Mától kapható a II. Erzsébet királynőről mintázott Barbie-baba

A készítők II. Erzsébet brit királynő 96. születésnapjára és a platinajubileum ünneplésére alkották meg a babát.

A babának tartozéka a teljes királynői cicoma – kitüntetései a ruháját díszítő szalagon sorakoznak, de természetesen a koronaékszerek sem maradtak le a babáról, így az ikonikus (eredetileg Erzsébet nagymamájától, Mária királynétól megörökölt), az általa az esküvőjén is viselt tiaráról mintázott fejdísz sem. 

A baba megjelenését a királynő egyik kedvenc saját portréja inspirálta.

Kate Williams történész úgy nyilatkozott, „II. Erzsébet királynő uralkodása rendkívüli hatású. Mikor 1952-ben trónra lépett, a politikusok kételkedtek egy nő uralkodásra való rátermettségében – de ő mindenkinek bebizonyította, hogy kivételes vezető és diplomata. Őfelsége platinajubileumához közeledvén csodálatos látni, hogy egy olyan ikonikus márka, mint a Barbie a következő generáció számára közvetíti a történelem fontos nőalakjainak vezetőként, alkotókként és úttörőkként gyakorolt hatását.”

A Barbie Tribute sorozatának legfrissebb darabja a megjelenési sorrendben az amerikai komikakirálynő, Lucille Ball hasonmását követi. 

A mától kapható Erzsébet-baba körülbelül 25 000 forintnak megfelelő összegért kapható az Amazonon, de hogy a baba mellé az ő természetes környezetének számító, Buckingham-palotáról mintázott Barbie-házat megvásárolhatjuk-e később – arról egyelőre nem szólnak a hírek.

Forrás: BBC, Huffington Post, People; Kiemelt kép: II. Erzsébet brit királynő a Buckingham-palotában 2019. december 11-én. (Fotó: Victoria Jones – WPA Pool/Getty Images)