Eddie Redmayne együtt rögbizett az Egyesült Királyság legdrágább iskolájában Vilmos herceggel, míg néhai édesanyja, Diana hercegné közös internátusba járt a lázadó Tilda Swintonnal. De mely sztárok voltak jóban már a középiskola évei alatt is? Meglepő párosokat találtunk.

New York, Los Angeles, London – nem csak híres városok, de az itt található híres college-ok számos ikont neveltek ki, akik már akkor jó barátok voltak, vagy legalábbis ismerték egymást, amikor a hírnévről maximum még csak álmodoztak. Logikailag persze nem meglepő, hogy a világvárosok elit iskolái csak úgy hemzsegnek a jövőbeli sztároktól, akik a vörös szőnyeges belépőjük előtt ott élték a mindennapjaikat. Viszont nagyon érdekes felfedezni azokat a fiatalkori kapcsolatokat, amelyeket még csak nem is sejtettünk.  

Naomi Watts és Nicole Kidman

Kidman eredetileg Honoluluban született, amerikai-ausztrál kettős állampolgárként. Édesapja elismert mellrák-kutatóként dogozott, és a munkája miatt egy időre Washingtonba, majd három évre rá Ausztráliába, Sydney-be költöztek. Többek közt ennek köszönheti Kidman egyik legjobb barátnőjét, Naomi Wattsot, akivel együtt jártak a North Sydney Girls High Schoolba.

Nicole egy idő után kénytelen volt abbahagyni az iskolát, miután édesanyjánál mellrákot diagnosztizáltak, és otthon kellett segíteni, sőt a család nehéz anyagi körülményei miatt munkát is vállalt.

A barátság ennek ellenére megmaradt, nem feledték egymást, és mondhatni, Hollywood is csak erősített a kapcsolatukon. 1991-ben a Flört (Flirting) című ausztrál filmben is együtt játszottak, amire mindketten szívesen emlékeznek vissza. „Sok mindent átéltünk együtt a hosszú évek alatt, ami örökké összeköt minket – nyilatkozta 2017-ben Kidman a People-nak. – Tiszteljük és szeretjük egymást, és bízom benne, hogy ez így is marad.”

A jó barátnők 2018-ban a Michael Kors őszi bemutatóján New Yorkban (Kép: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Michael Kors)

Diana hercegnő és Tilda Swinton

Swinton egy igazi lázadó legenda, aki nem mással járt a West Heath Girls’ Schoolba, mint Diana hercegnével. (Katherine Matilda „Tilda” Swinton of Kimmerghame ugyanis az egyik legősibb brit nemesi család szülötte: apai ágon a Swintonok 35 generációra vissza tudják vezetni a családfájukat, egészen a 9. századig – ezzel az övék az egyik legrégebbi, még létező skót klán.) Az angol lányok internátusát 1865-ben alapították, kezdetben Londonban működött, majd 1932-től Sevenoaks közelében, Kentben, végül 1997-ben zárta be kapuit. Színvonalas, neves iskolának számított, kiváltság volt a falai között tanulni. Diana Spencer 1974-1977 között járt oda, és díjat is nyert, mint „a lány, aki maximális segítséget nyújt az iskolának és iskolatársainak”. 

Tilda egy osztályba járt a későbbi hercegnével, de míg Diana hosszú évek után is a szívén viselte az iskola sorsát, a színésznő elmondta, hogy szerinte a gyerekeknek semmilyen hasznuk nem származik a bentlakásos iskolák intézményéből.

Swinton úgy véli, inkább káros a gyerekeket elválasztani a szüleiktől, többek közt ezért sem szereti a Harry Potter filmeket, mivel azok egy romantikus képet alkotnak ezekről az intézményekről, aminek semmi köze a valósághoz. A két előkelő családból származó lány barátságot kötött az iskola falai között, és figyelemmel kísérték egymás sorsát. Diana tragikus halála a színésznőt is rendkívül megviselte.

Diana és Tilda nem ugyanúgy vélekedett az internátus-nevelésről (Kép: Getty Images)

Vilmos herceg és Eddie Redmayne

A tehetséges színész és a trónörökös között korban mindössze öt hónap van: Redmayne 1982. január 6-án született, míg Vilmos herceg június 21-én. A fiúk nemcsak egy iskolába jártak, de közös rögbi csapatban is játszottak.

A Winsdori kastély közelében található Eton College az Egyesült Királyság legdrágább elit iskolája, ahova később Harry herceget is beíratták.

