Harry és Meghan kisfiának élete teljesen más, mint György hercegé

A hercegi pár speciális óvodába járatja a kétéves Archie-t.

A Daily Mail egy szülőtársra hivatkozva azt írja, hogy a 37 éves herceg és a 40 éves sussexi hercegné, akik (legalábbis egyelőre) egy 14 millió dolláros kastélyban élnek a kaliforniai Montecitóban, gyakran mennek személyesen a fiukért az óvodába, ahol a többi gyereknek fogalma sincs arról, hogy ő a királyi család tagja.

Az intézményben spanyol nyelvet, zenét, táncot, színházat és kódolást is tanítanak, valamint mindfulnesst (tudatos jelenlétet) és azt, hogyan legyünk kedvesek másokkal. Archie egyik csoporttársának szülője a következőket mondta a Mirrornak: „Harry gyakran hozza és viszi Archie-t, jó apának tűnik. Minden szülő lazán fogadta Harryt és Meghant, nem csináltak nagy felhajtást.

A többi gyerek számára pedig Archie csak egy közülük. Nem tudják, hogy a szülei királyi családból származnak, de valószínűleg nem is érdekelné őket – hacsak Meghan nem Disney-hercegnő.”

Az iskolában kis létszámú csoportokban a környezetről is tanulnak a gyerekek. A kertben például kolibrik, gyümölcsfák, növények, pillangók, méhek vannak, amikkel ismerkedhetnek az apró növendékek, a kétéves diákok pedig már zöldségeket is termesztenek és szüretelnek. A nevelők (és a szülők) szerint emiatt sokkal empatikusabbak és „érzelmileg műveltek” lesznek a gyerekek.

Archie-nak lehet gyerekkora

A két hercegi csemetének merőben más az élete. (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Nem nehéz észrevenni, hogy mennyire más a két hercegi testvér, Harry és Vilmos elsőszülött fiainak gyerekkora. Míg Archie-t a szülei megpróbálják óvni a brit uralkodói család tagjainak járó kitüntetett figyelemtől, és a lehetőségekhez képest normális gyerekkort szeretnének biztosítani neki, addig Györgyöt már elkezdték felkészíteni a trónra.

Mint ahogy korábban már megírtuk, az ifjú herceg hétéves koráig élvezhette a gondtalan gyerekkort, akkor azonban szülei elárulták neki, milyen feladat vár rá. Innentől kezdve pedig el is kezdődött a legidősebb fiú tréningje, amit a szülők azzal kezdtek, hogy felhívták a figyelmét a segítő szándék és az önkéntesség fontosságára.

Hamarosan költöznek?

Mindeközben a legfrissebb hírek szerint Harry herceg és Meghan Markle azt tervezik, hogy elhagyják  kaliforniai kastélyukat, mert nem elégedettek vele. Sussex hercege és hercegnéje mindössze 18 hónap után akar elköltözni a Montecito exkluzív negyedében található kilenc hálószobás ingatlanból, mert nem tetszik nekik a fekvése. Bennfentesek azt állítják, hogy a pár most más helyeket keres, ahol felnevelhetik a kétéves Archie-t és a hat hónapos Lilibet-t, akiről nemrég közölték az első olyan fotót, amin az arca is látszik.

A pár tavaly vásárolta meg a 16 fürdőszobával büszkélkedő ingatlant, miután felhagyott a királyi feladatokkal és az Egyesült Államokba költözött. Korábbi otthonuk, a Windsorban található Frogmore Cottage kulcsait később átadták Eugenie hercegnőnek, aki férjével, Jack Brooksbankkel és kisfiukkal, Augusttal él ott.

A pár zöldellő kertekkel övezett házából panorámás kilátás nyílik a tengerre, és saját borospincével, játszótérrel és kocsmai játékszobával is rendelkezik. Emellett edzőterem, spa, mozi, különálló vendégház, teniszpálya és úszómedence is a lakók és vendégeik kényelmét szolgálja, emiatt érdekes, hogy az új ingatlan vajon mivel tudja elcsábítani innen a hercegi családot.

Forrás: Daily Mail Kiemelt kép: Getty Images