is bevallotta, hogy inkább elhallgattatták, mintsem ő maradt volna csendben, amikor a herceggel randizni kezdett. De még mielőtt azt gondoltuk volna, hogy II. Erzsébet áll minden mögött, a sussexi hercegné rámutatott: „Van a család, és vannak azok az emberek, akik az intézményrendszert kézben tartják, két külön dolog, és fontos különbséget tenni.”

Károly herceg nem fogadja Harry hívásait

Harry herceg elmesélte, hogy apja, Károly herceg nem fogadja hívásait, így a visszalépéssel kapcsolatos terveit sem tudja megosztani vele. Harry szerint nem arról van szó, hogy az apja a királynő pártját fogja, sokkal inkább arról, hogy túlságosan tiszteli az anyját. „Háromszor beszéltem a nagyanyámmal és kétszer az apámmal, aztán nem fogadták többé a hívásaimat. Azt kérdezték, hogy írásba tudnám-e adni mindezt.” Privát ügyekben ugyan Harry és Károly szoktak telefonálni, de ahogy a sussexi herceg mondta „nagyon sok fájdalmas dolog történt”, és feleségével sok mindent kell még feldolgozniuk. „Úgy érzem, cserben hagytak. Az apám végigment már valami hasonlón, tudja, milyen fájdalmat érzek.”

Harry herceg anyagi támogatása megszűnt

A herceg elmondta, hogy egy éve nem kapott már pénzt a Buckingham-palotától, majd azzal folytatta, hogy a Netflixszel többek között azért is kötöttek szerződést, hogy finanszírozzák a biztonsági embereiket. Az egyetlen anyagi forrás, ami megmaradt neki, az az a pénz, amelyet édesanyja, Lady Diana hagyott rá. Meghan azt is kiemelte, hogy az Oprah-interjúért nem fizettek nekik.

Titkos esküvő

Meghan elárulta, hogy három nappal a világra szóló ceremónia előtt három nappal Harryvel volt egy privát kis esküvőjük, ahol fogadalmat tettek egymásnak. „Csak mi ketten, és Canterbury érseke a hátsó kertben.”

Lány lesz!

A pár véget vetett azoknak a találgatásoknak is, hogy vajon Meghan lányt vagy fiút hord-e a szíve alatt. Harry büszkén mondta, hogy a baba, akit nyárra várnak, kislány, és hogy úgy érzi, „ez csodálatos, nagyon hálás vagyok”. Aztán így folytatta:

„Van egy fiunk és lesz egy lányunk, ennél többet nem is kérhetnénk, teljes a családunk.”

Harry és Meghan arra is utaltak, hogy nem szeretnének több gyereket vállalni.

Meghan alig hagyhatta el az otthonát

A hercegné beszélt arról is, hogy a királyi család tagjaként alig hagyhatta el az otthonát, mert a „a Gyár” emberei – ahogy a királyi személyzetet hívja – annyira aggódtak, hogy „hogyan néz az majd ki””. „Tudom, hogy aggódtok amiatt, hogyan tűnik majd – felelte nekik. – De senki nem gondol bele, hogy érzem magam?” Ugyanis Meghan sosem érezte még annyira magányosnak magát, mint akkoriban.  

Harry csapdába esett

Oprah megkérdezte Harryt, hogy visszalépett volna akkor is a hercegi feladataitól, ha nincs Meghan. „Nem” – vágta rá, majd válaszát azzal indokolta, hogy csapdában volt, de ezt sokáig nem is vette észre. A műsorvezető rákérdezett, mégis milyen csapdában? „A rendszer csapdájában voltam, ahogy a családom többi tagja is abban van. Az apám és a bátyám is ebben van” – válaszolta.

A királynő „csodálatos”

Persze nem csak rossz tapasztalatokat szerzett Meghan Markle a királyi családdal töltött időszaka alatt. Elmondása szerint Erzsébet királynő mindig „csodálatosan” bánt vele, és visszaemlékezett egy közös vonatútjukra, amelyen a brit uralkodó egy pár gyöngy fülbevalóval és egy nyaklánccal ajándékozta meg, és még a plédjén is osztozott vele. Harry herceg pedig hozzátette, hogy nagyon jó kapcsolatban van a nagymamájával: „Ő a főparancsnokom.”

Mentett csirkék

Oprah Winfrey a herceggel és a hercegnével a Santa Barbara-i otthonuk közelében beszélgetett. Az interjúhelyszín egy csirkefarm környéke volt, tele olyan szárnyasokkal, amelyeket a pár egy baromfi-feldolgozóból mentett meg. Ophrah-nál egy doboznyi, Meghannál egy kis kosárnyi tojás volt, a csirkefarm neve pedig: Archie’s Chick Inn.

(Kiemelt kép: Getty Images)