A színész az Allure-nek adott interjút, amelyben természetes frizurájáról mesélt, valamint kifejtette véleményét az ageizmussal kapcsolatban is.

Sarah Jessica Parkert a Szex és New York legújabb évadának megjelenése óta rendre kikiáltják generációnk „legbátrabb” hírességének – mindössze azért, mert nem festeti természetes, ősz tincseit bármilyen más, hamis fiatalságot kölcsönző árnyalatra. Egy friss interjúban megkérdezték, mit is szól mindehhez, és a színész könyörtelenül őszintén válaszolt.

„Hónapokig tartó párbeszéd lett belőle, hogy milyen bátor is vagyok, amiért ősz hajam van… Én pedig csak úgy voltam vele, hogy kérem, tapsoljanak már inkább valaki más bátorságáért!” – nyilatkozta az 57 éves színész. Kifejtette azt is, hogy valójában nem tartja teljesen távol magát a hajszínezéstől, csupán nem érzi szükségét annak, hogy kéthetente friss alapszínt kapjanak tincsei, mert mindez az ő mércéje szerint „túl sok lenne”. Elárulta, számára sokkal fontosabb, hogy a saját maga mércéjét megüsse és jól érezze magát a bőrében.

„Egyszerűen csak… nem érdekel az egész eléggé. Amikor kilépek az ajtón, azt akarom, hogy a saját elvárásaimnak megfelelően rendben érezzem magam. Még azt sem tudom megmondani, mik ezek az elvárások… Arra az érzésre gondolok, amikor a leginkább önmagadnak érzed magad, bármit is jelentsen ez. Nem vagyok teljesen mentes a hiúságtól, de azt hiszem, nem érdekel eléggé mások véleménye.”

Az öregedéssel kapcsolatban arról is szót ejtett, számára a ráncok nem csak a megélt évekről árulkodnak. „Annyit hallani arról, hogy az általunk már megélt időt tükrözik a ráncok, de az a legfurcsább, hogy általában nem tesszük hozzá, hogy ez összeadódik azzal is, hogy (az idő előrehaladtával) jobbak vagyunk a munkánkban, jobb barátokká, lányokká, partnerekké, szülőkké, testvérekké válunk. Ehelyett azzal foglalkozunk, hogyan tartsuk fenn a külsőségeket, hogyan kérjünk bocsánatot érte, hogyan hozzuk rendbe azt.”

A sztár azt is megjegyezte, hogy amikor kollégájával, Andy Cohennel tavaly nyáron ebéd közben lencsevégre kapták (ezeket a képeket meglátva kezdtek el világszerte Parker ősz tincseiről beszélni),

a férfi megjelenésére szinte senki sem tett megjegyzéseket, pedig neki nem csak egy-két tincse, hanem teljes hajkoronája ősz.

„Nem vagyok dühös, ez csak egy észrevétel” – tette hozzá a Szex és New York színésze.

Parker azt is elmondta, hogy szerinte nincs helyes vagy helytelen módja az öregedéshez, az élethez, a földön töltött időhöz való viszonyulásnak, és nem ítéli el azokat, akik hiúbbak nála, ahogyan azokat sem, akik kevésbé. Inkább kitart a saját meglátásai mellett az öregedéssel kapcsolatban, és csupa olyan dologgal foglalkozik szabadidejében, ami jó érzéssel tölti el. „Milliónyi dolog van, amit a szabadidőmben szeretnék csinálni, és ezek közül egyiknek sincs köze ahhoz, hogy megőrizzem a mostani kinézetemet, vagy megpróbáljak visszatérni a 15 évvel ezelőtti állapotomba” – mondta, hozzátéve, hogy figyelmét legtöbbször még kipróbálandó éttermekre irányítja, sokat olvas, valamint nagyon szeret szókirakósat játszani.

Szerencsére egyre több 50 pluszos színésznő dönt úgy, hogy nem hagyja magát tovább befolyásolni a hollywoodi elvárások által, egyre többen vállalják fel ősz tincseiket is (például Julia Roberts, Helen Hunt, Kristin Scott Thomas), vagy éppen azt, hogy mégis miért is kellene 60 környékén olyan alakjuknak lenni, mint 30 évesen volt. (Utóbbira jó példa Emma Thompson, akinek 62 évesen vannak pucér jelenetei a Good Luck to You, Leo Grande (Sok szerencsét, Leo Grande!) című filmben.

Kiemelt kép: Sarah Jessica Parker a Met-gálán 2022. május 2-án, New Yorkban – Fotó: Gilbert Carrasquillo/GC Images/Getty Images