Az Eton College-ban számos ismert ember végzett, főként politikusok, köztük az egykori brit miniszterelnök, David Cameron és jelenlegi vezető, Boris Johnson is. Az Etonban végzett tanulók elenyésző százalékát nem veszik fel valamelyik híres egyetemre, Oxfordba szinte egyenes út vezet onnan. Eddie korábban egy magazinnak azt nyilatkozta, hogy Vilmos herceg „csodálatos ember”, de „sokszor sajnálta őt, mert mindenki le akarta győzni rögbiben, persze ő mindig betalált a kapuba.” A színész azt is hozzátette, hogy rendkívül szórakoztató volt látni a többiek kitartó rivalizálását Vilmossal. Eddie egyszer azt állította, 2000 óta nem találkozott a herceggel, de közben közös kép készült róluk a Cambridge Polo Clubban 2015-ben.

Redmayne 2016-ban a királyi család uralkodójával, II. Erzsébet királynővel is találkozott személyesen, amikor OBE-díjjal jutalmazta a Mindenség elmélete című filmben nyújtott alakításáért.

Redmayne Stephen Hawkingot alakította a produkcióban, méghozzá zseniálisan. A színész viccesen elmesélte, hogy a díjátadó előtti éjjelen féléves kislánya hajnal négyig nem hagyta aludni, ezért feleségével együtt „gyufaszálakkal kellett kitámasztani a szemüket”, hogy ébren tudjanak maradni az ünnepségen. Persze azt is hozzátette, hogy rendkívül büszke a díjra, és arra, hogy azzal foglalkozhat, amit igazán szeret, a színészettel.

Vilmos herceg és Eddie viccelődnek egymással a Cambridge County Polo Clubban 2015 nyarán (Kép: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Timothée Chalamet és Ansel Elgort 

Az ifjú színészek New Yorkban ismerték meg egymást, a Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts iskolában. Több közös tanáruk volt, és a tanórák után együtt kosárlabdáztak.

A híres művészeti iskolában nagy figyelmet fordítanak a zenére, a hangszeres órákra, a drámára és a táncra is.

Timothée és Ansel soha nem adtak egyértelmű választ, ki volt menőbb a suliban, de Elgort egyszer azt mondta, „Timothée sokkal népszerűbb volt nálam.” Amikor mindkét színészt Golden Globe-ra jelölték, Ansel ezt posztolta az Instagramra: „Ez tényleg őrület, Timmy és én ugyanabban a kosárlabdacsapatban játszottunk, ugyanaz volt a drámatanárunk, Mr. Shifman, a tudomány tanárunk, Mr. Singh, majd ugyanabban az évben mindkettőnket Golden Globe-ra jelölnek!!! Őrület az élet. Gratulálok, Timmy.” 2018-ban az említett drámatanár így emlékezett a srácokra: „Mindketten meglehetősen népszerűek és különbözőek voltak, de különösen tehetségesek” – mondta Schifman a Vanity Fairnek.

A sulis barátok New York-ban a Knicks vs. Philadelphia meccsen 2018-ban (Kép: James Devaney/Getty Images)

Cameron Diaz és Snoop Dogg

Talán az egyik legmeglepőbb kapcsolat a színésznő és a rapper között van. Ki gondolta volna, hogy ők ketten Kaliforniában együtt jártak középiskolába? Cameron és Snoop még a 80-as években koptatta a Long Beach Polytechnic High School padjait.

Egy 2011-es interjúban a színésznő ezt mondta: „Emlékszem, hogy nagyon magas és vékony volt, és lófarokban hordta a haját. Mindketten gyerekek voltunk, még nem tudtuk, merre visz minket az élet.”

Majd mosolyogva hozzátette: „Biztos vagyok benne, hogy tőle szereztem először füvet.” Snoop Doggnak gyerekkorában sok munkát kellett végezni, hogy segítse családját, így volt, hogy újságot, édességet árult, vagy éppen élelmiszert csomagolt. Hatodik osztályban kezdett először rappelni, és már akkor nagy tömeget vonzott a tehetsége, imádták a diákok. Röviddel a gimnázium elvégzése után letartóztatták kokain birtoklása miatt, és néhány évre börtönbe is került. Diaz szerint a kapcsolatukat ma is tiszteletben tartják. „Amikor találkozunk, olyanok vagyunk, mint Poly Jackrabbits (az iskola címerében szereplő sárga nyúl – a szerk.). Az biztos, hogy bármelyiküket kérdezik egymásról, nyilatkozataikból kitűnt, hogy kimondottan kedvelték egymást, még, ha teljesen másfelé vitte is őket az élet.

A két híresség 2008-ban az Music Television amerikai stúdiójában (Kép: Scott Gries/Getty Images

Kiemelt kép: Getty Images