Orvosai egyre jobban aggódnak az egészségéért.

A királynő orvosi felügyelet alatt áll a skóciai Balmoral kastélyban – áll a Buckingham-palota mai közleményében.

Károly herceg és Camilla hercegné megérkezett Balmoralba, és Vilmos herceg is úton van, ez pedig meglehetősen baljósan hangzik. A királynő orvosai meglehetősen aggódnak az egészségéért, főleg, miután ma reggel további vizsgálatokat végeztek. De hozzátették, hogy a 96 éves uralkodó „továbbra is jól érzi magát”.

 

Egy királyi forrás a CNN-nek elmondta, hogy a 96 éves uralkodó közvetlen családtagjait már tájékoztatták az orvosok aggodalmairól. A királynő még most kedden találkozott Liz Truss új brit miniszterelnökkel, aki ki is írta Twitterére, hogy „az egész országot mély aggodalommal töltik el a Buckingham-palotából ma délben érkező hírek”.

Robert Hardman királyi író szerint szokatlanok a palota nyilatkozatai a királynő egészségi állapotáról.

 

A BBC-nek azt nyilatkozta, hogy „a palota általában nem ad ki közleményeket a királynő egészségi állapotáról, kivéve, ha az jelentős. Az utolsó alkalom, amikor úgymond a semmiből jött egy nyilatkozat, az az volt, amikor az év elején tudatták az ország lakosságával, hogy Covidot diagnosztizáltak nála. De összességében az a nézet, hogy ha nem valamilyen kórházi orvosi beavatkozáson esik át, akkor ezek magánügyek… így

nyilvánvalóan aggodalomra ad okot az a tény, hogy a palota jónak látta kiadni egy nyilatkozatot”

– mondta. „Gondolataim és az emberek gondolatai az egész Egyesült Királyságban Őfelségével, a királynővel és családjával vannak ezekben az időkben” – tette hozzá Truss.

Kiemelt kép: II. Erzsébet idén júniusban – Jane Barlow/WPA Pool/Getty Images