A Szex és New York folytatásában megtörtént az, amire senki sem számított.

Carrie Bradshaw Birkenstockot viselt az És egyszer csak… legutóbbi részében. Nem, nem Birkin táskát akartunk írni (és nem az abból készült papucsot, Birkinstockot) – az extravagánsabbnál extravagánsabb és magasabbnál magasabb sarkú cipőiről ismert manhattani újságíró gyógypapucsot villantott. Ez az a mondat, amiben egészen biztosak voltunk, hogy sosem fogjuk leírni. Elvégre arról a Carrie Bradshaw-ról beszélünk, aki valóságos identitáskrízist élt át, amikor kénytelen volt egy kölcsönkapott tornacipőben hazamenni, miután a barátnője bejárati ajtaja elől ellopták a saját cipőjét (egy kristályokkal kirakott, ezüstszínű Manolo Blahnik magas sarkút – mi mást?). Arról a Carrie Bradshaw-ról, aki metálfényű tűsarkúban rohant át fél Párizson, illetve akinek eljegyzési gyűrű helyett dizájner szaténcipővel kérték meg a kezét.

Persze azóta eltelt jó pár év, a Szex és New York folytatásában, az És egyszer csak… című sorozatban pedig Sarah Jessica Parker karaktere a múlt heti epizódban – a nem múló hátfájdalmai miatt – kénytelen volt alávetni magát egy műtétnek. Kórházba menet, majd frissen operált csípővel pedig még Carrie Bradshaw sem tipeghet magas sarkúban! És bár a Birkenstock papucsok igencsak megosztóak, kényelmük vitathatatlan: az egyik legismertebb német cipőmárka gyökerei 1774-re nyúlnak vissza, a lábbeliknek pedig nemcsak a maximális komfort, de a magas minőség is a védjegyük.

Vajon a papucshoz viselt zokni ront vagy javít a stylingon? (Fotó: Jason Howard/Bauer-Griffin/GC Images)

Az egy- és kétpántos, valamint lábujjközös verzióban elérhető gyógypapucsok trendfaktorát az elmúlt években olyan sztárok igyekeztek emelni, mint Kendall Jenner, Sienna Miller, Dakota Johnson vagy Olivia Munn. És ezzel az outfittel – az egyébként még kutyát is tűsarkúban sétáltató – Carrie is minden bizonnyal nagyot lendített a Birkenstock szekerén. A főszereplő lábán a márka Madrid nevű, egypántos modellje volt látható olívazöld árnyalatban az És egyszer csak… legújabb részében. Ez nemcsak a leglaposabb, hanem (vélhetően) az egyik legolcsóbb lábbeli Carrie méretes gardróbjában: a papucs műanyagból készült verziója 15 100 Ft-tól, a vegán változata 20 900 Ft-tól, míg a főszereplő által viselt modell 23 000 Ft-tól érhető el a Birkenstock webáruházában a szivárvány szinte minden színében.

Carrie-t nem akárhogy szállították haza a kórházból. (Fotó: James Devaney/GC Images)

A cipőmániás főszereplő a lábadozása során azért villantott „carrie-sebb” papucsokat it, mint például ez a tüllfodros Tomo Koizumi x Emilio Pucci kreáció, amelyet a kórházból hazafelé menet viselt. A rózsaszín-sárga-fehér tüllfodros lábbelit 60 százalékos kedvezénnyel találtuk meg a Net-a-porter leárazásában, az ára így 180 euró.

Azokat pedig, akik még nem látták az ominózus részt, annyit talál elárulhatunk: mire Carrie felépül, helyre áll a világ rendje, és újra előveszi a tűsarkú luxuscipőket.

Kiemelt kép: Getty Images