Feleségeik viszálykodása miatt nem áll szóba egymással Vilmos és Harry

Továbbra sem rendeződik az örökösi párok viszonya, amit csak tetézhet, hogy hamarosan megjelenik egy életrajzi könyv Meghan Markle-ról.

Meghan tavaly, a híres-hírhedt Oprah-interjúban számolt be arról, hogy sógornője megríkatta őt az esküvője napján. A királyi családhoz közel álló források szerint ez a nyilvános vallomás olyannyira betette a kaput a párnak, hogy mostanra szinte elképzelhetetlenné vált, hogy valaha kibéküljenek egymással a testvérek.

Még Harryék esküvője előtt kaptak szárnyra olyan hírek, melyek szerint Meghan megríkatta Kate-et Sarolta hercegnő koszorúslányruhájának próbáján. Meghan erre reagálva mondta azt később Oprah műsorában, hogy mindennek épp az ellenkezője történt. Sussex hercegnéje úgy fogalmazott, hogy „nem akarja becsmérelni Kate-et, jó embernek tartja, de nagyon fontos, hogy az emberek megtudják az igazságot”. Majd elmesélte, hogy Kate később bocsánatot kért tőle, és virágot is vitt neki, de azért nagyon nehéz volt számára, hogy a palota valótlanságokat állított  a történtekkel kapcsolatban, és szerinte „akkor változott meg igazán minden”.

A The Mail on Sunday (a Daily Mail vasárnapi kiadványa) segédszerkesztője, Kate Mansey úgy fogalmazott a napokban, hogy ez az ellenségeskedés „nagyon nagy kárt tett” a testvérek kapcsolatában, és Vilmos és Harry viszonya azóta is fagyos maradt.„Szomorú egy ügy. Nekem úgy írták le, hogy udvarias viszonyt ápolnak egymással – de ez csupán a palotai megfelelője annak, amit mi, többiek fagyosnak nevezünk.”

Állítólag mindenféle törekvés kudarcba fulladt arra irányulóan, hogy a testvéreket kibékítsék egymással, és már „nincs mit tenni” az ügy érdekében. „Az ember csak elgondolkodik azon, hogy igazán megajándékozhatnák a királynőt a békülésükkel… De olyan sok minden elhangzott már. Úgy gondolom, hogy azok a Kate-re tett megjegyzések rendkívül károsak voltak a testvérek kapcsolatára, ráadásul nemsokára érkezik a könyv is, és hát, ki tudja, mi lesz benne” – fogalmazott Mansey, utalva ezzel Tom Bower most készülő, Meghan Markle-ról szóló életrajzi írására.

Harry és Meghan hosszas kihagyás után idén újra az Egyesült Királyságba utazott II. Erzsébet királynő platinajubileumára, de úgy tűnik, ezek alatt a hetek alatt sem sikerült elásni a csatabárdot a család többi tagjával. 

Kiemelt kép: Megán sussexi hercegné és Henrik sussexi herceg 2022. június 3-án, Londonban – Samir Hussein/WireImage/Getty Images