Harry és Meghan után William és Kate is távolabb költözik a Buckingham-palotától

Vilmos herceg és Katalin hercegné elhagyja Londont.

A trónörökösi pár hamarosan elköltözik a Kensington-palotából, és a nagyjából ötven kilométerre nyugatra fekvő Berkshire-ben rendezi be állandó bázisát. 

A költözés időpontját az indokolhatja, hogy a hamarosan kilencéves György herceg és hétéves húga, Sarolta hercegnő most végez a Thomas’s Battersea előkészítő iskolában, a helyszínválasztásra pedig az adhat magyarázatot, hogy Berkshire megyében található Bucklebury település is – itt élnek (és nevelték fel gyermekeiket) Katalin hercegné szülei, Carole és Michael Middleton.
„Az az igazság, hogy eléggé korlátozottak a lehetőségeik Londonban – nyilatkozta egy bennfentes. – A gyerekek nem mehetnek ki a parkba, és nem focizhatnak csak úgy a barátaikkal. Az a tervük, hogy a következő 10-15 évet Berkshire-ben töltik, aztán pedig Anmerbe költöznek, ami nagyon különleges hely számukra.”

Anmer Hall, a házaspár norfolki vidéki menedékháza „a boldogság szigetét” jelenti Vilmoséknak. 

Új otthonuk a királynő elsődleges rezidenciájához, a windsori kastélyhoz is közelebb található – mindössze negyven perc autóútra attól. A The Sunday Times szerint mindebből az is következhet, hogy Vilmos és Katalin nemsokára a windsori kastélyt is „beveszi” – mivel a 73 éves Károly herceg állítólag nem tervezi, hogy trónra lépését követően édesanyjához hasonlóan sok időt tölt majd Windsorban.

Kiemelt kép: Károly herceg, II. Erzsébet királynő, György herceg, Vilmos herceg, Sarolta hercegnő, Lajos herceg és Katalin hercegné 2022. június 5-én, a balkonon – Fotó: Roland Hoskins/WPA Pool/Getty Images