Harry és Meghan nem akarnak találkozni Vilmossal és Katalinnal

Pedig mindössze öt percre laknak majd egymástól.

Harry és Meghan szeptember elején tesznek utazást Manchesterbe, majd Londonba – de a jelenlegi programtervük szerint nem tervezik meglátogatni Vilmost és Katalint. A júniusi jubileumi ünnepség óta ez az első alkalom, hogy Harry-ék az Egyesült Királyságba látogatnak. 

Sussexék szeptember 5-én érkeznek a One Young World jótékonysági csúcstalálkozóra, ahol Meghan adja majd a nyitóünnepség fő beszédét. A pár ezután Németországba utazik, ahol szeptember 6-án Düsseldorfban van jelenésük, majd szeptember 8-án visszatérnek az Egyesült Királyságba, a WellChild Awards londoni rendezvényén ugyanis Harry herceg mond beszédet.

Források szerint Harry és Meghan a Frogmore Cottage-ban laknak majd rövid látogatásuk idején – ami mindössze öt perc sétára található Vilmosék Adelaide-i otthonától, a párok azonban a rövid távolság ellenére sem terveznek időt tölteni egymás társaságában. 

A Buckingham-palota hivatalosan nem kommentálta az ügyet, egy ottani forrás azonban meglehetősen diplomatikus modorban azt nyilatkozta a The Daily Telegraph-nak, hogy „a látogatás egy programokban igencsak bővelkedő hétre esik”, a pár szóvivője pedig a kérdést kikerülve úgy fogalmazott: „Harry herceg és Meghan hercegné örömmel látogat el szeptember elején több, szívükhöz közel álló jótékonysági szervezethez”. Azt már mi is megírtuk, hogy a két hercegné kapcsolata enyhén szólva sem rózsás, sőt, egyre durvább dolgok derülnek ki róla, a fivérek pedig feleségeik rossz kapcsolata miatt tartanak mosolyszünetet.

A The Sun szerint a királynő nemrég meghívta magához látogatóba Harry-t és Meghant, így meglehet, hogy Vilmosékkal ellentétben Erzsébettel összefutnak majd utazásaik során – főleg azután, hogy beszámolók szerint a nyári platinajubileumi ünnepségek alkalmával „alig tizenöt percet” sikerült együtt tölteniük.

Vilmos és Harry herceg állítólag azóta nem beszélt egymással, hogy tavaly nyáron leleplezték néhai édesanyjuk, Diana walesi hercegnő szobrát a Kensington palotában. 

Kiemelt kép: Kate és Meghan 2019. július 13-án – Karwai Tang/Getty Images